i5-9400F sistem toplama

700 TL derken? 700 TL'ye ne almayı düşünüyorsunuz?

Dostum, anlaşamıyoruz. Ekran kartı, SSD ve PSU'yu almışsın. PSU'yu iade et dedim, geriye elinde ne kadar para kaldı geriye kalan işlemci, anakart, kasa ve RAM için?

9400F işlemci kötü değil ancak ölü bir platform.
Hocam ben yanlış aktarmışım. İşlemci ,ekran kartı, ssd, anakart elimde şuan.

Benim anlamam için açıklamaya gerek yok fakat ben nereden bileceğim senin uyum konusunu bilmediğini? Ya da tam tersi, konu sahibinin bilmediğini? Sen belirtmedin diye konu sahibi gidip sana güvenip o anakartı alsa ne olacak?
Hoca yazacaktık değiştirmesini, sen yazdın diye sildim. Konu sahibi de daha tam bitirilmemiş veya başkası tarafından tamamlanmış* bir olayı görmeden alıyorsa sıkıntı ondadır bence. Neyse, iyi forumlar.

O halde kasa ve PSU olarak bunu tercih edin:

RAM olarak da Corsair 8 GB 3000MHz olabilir.

Kasa ve PSU fiyatı fazla gelirse,

Kasa olarak Zalman T7, PSU olarak QP sitesinden Cooler Master MWE550 alın.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Son olarak birşey soracağım. Bu sistem kötü bir sistem mi?

Hocam ben yanlış aktarmışım. İşlemci, ekran kartı, SSD, anakart elimde şu an.

RAM + kasa + PSU alacaksınız sanırım ama 700 TL'ye olmaz yani 300 TL'ye RAM, 250-300 TL'ye PSU derken kasaya bütçe kalmıyor ki 300 TL'lik tek 8 GB ancak alabilirsin ve 250-300 TL'ye ancak VX Plus ya da AHBC falan alırsın 500W ama bütçeyi arttırırsan 550W MWE + Aero One frost + Crucial Ballistix alabilirsin.

1800 TL'ye de alınmaz ve o fiyata 1660S alınır ki 1650S bile hem daha iyi hem de NVIDIA driveri.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1400-1500 TL 1650S ve NVIDIA.

HT yok ki bu sebepten oyun performansında 2600'ün bile gerisine düşebiliyor AC gibi oyunlarda ve üstelik ölü soket.

Bu YouTube kafa karıştırıyor. Benim izlediğim testlerde intel ve amd öndeydi.

Bu YouTube kafa karıştırıyor. Benim izlediğim testlerde intel ve amd öndeydi.
Attığım güncel test ve daha iyi ya da eşit denebilir ya da bazı oyunlarda 1650S, bazılarında 5500 XT geçiyor da denebilir ama ortalama olarak benzer kartlar ve 1400-1500 TL'ye bulunabiliyor ama driver, CUDA, güç tüketimi farkı vs sebepten 1650S daha mantıklı oluyor ki sizin aldığınız kart gereksiz pahallı o fiyata 1660S alınıyor indirimle vs ve 9400F şu an oyun performansında çoğu oyunda 3600 gibi olabilir ama ileri dönük değil ve ölü soket üstelik AC gibi oyunlarda 2600'ün bile gerisinde HT olmadığından.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı