i5 9400F ve GTX 1660 Ti Stuttering Problemi

1660 Super ile aylardır çekiyorum ben de bu sorunu. Hiçbir oyun kusursuz şekilde oynanmıyor. Şunu düzeltmek için o kadar uğraştım ki, saçım seyreldi stresten. Oluruna bıraktım artık. Düzeliyor gibi oluyor, tekrar başlıyor. En son benzin döküp yakacağım sistemi.

1660 Super ile aylardır çekiyorum ben de bu sorunu. Hiçbir oyun kusursuz şekilde oynanmıyor. Şunu düzeltmek için o kadar uğraştım ki, saçım seyreldi stresten. Oluruna bıraktım artık. Düzeliyor gibi oluyor, tekrar başlıyor. En son benzin döküp yakacağım sistemi.
Denemediğim tek bir ayar kalmadı diyebilirim, ama çözüm yok. Ben ya sistemi satacağım ya da demir çekicimle girişeceğim artık.

XMP kast etmedim down frekans denedin mi? Mesela örnek 3000 MHz'dir. Bunu 1800 MHz 1600 MHz alma gibi. Bu da kar etmezse mutlaka bir donanımda sorun vardır ya da yazılımsal bir sıkıntıdır.

Bunu da yapmıştım ama çözüm olmamıştı, sorun 3 senedir devam edince artık yapmıştım, etmiştim diye konuşuyorum.

Bir çözüm buldunuz mu?
@Recep Baltaş, konuyla ilgili makale, video vs. tüketmediğim içerik kalmadı sizinki de dahil, ancak buna bir türlü çözüm bulamıyorum. 2-3 kez servise gönderdim sorun göremediklerini söylediler. Aklıma artık "kirli elektrik" dışında bir ihtimal gelmiyor. Sizce olabilir mi?
Denediklerim;
1.SSD sıfırı ile değişti.
2.format, BIOS Update, driver vs.
3. Game dvr, regedit ayarları, emptystandbylist, CPU unpark vs gibi bilgisayar üzerinden denenebilecek her şey denendi.
4. 60 Hz monitörden 144 Hz G-Sync uyumlu bir monitöre geçildi.
5. tamamı farklı parçalardan oluşan bir sistem başka bir tedarikçiden toplandı.
Daha denediğim belki yüzlerce şey vardır, ancak aklıma gelmiyor. Gerçekten benim hayatımda gördüğüm en saçma sapan sorun. Bilgisayarın açılmaz çözümünü bulursun, formatlık olur formatlar çözersin, oyun açılmaz parça değişirsin. Ama bu neyi neyle nasıl değiştirirsen değiş aynı yerinde duruyor. Gerçekten iğrenç ve oyun oynamaktan soğutan bir şey. Gerçekten artık kasayı parçalama noktasına geldim. 3 yıldır aynı sorunu yaşayıp oyun oynayamamak inanılmaz saçma bir şey.

Son düzenleme:
Kardeşim alıyorsun PC'yi gidip başka bir evde kurup oynuyorsun ya da PC'yi 1 haftalığına kuzenine verip denemesini sağlıyorsun. Akımda bir problem varsa kasaya gelen güç dengesizleşir ve bu da ekran kartına giden güçte problem yaratır. Bu dediğim de olmazsa kuru yer kalmayacak şekilde... Devamını biliyorsun.

Kardeşim alıyorsun PC'yi gidip başka bir evde kurup oynuyorsun ya da PC'yi 1 haftalığına kuzenine verip denemesini sağlıyorsun. Akımda bir problem varsa kasaya gelen güç dengesizleşir ve bu da ekran kartına giden güçte problem yaratır. Bu dediğim de olmazsa kuru yer kalmayacak şekilde... Devamını biliyorsun.
Hocam vallahi tek denemediğim bu oldu bunu deneyeceğim. Sorunu bilememek insanı delirtiyor resmen. Sizin de mi başınıza geldi? Başka evde sorun çözüldü mü ?
Aklımı yavaş yavaş kaybetmek üzereyim. Resmen oyun oynuyor benimle. Bir gün daha az drop oluyor, bir gün daha fazla. %0.1 FPS değerim yerlerde, sabit 144 FPS aldığım oyunun 142, 140'a düşmesiyle 0.1 FPS değerim de taban, ayrıca drop, drop, drop... Monitör aldım yok, tamamen farklı kasa denedim yok, Gaming laptop denedim yok, modem aldım, ISS değiştim, SSD değiştim, BIOS güncelledim, eski Windows sürümlerini tek tek denedim, DDU ile defalarca driver silip yükledim, XMP açıp kapattım, hpet, SpeedStep, Turbo Boost, gibi teknolojileri açık da kapalı da denedim, ıslc, CPU unpark programları denedim, 3 kere servise gönderip çözüm bulmalarını beklemeyi denedim... Denemediğim kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey kalmadı. Delireceğim artık.

Son düzenleme:
Konuyu okudum enteresan hakikaten. Bir çok sistem değişip hep aynı sorunu yaşıyorsanız muhakkak bir şey bunlar arasında ortak olmalı. Bu ne olabilir? Yazılımsal bir sorun elbette. Siz denediğiniz bütün sistemlere, gündelik olarak yaptığınız yada düzenli olarak kullandığınız ama fark etmediğiniz bir kaynaktan virüs bulaştırıyor olabilirsiniz(USB gibi). Tespit edilmemesi için çok kaynak harcamadan devamlı çalışan ve sistemi çaktırmadan sömüren virüsler mevcut. Daha önce yapmadıysanız, kaliteli bir program ile virüs ve malware taraması yapın. Sonucu bildirirsiniz.

Konuyu okudum enteresan hakikaten. Bir çok sistem değişip hep aynı sorunu yaşıyorsanız muhakkak bir şey bunlar arasında ortak olmalı. Bu ne olabilir? Yazılımsal bir sorun elbette. Siz denediğiniz bütün sistemlere, gündelik olarak yaptığınız ya da düzenli olarak kullandığınız ama fark etmediğiniz bir kaynaktan virüs bulaştırıyor olabilirsiniz(USB gibi).Tespit edilmemesi için çok kaynak harcamadan devamlı çalışan ve sistemi çaktırmadan sömüren virüsler mevcut. Daha önce yapmadıysanız, kaliteli bir program ile virüs ve malware taraması yapın. Sonucu bildirirsiniz.

Merhabalar, ilginiz için teşekkür ederim ancak ben yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Windows deneme sürümü olarak gelen 2 bilgisayarda da sadece orijinal Key'i girerek, bir tek oyun indirerek de denemişliğim var. Ancak çözüm olmuyor. Yine de zaman zaman lisanslı Kaspersky ile zaman zaman bilgisayarımı taratıyorum ancak bir sorun görmedim şimdiye kadar. Lisanssız olan hiçbir ürünü kullanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı