Çözüldü i7 8565u sistem CS:GO 70FPS'de donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ihsan D

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
51
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, öncelikle belirteyim.
i7 8565u işlemci.
8 GB RAM.
250GB M.2 SSD.
MX230 ekran kartı.
60Hz ekran.

Sistemim bu şekilde laptop. Eskiden bilgisayarım aşırı sıkıntılıydı CS'yi açamıyordu bile 1 yıl kadar uğraştıktan sonra garantiden 0 ürün gönderdiler şimdi gayet iyi diğer oynayamadığım oyunları oynayabiliyorum tabii ki şimdiki fiyatına göre 7500TL olmuş. Çok kötü denilebilir. Sorunum ise CS:GO'da 70FPS alıyorum, pingim de 70'lerde ama pingden dolayı olduğunu düşünmüyorum ki aşırı kasıyor yırtılma değil. 60Hz 70FPS de olmaz da tabii ki, daha çok 2 saniye akıcı 1 saniye takılma 2 saniye akıcı 1 saniye takılma gibi oluyor. Ayrıca oyuna girdikten sonra ısınma kısımlarında genelde takılma olmuyor oyun başladıktan sonra ciddi derecede artıyor. FPS'de ani düşüşler çok olmuyor ama oluyor birkere 16FPS de gördüm bazen 120FPS de oluyor. Belki Steam'in göstergesi her zaman anlık vermiyordur, o yüzden göremiyordur, ne yapabilirim bilmiyorum. 1 kere idare ediyorsun 2 kere ediyorsun ama bir süre sonra dayanılmaz oluyor. İnternette buna çözüm göremedim daha önce benzer bir başlık açan olmuş ama 2015'den ve çözüm de yok içinde. O yüzden yeniden yazmak istedim. Ayrıca V-Sync ayarlarını açmak sorunu çözer diye düşünüyordum bulamadım bile.
 
Çözüm
Arkadaşlar güç seçeneklerinden Max işlemci kullanımını %100'den 99'a çektim düzeldi.
Sisteme bir tane daha ram eklemeyi deneyebilirsin. Single channel ram olan sistemlerde fps yüksek olmasına rağmen ani donmalar ve takılmalar yaşanabiliyor.
 
İnternette o ekran kartı ile zaten 75 FPS alınıyor.

Tamam alınır zaten FPS düşük demiyorum FPS iyi ama yine de aşırı bir takılma, dalgalanma var. CS'ye özel zannediyordum başka oyun oynadım onda da aynı aşırı bir dalgalanma var. darboğaz sorunumudur tam emin değilim.
Sisteme bir tane daha RAM eklemeyi deneyebilirsin. Single Channel RAM olan sistemlerde FPS yüksek olmasına rağmen ani donmalar ve takılmalar yaşanabiliyor.

Yeni bir RAM alacak durumda değilim maalesef. RAM almadan başka seçenek var mıdır oyun sırasında ramin%60-70'ini kullanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı