XMP kast etmedim down frekans denedin mi? Mesela örnek 3000 MHz'dir. Bunu 1800 MHz 1600 MHz alma gibi. Bu da kar etmezse mutlaka bir donanımda sorun vardır ya da yazılımsal bir sıkıntıdır.
Bunu da yapmıştım ama çözüm olmamıştı, sorun 3 senedir devam edince artık yapmıştım, etmiştim diye konuşuyorum.
1660 Super ile aylardır çekiyorum ben de bu sorunu. Hiçbir oyun kusursuz şekilde oynanmıyor. Şunu düzeltmek için o kadar uğraştım ki, saçım seyreldi stresten. Oluruna bıraktım artık. Düzeliyor gibi oluyor, tekrar başlıyor. En son benzin döküp yakacağım sistemi.
Bir çözüm buldunuz mu?
@Recep Baltaş, konuyla ilgili makale, video vs. tüketmediğim içerik kalmadı sizinki de dahil, ancak buna bir türlü çözüm bulamıyorum. 2-3 kez servise gönderdim sorun göremediklerini söylediler. Aklıma artık "kirli elektrik" dışında bir ihtimal gelmiyor. Sizce olabilir mi?
Denediklerim;
1.SSD sıfırı ile değişti.
2.format, BIOS Update, driver vs.
3. Game dvr, regedit ayarları, emptystandbylist, CPU unpark vs gibi bilgisayar üzerinden denenebilecek her şey denendi.
4. 60 Hz monitörden 144 Hz G-Sync uyumlu bir monitöre geçildi.
5. tamamı farklı parçalardan oluşan bir sistem başka bir tedarikçiden toplandı.
Daha denediğim belki yüzlerce şey vardır, ancak aklıma gelmiyor. Gerçekten benim hayatımda gördüğüm en saçma sapan sorun. Bilgisayarın açılmaz çözümünü bulursun, formatlık olur formatlar çözersin, oyun açılmaz parça değişirsin. Ama bu neyi neyle nasıl değiştirirsen değiş aynı yerinde duruyor. Gerçekten iğrenç ve oyun oynamaktan soğutan bir şey. Gerçekten artık kasayı parçalama noktasına geldim. 3 yıldır aynı sorunu yaşayıp oyun oynayamamak inanılmaz saçma bir şey.