i9-11900K, CPU-Z’de çoklu çekirdekte R9 5950X’in %52.6 gerisinde

CPU-Z'nin testinde ter döken Core i9-11900K selefine tek çekirdekte %19 ve çoklu çekirdekte %13'lük fark atarak kaydadeğer bir nesiller arası gelişme sunmuş.

untitled-1.png

Ryzen 9 5950X çözümünden çoklu çekirdekte %52.6 geride bulunuyor. Tek çekirdekte ise tablo yalnızca %3’lük farkla Intel önde.

untitled-1 (1).png

untitled-2.png

Kaynaklar:

Fanboy alert.

Bana da tuhaf geldi ama MisakiTaro hocamın dediği gibi o kadar da kötü olmaz.
Kazansın abi AMD, AMD olmasaydı bu ülkede oyuncuların %33'ünün bilgisayarı olmayacaktı, APU sistemlerden Allah razı olsun fakir oyuncu dostu.

Kazansın abi AMD, AMD olmasaydı bu ülkede oyuncuların %33'ünün bilgisayarı olmayacaktı, APU sistemlerden Allah razı olsun fakir oyuncu dostu.

Biliyorum hocam AMD olmasa tekel oluyordu Intel ve kazık yiyorduk ama AMD direndi ve tekelcilik davaları açarak çalışmalarına devam etti, tabiri caiz ise 7 düvel birleşti ama başaramadı. Şakasına yazdım.

Biliyorum hocam AMD olmasa tekel oluyordu Intel ve kazık yiyorduk ama AMD direndi ve tekelcilik davaları açarak çalışmalarına devam etti, tabiri caiz ise 7 düvel birleşti ama başaramadı. Şakasına yazdım.
Hocam anlayamadım ki neyi başaramadı? AMD iyi mi? AMD'yi savunuyorsan haklısındır.

Bir konuda sadece tek firmanın en iyisi olması çok tehlikelidir. Firmalar sana, bana hayrına CPU üretmiyor. Tek dertleri para kazanmak bu adamların. Rekabet mutlaka kızışık seviyede olmalı yoksa geleceğin tekeli ve fahiş fiyatlısı AMD olur.

İki tarafta kazanmasın sadece birbirini yorsun deseniz daha mantıklı. Unutmayın fakir oyuncu dostu dediğiniz firma Ryzen 5000 serisine geçtiğinde arada farkı açtığı için stok soğutucuları kaldırmalarına rağmen fiyatları minnak minnak arttıran firma ve daha fazla kazandığında bunu tavan seviyelere çıkartması da olası. İki firmada gözümde aynı. Hangisi bana daha ucuz yolda daha iyi performans sağlıyorsa onu seçerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı