i9 9900K ve RTX 2080 sistem toplama

atasoy

Decapat
Bu işlerin uzmanı olduğunuz için sizlere bazı sorularım var. Toplayacağım sistem;
  • MSI Z390 Gaming Pro Carbon AC
  • i9 9900K işlemci
  • GSkill Trident Z RGB 3600 MHz
  • MSI Gaming X Trio RTX 2080
  • NZXT S340 Elit ATX
  • NZXT Kraken X62
  • Samsung 500 GB 970 Evo M.2 SSD
  • Seagate Barracuda Pro 2 TB 7200rpm
  • Corsair RM750i 750W 80+Gold PSU
  • 27 inch monitör düşünüyorum
Monitör seçiminde kafam çok karıştı. TN, IPS, VA, curved, flat. İki model beğendim. Acer Predator XB271HUA 2K G-Sync 165 Hz 1ms TN. Diğeri MSI Optix MPG27CQ 144 Hz 1ms Freesync VA.

Sizlere sorum sistem parçalarında bir uyumsuzluk olur mu? Artı monitör seçimini nasıl yapmalıyım? RTX 2080 ile illa ki G-Sync mi olmalı? MSI Freesync olursa tepki süresi ve ekranda yırtılmalar olur mu?Bu sistemle hangi monitörü tavsiye edersiniz? Çok yorum, forum okudum kafam çok karıştı. Oynadığım oyunlar Battlefield, CS:GO, AC, Far Cry, GTA, Rainbow Six Siege, Arma vs.
Bazı sitelere de danıştım ticari ve eksik bilgilerle karşılaştım. Mesela monitörü tak gitsin turnuvaya mı gireceksin bu fiyatlara sistem mi toplanır falan.
Saygılarımla, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde bir uyumsuzluk yok fakat bazı parçalar değişebilir. Misal kasa olarak eski S340 yerine yeni H500i daha iyi olur. Diğer sorulara gelirsek G-Sync olursa tabi ki daha iyi olur ama şart değil. Oynadığın oyunları rekabetçi seviyelerde oynuyor görüntü kalitesini önemsemiyorsan ve ucuzsa TN panel Acer alacaksın. Diğer türlü oyunun yanında film izlerim dersen bütçeyi arttırıp daha iyi VA panel MSI monitör alacaksın.

Bütçe 20bin civarı
Buyur; 23000TL fazla geldiyse RTX2080 seçebilirsiniz.
https://www.amazon.com.tr/Asus-PG27...s=2K+165Hz&dpPl=1&dpID=41AGzfJPS7L&ref=plSrch
Screenshot_20181203-163052_Chrome.jpg

Ekran Alıntısı.PNG
Bütçe fazla olduğu için 32GB RAM koydum. İsterseniz 16GB'a düşürüp 19.600TL'ye alabilirsiniz. İşlemciyi de 2700X seçtim, isterseniz değiştirirsiniz. Ama 9900K biraz tuzlu :)

Bence az kalmışken şu Ocak ayını bekleyerek 3. nesil Ryzen 7 3700X veya çıkarsa Ryzen 9'a yönelmelisiniz. İ9 9900K tuzlu ama iyi bir işlemci. Tabii ki aldığın işlemci ile bitmiyor anakart parası, soğutucuda var :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı