i9 9900K 5 GHz Sıcaklık Testi

• Anakart: Gigabyte AORUS Z370 Gaming 7
  • BIOS sürümü: 11
  • Soğutucu: Thermaltake Floe Triple Riing RGB 360 TT Premium Edition
  • Test yazılımı: AIDA64 (Stability Test)

5 ghz sıcaklıklar.PNG

Son düzenleme:
Her gün 5 GHz'de mi kalacak işlemci? Ayrıca lehimliden kastınız nedir? İşlemciye delid yapıp sıvı-metal mi sürdünüz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime Small FFT'de 20-30 dakika test edebilir misiniz hocam?
Müsait bir zamanda.
İyi günler dostum, i9 9900K almayı düşünüyorum, ekran kartım RTX 2070.

İşlemciyi stabil 5 GHz'e cekecemğim, NH D-15 soğutucum var ve 70 derecenin üstüne cıkmasını istemiyorum açıkcası. Sizce bu mümkün mü? OC ayarlarını da paylaşırsanız sevinirim.

Kasa Full Tower 2 ön 2 üst bir de arkada toplam 5 tane fan var.
5 GHz'de hava soğutma ile pek mümkün olmayabilir.
Her gün 5 GHz'de mi kalacak işlemci? Ayrıca lehimliden kastınız nedir? İşlemciye delid yapıp sıvı-metal mi sürdünüz?
Şu an 5.1 GHz'de tüm çekirdekler. Evet, sürekli olarak bu şekilde kullanılacak.
İşlemcide delid işlemi yok. 9. nesil işlemciler fabrika çıkışlı lehimli yani sıvı metalli.

Soğutucu ile gelen macunun ayrı olarak aldığınızdan farkı nedir? Önerirseniz alacağım.

Soğutucu ile gelen macunun ayrı olarak aldığınızdan farkı nedir? Önerirseniz alacağım.
Kullandığım macunun termal iletkenlik değeri 11 W/m-K (11'den biraz daha yüksek). Soğutucuların üzerinde sürülü olan 1-2 W/m-K civarı oluyor.

Kullandığım macunun termal iletkenlik değeri 11 W/m-K (11'den biraz daha yüksek). Soğutucuların üzerinde sürülü olan 1-2 W/m-K civarı oluyor.
Peki 1 W/m-K iletkenin ortalama olarak sıcaklığa etkisi nedir? Ya da kullandığınız macunun soğutucu ile gelen macuna oranı sıcaklık olarak örneklendirilebilir ise değer yazabilir misiniz? Tahmini değerler olabilir amaç ortalama fark ne kadar onu öğrenmek.

Soğutucunun kendi macunu olsa tahminen 4-6 derece aralığında daha yüksek olurdu sıcaklıklar.

Merhaba 5.0Ghz OC ayarlarınızı paylaşablirmisniz ? Bir türlü stabiliteyi yakalayamadım sürekli hata alıyorum. Yardımcı olurmusunuz ? @Asım Demir

Sistem

*MSI Z390 gaming pro carbon ac
*İ9 9900K
*NZXT kraken X62
*Rm850x 80 plus gold

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı