İki farklı kişiliğin olması

swezyyy

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, uzun zamandır başıma gelen bir olayı anlatacağım, daha çok içimi dökeceğim. Başlıkta yazdığı gibi, sanki iki farklı kişiliğim var. Birisi karamsar ve her zaman kötü düşünüyor. Diğeri ise iyi şeyler düşünmeye çalışırken, karamsar olan onu içine çekip en kötü senaryoyu kafama kazıyor. Mesela koşarken düşüp çok kötü yaralanırsam diye yıllardır koşmuyorum. Mesela kötü bir şey oluyor ve ben hep en kötüsünü düşünerek kendimi depresyona sokuyorum. İnternette doğruluğu tartışılan beck ve deprasyon testinden neredeyse full çektim diyebilirim. Tüm soruları okudum ve içimden geçenleri işaretledim. Sırf insanlar beni kabul etsin diye, internetten çaldığım şakaları onlara yaparak güldürmeye çalışıyorum. İnsanların beni onaylamadığını düşünüyorum. Tüm sözlerde bir anlam arıyorum. İnsanlarla iletişimim yok neredeyse. İnsanlar beni kabul etsin diye şekilden şekle giriyorum. Gerekirse kendimi rezil edip insanları güldürüyorum. Ama içten içe
öldüğümü hissediyorum.
.Kimsenin değerini bilmediğimi düşünüyorum. Etrafımdaki insanlar çok iyi bana sürekli iyi davranıyorlar, ama ben onları hak etmediğimi düşünüyorum. Ve artık duyguları hissetmiyorum. Ağlayamıyorum, gülemiyorum ve sevinemiyorum. En fazla 15-20 dakika mutlu olabiliyorum. Geri kalanı karamsar. Bazen ben dünyada olmasaydım ne olurdu diye düşünüyorum. Sonuç hiçlik, ailem, arkadaşlarım, hepsi beni kabul ediyor. Ama ben onları haketmiyorum. Yalan söylüyorum hem de nefes alır gibi. Hayatta başarım yok. FPS türü oyunlarda berbatım. Stratejide ise en kolay oyunları bile en kolay seviyede bitiremiyorum. En az 8-9 yıldır bilgisayar ile ilgileniyorum. Ne kasa hakkında ne de yazılım anlamında bilgim yok. Artık oyun oynama isteğim bile yok. Söylemesi ayıptır fakat PS4'te Ghost of Tsushima ve RDR2 gibi şahane oyunlara sahibim, ama 1 gram oynama isteğim yok. Yazdığım kurgular müthiş fakat hepsi aklımda müthişler. Sürekli şüpheciliğim de var. Mesela okul zamanında sürekli kontrol ederdim kendimi. Doğru sınıfa mı gidiyorum diye. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında mutlu gözüksem de eskiden kalma travmalarım var. En az 2-3 kere ölümden döndüm. Her an kötü şeyler olacakmış gibi hissediyorum. Ve size bahsedemeyeceğim iki sırrım var.

Çocukken durumumuz iyi değildi ama sürekli aileme oyuncak aldırıp bir kere bile oynamazdım. Bencil biriydim. Bir anlık sinirle çok sevdiğim anneanneme küfür etmiştim. Büyüklerimin sözünü dinlemeyip onlara kötü davranırdım. Şu anda aşırı vicdan azabı çekiyorum. Keşke o oyuncakları aldırmasaydım diye, en az 10-12 senelik konular fakat çok büyük vicdan azabı çekiyorum. Geçmişte dediğim, yaptığım her hareket için vicdan azabı çekiyorum. İçten içe
sonumun geldiğini düşünüyorum.
Her geçen gün benim için aynı olmaya başladı. Sabah uyandığımda uyanmış gibi yapıp, annemin evden gitmesini bekliyorum. Gittikten sonra ise yeniden uyuyorum. 1-2 saat sonra uyanıp 4 ders kaçırdığımı fark ediyorum. Ama aileme derslere girdiğimi söylüyorum. Çok umursamaz biriyim. Dersleri, ödevler, projeleri hiçbirini umursamıyorum.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler, moderatör arkadaşlara selamlar. Gününüz iyi geçsin.

Ve size bahsedemeyeceğim iki sırrım var.

Hocam insanı derinden sarsacak bir şey mi? Hocam anladığım kadarı ile şu an durumunuz iyi. Geçmişi boş vermeyin, basit bir şey değil. Onu kabullenin. Onunla yaşamaya çalışın. Anneannenizi güzel bir yemeğe götürün sonunda helallik isteyin. Göçtüyse her bayram mezarına gidin. Yaptığınız şeyler çok da önemli değil. Zamanında bencil olabilirsiniz. Ama değişmek güzeldir ve siz en zorunu düşünce yapınızı değiştirmeyi başarmışsınız. Artık işiniz daha basit. Sizden bir isteğim var. Bugün erken kalkın. Annenize ve kendinize çaysa çay kahve ise kahve yapın. Annenize gülümseyin. Oda size öyle karşılık verecektir. Üzdüğünüzü düşündüğünüz insanlardan helallik isteyin. Gönlünüz rahatlar. Karamsarlık bir parazittir ve istediğiniz zaman onu çıkarıp atabilirsiniz. İpler sizin elinizde unutmayın.

Hocam insanı derinden sarsacak bir şey mi? Hocam anladığım kadarı ile şu an durumunuz iyi. Geçmişi boş vermeyin, basit bir şey değil. Onu kabullenin. Onunla yaşamaya çalışın. Anneannenizi güzel bir yemeğe götürün sonunda helallik isteyin. Göçtüyse her bayram mezarına gidin. Yaptığınız şeyler çok da önemli değil. Zamanında bencil olabilirsiniz. Ama değişmek güzeldir ve siz en zorunu düşünce yapınızı değiştirmeyi başarmışsınız. Artık işiniz daha basit. Sizden bir isteğim var. Bugün erken kalkın. Annenize ve kendinize çaysa çay kahve ise kahve yapın. Annenize gülümseyin. Oda size öyle karşılık verecektir. Üzdüğünüzü düşündüğünüz insanlardan helallik isteyin. Gönlünüz rahatlar. Karamsarlık bir parazittir ve istediğiniz zaman onu çıkarıp atabilirsiniz. İpler sizin elinizde unutmayın.

Ben doğduğumdan beri annem çalışır, geçinme mücadelesi falan. Beni teyzem ve anneannem büyüttü diyebilirim. Annem hala çalışıyor. Anca pazar günleri yapabilirim fakat o günler nedense uyanamıyorum. Sırlarım bir insanın depresyona girmesi için yeterli, bu konuda sağlam kalmayı başardım. Fakat birileri ile saatlerce dert gidermek isterdim şahsen.

Zıtlıkların birbirini var ettikleri ile ilgili bir hayali tartışmalar var zaten anlattıkların kadarı ile veya anlatmadıkların ile kimse seni tanıyamaz ve doğru bir fikir beyan edemez lakin naçizane fikrim fikirlerini, yaşadıklarını bir doktorla paylaş. Hatalar ve vicdan azabı her insanda var ve bunlar insanı insan yapan şeyler. Karamsarlık bir duygudur ve insanın kendini yalnızca bir duygu olarak görmesi geçici bir yanılgıdan ibarettir duygular gelip geçici kalıcı olansa bireyin kendisidir ve son olarak şunu söyleyeyim "karanlığın sonu şafaktır" bu söz daha can alıcıydı ne yazık ki unutmuşum.

Zıtlıkların birbirini var ettikleri ile ilgili bir hayali tartışmalar var zaten anlattıkların kadarı ile veya anlatmadıkların ile kimse seni tanıyamaz ve doğru bir fikir beyan edemez lakin naçizane fikrim fikirlerini, yaşadıklarını bir doktorla paylaş. Hatalar ve vicdan azabı her insanda var ve bunlar insanı insan yapan şeyler. Karamsarlık bir duygudur ve insanın kendini yalnızca bir duygu olarak görmesi geçici bir yanılgıdan ibarettir duygular gelip geçici kalıcı olansa bireyin kendisidir ve son olarak şunu söyleyeyim "karanlığın sonu şafaktır" bu söz daha can alıcıydı ne yazık ki unutmuşum.

Bu sözler alıntı mı? Yoksa kendi fikirleriniz mi? Eğer sizin fikirleriniz ise bravo, çok güzel ve yerinde olmuş. Eğer alıntı ise bu güzel sözü benimle paylaştığınız için teşekkürler. Her şeyi abartan biriyim. İçimde yaşadığım duyguları o kadar abartıyorum ki, artık sıkıldım. Değişmek istiyorum.

Ben doğduğumdan beri annem çalışır, geçinme mücadelesi falan. Beni teyzem ve anneannem büyüttü diyebilirim. Annem hala çalışıyor. Anca pazar günleri yapabilirim fakat o günler nedense uyanamıyorum. Sırlarım bir insanın depresyona girmesi için yeterli, bu konuda sağlam kalmayı başardım. Fakat birileri ile saatlerce dert gidermek isterdim şahsen.

Hocam mutlu olmaya çalışır mısınız? Sizce ne olsa acılarınız hafifler?Ben de ölüme yaklaşmadım ama. Gözlerimin önünde babamı ve annemi 5-6 defa neredeyse kaybediyordum. Bunun acısı daha fazla olmaz mı? Ama ben bir gün bile yılmadım. Dedim ki Furkan (kendimle bu konuşmayı maks 10min 4 yaşında yaptım.) bu yaşam senin, yaşadıkların mazaret olamaz. Mahvedeceğin hayat yine senin hayatın. Kendine mukayit ol yoksa yolun sonunda ışık yok.(Bunun aynısı değil ama çok benzer..)

Hocam mutlu olmaya çalışır mısınız? Sizce ne olsa acılarınız hafifler? Ben de ölüme yaklaşmadım ama. Gözlerimin önünde babamı ve annemi 5-6 defa neredeyse kaybediyordum. Bunun acısı daha fazla olmaz mı? Ama ben bir gün bile yılmadım. Dedim ki Furkan (kendimle bu konuşmayı maks 10min 4 yaşında yaptım.) bu yaşam senin, yaşadıkların mazaret olamaz. Mahvedeceğin hayat yine senin hayatın. Kendine mukayit ol yoksa yolun sonunda ışık yok.(Bunun aynısı değil ama çok benzer..)

Hocam mutlu olmam için, sırrımın sonuca kavuşması gerekiyor. Ama olmuyor ne zaman bitti desem lanet şey yine karşıma çıkıyor! O sırrım bitse dünyada ki en mutlu kişi ben olurum. Şimdi 2 seçeneğim var ya çok mutlu olacağım ya da hayatımın sonuna kadar mutsuz. Daha açabilirim, ama hassasa girer.

Bu sözler alıntı mı? Yoksa kendi fikirleriniz mi? Eğer sizin fikirleriniz ise bravo, çok güzel ve yerinde olmuş. Eğer alıntı ise bu güzel sözü benimle paylaştığınız için teşekkürler. Her şeyi abartan biriyim. İçimde yaşadığım duyguları o kadar abartıyorum ki, artık sıkıldım. Değişmek istiyorum.

Herkes ve her şey değişebilir yalnızca tercihlerinizi kendi fikir ve seçimlerinizle yapın, bir şeyi gereğinde fazla düşünmek sonunda bireyin canını sıkıyor şahsıma yönelik bir tavsiye vardı bu konu ile ilgili bilimsel olarak günlük dışarı çıkıp yürüyüş vb. şeyler yapmak stres, kaygı hormonların salgılanmamasına katkıda bulunuyor diye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı