İhaneti affedebilir misiniz?

Asla affetmem. 10 yıllık arkadaşım geçen sene biraz saçmaladı diye konuşmayı kestim ihanet edeni eti puf ederim.

İki şeye asla tahammülüm bulunmuyor;
İhanet ve aptallık, sadece ihanet değil yaptığı aptalca ve yanlış bir davranış ile buna yeterli.
İhanet seçim, aptallık ise doğuştandır. Bazı insanlar algıda gerçekten sorun yaşayabiliyor, zihinsel engel ya da hastalıktan bahsetmiyorum, gerçekten IQ seviyesi ya da algısını sağlayan yetileri doğuştan biraz düşük olabiliyor. Oysa dışarıdan baktığında kişinin sosyal hayatta ya da iş hayatında hiçbir sorun görünmüyor, detaylara inildikçe fark ediliyor. Zeka seviyemizi biz seçemediğimiz için bunun üzerinden ötekileştirmemek lazım. Bunun bir insanı kısa ya da uzun diye aşağılamaktan farkı pek yok.

Ama ihanet konusuna aynen katılıyorum. İhanet eden kişiyi hayatımda hiç olmamışçasına silerdim gibi geliyor ama hiç başıma gelmedi, kesin konuşmayayım.

@ust_sel orada aptallık olarak kastettiğim şey şu;
Bile bile yanlışı seçen ya da bilerek doğru şeyi yapmayan kişiler olarak.
Normal bir zeka ile verilen aptalca kararlar olarak değiştirelim onu.

aptallık ise doğuştandır
Kimsenin geri kalan zekası yerine normal zekası ile verdiği aptalca kararlar demek daha doğru olacak sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı