i5 9400F ve GTX 1660 Ti Stuttering Problemi

Bu konuyu görünce DH'deki şu konu aklıma geldi:
Burada da sayfalarca tartışılmıştı. Okumak isteyen bakabilir.

Bu konuyu görünce DH'deki şu konu aklıma geldi:
Burada da sayfalarca tartışılmıştı. Okumak isteyen bakabilir.
Merhaba, oradaki konuya da ne kadar haklıyız ya desinler diye mi konu linki bıraktınız bilmiyorum ancak bu konu da benim, Ryzen 5 2600 ve GTX 1660Ti GPU-CPU Kullanımı ve Anlık FPS Düşüşü - Technopat Sosyal

Önce bu Ryzen 5 2600 ile sistem topladım, daha sonra stuttering olunca belki işlemcidendir diyerek bu sistemi topladım. Yani konunun işlemci ile ilgisi yok. Ayrıca stutter yaşayan Ryzen sahibi sayısı daha fazla işlemciyle ilgisi var mı onların bilemem. Benim ve konuda sorun yaşadığını belirten kişilerin çoğunun sorunu bence işlemciden vesaire öte başka bir şey. Ama ne olduğunu söylemem güç.

Ben de bir kaç kanıya vardım ancak tam olarak nerde ne oluyor emin olamıyorum, Scanline Sync'yi 30'da kullanıyorum şu an, eehhh işte diyebileceğim seviyede.

@Atamyolundayız hocam video çekmedim ancak internette veya youtube'da Stuttering diye aratırsan bir çok video ile karşılaşabilirsin.

@OtoburPirana Vsync ayarını denedim hocam zaten, monitörde fastsync özelliği olmadığı için öyle bir ayar yok.

Fast Sync monitör özelliği değil ekran kartının özelliği. Nvidia kartlarda olan bir özellik monitör tarafında bir destek olması gerekmiyor yüksek tazeleme olması yeterli olur.

Fast Sync monitör özelliği değil ekran kartının özelliği. Nvidia kartlarda olan bir özellik monitör tarafında bir destek olması gerekmiyor yüksek tazeleme olması yeterli olur.
Bugün ayarları karıştırırken buldum evet, fast'a aldım yani fps daha az düşüyor ama yüksekken bile kasıyormuş gibi oluyor bu sefer de.
Sıkıntı oyunlarda anlık renderlenecek yerleri PC lerimiz yavaş yapması, bu yavaşlıktan dolayı hafif takılma oluyor. Ama çözüm bulamadım :(
Bu kanıya şöyle vardım. Escape From Tarkov da Offline modda botlarda olmadan girdigimde oyunda herhangi bir takılma problemi olmuyor. Offline a botları ekledigimde takılmalar olmaya başlıyor. Online e girdigimde oyun takılmadan geçilmiyor.

Scaline sync i nasıl kullanıyorsun söyler misin? Bende deniyeyim bi
Herhangi bir gelişme var mı hocam ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı