i9-11900K, CPU-Z’de çoklu çekirdekte R9 5950X’in %52.6 gerisinde

CPU-Z'nin testinde ter döken Core i9-11900K selefine tek çekirdekte %19 ve çoklu çekirdekte %13'lük fark atarak kaydadeğer bir nesiller arası gelişme sunmuş.

untitled-1.png

Ryzen 9 5950X çözümünden çoklu çekirdekte %52.6 geride bulunuyor. Tek çekirdekte ise tablo yalnızca %3’lük farkla Intel önde.

untitled-1 (1).png

untitled-2.png

Kaynaklar:

Parasını veriyoruz da alıyoruz.
Bedava mı dağıtsın. Ben AMD sayesinde 1650 ₺'ye PC topladım, fıstık gibi de oyun oynatıyor, CS:GO 800x600 benchmark sonucum 170 FPS. AMD adamdır yani.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bedava mı dağıtsın. Ben AMD sayesinde 1650 ₺'ye PC topladım, fıstık gibi de oyun oynatıyor, CS:GO 800x600 benchmark sonucum 170 FPS. AMD adamdır yani.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek kişilik ordu o video neydi öyle.🤣😂

Sonuçlara bakarsak R7 5800X geçmeye başarmış tekli çekirdekte.
11. Nesil iş görmez. Çoklu çekirdek performansı ayrı mesele, PL2 değerleri ayrı mesele. Tabii bir kesim ama oyunda 2 FPS fazla diye yine alacak ama bu neslin boş olduğunu değiştirmiyor. Artık 12. Nesilde umudumuz, belki o zaman biraz ilerleyip fiyatları aşağı çekerler de biz de rahatça öneririz. Ama şu anki RAM frekans kısıtlamaları, OC kısıtlamaları, 68335 yıllık stok soğutucu ve çekirdek sayılarına bakarsak o umut da düşük.

Sonra bir yerleri kalkıyor durup durup işlemcileri zamlıyor. Sonra söyleniyorsunuz.

Rekabet her daim son tüketicinin lehinedir.
İntel hala şımarık çocuğu oynuyor artık adam gibi ciddiye alsa rakibini AM5 belki devrim yapacak İntel hala inşaattan beton kaçırmayı planlayan müteahhit gibi davranıyor.
11. Nesil iş görmez. Çoklu çekirdek performansı ayrı mesele, PL2 değerleri ayrı mesele. Tabii bir kesim ama oyunda 2 FPS fazla diye yine alacak ama bu neslin boş olduğunu değiştirmiyor. Artık 12. Nesilde umudumuz, belki o zaman biraz ilerleyip fiyatları aşağı çekerler de biz de rahatça öneririz. Ama şu anki RAM frekans kısıtlamaları, OC kısıtlamaları, 68335 yıllık stok soğutucu ve çekirdek sayılarına bakarsak o umut da düşük.
11100F güzel gelebilirse Türkiye'de güzel satar umudum o çünkü 10100F çok beğenildi merakla bekliyorum testlerini. (AMD tarafında ise sanırım bu durumda R3'ü ucuza koymaktan başka çare kalmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı