i5 ile i7 Arasındaki Farklar

Sistem bileşenleri seçtim kardeşim, geriye alması kaldı. 3 bilemedin 5 ay sonra alıcam. Eyvallah...

Bütçeni söylersen PC toplayabiliriz.

- - - Güncellendi - - -

O kadar konu açtım, sordum, sizlere danıştım hiçbiri mi aklında kalmadı? Ekran kartını Asus GTX680 DCUII TOP alacağım. Bu ekran kartının yanında İ5 iş görür mü dedim. YAMYAM cevabı verdi.

Merak etme ben ekmeği mahalledeki çocuklara aldırıyorum :D Orada ben sana şunu söylüyorum kardeşim :D

İntel i5 ile i7 arasında fark olduğunu düşünelim. Sen bu parayı işlemciye mi verirsen oyunlardaki performansın artar yoksa ekran kartına mı ?

Oyunlarda performans istiyorsan i5 yerine i7 alacağına mevcut olan ekran kartının üzerine 200 lira ekler çok daha fazla performans alırsın .

Ben dalga geçmiyorum espri yapıyorum :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tartışmanıza gerek yok. Arkadaşımız i5 alacak tamam. Bizim bilgisayarımız değil. Karışamayız.
 
Ben olsam 200TL için düşünmez i7 yi alırdım. Tek sebebi, çoklu iş parçacığı (Hyper Threading) desteklemesidir. Bu ilk bakışta önemsiz gibi görünse de ciddi performans artışı sunacaktır. Ancak soket yapısının bilinmesi ve anakart desteğini ve özelliklerini iyi araştırmalısın.

HyperThreading maalesef gerçekte inanılmaz derecede az bir performans sunuyor. HT için i7 alınmaz...
 
HyperThreading maalesef gerçekte inanılmaz derecede az bir performans sunuyor. HT için i7 alınmaz...
64 bitlik işletim sistemlerinde HT bahsettiğiniz gibi performans vermez. Çekirdek mimarisi gereği sadece çekirdek olarak 64 bitlik satır işlenir. Ama 32 bitlik işletim sistemlerinde ciddi benchmark farklılıkları görülmüştür. Bizzat kendi testlerimde edindiğim sonuçlardır.
Anakartların özelliği ve RAM durumu HT olayını ciddi şekilde etkilemektedir. RAM'ların tüm kanallarını kullanabilmek te gereklidir.
 
Tamam sıkıntı yok. Bilgisayarı almadan önce bize mutlaka danış. Bir de alıntı bir soruya cevabını üste değil de alta yazarsan iyi olur :)
 
İ5 almaya karar kıldım. Alma aşamasına geldiğimde son olarak sizlere danışacağım arkadaşlar.

Burada önemli olan, iki ya da daha fazla işlemcinin teknik kıyaslamasıdır. Bu kıyaslama sonucunda, bütçe ve isteğe göre kullanıcı kendi tercihini yapacaktır. Bizler forum yamyamları:) tartışarak bilgilerimizi ortaya koyar ve bilgilerimiz dahilinde kıyaslama yaparak ortaya sunarız.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı