İkinci kez baba olmak?

Ben aralarında 2 ya da 3 yaş olmasını istiyorum.Çünkü eşimde bende çalışıyoruz (eşim şuan doğum izninde) ve bebeğimizle vakit geçirmek istiyoruz tecrübe sahibi olmadan ikinciye ikimizde korkuyoruz
Bakın öyle olur hocam. Hem çocuğunuz büyür ve kardeşini sever. Bebeklerin bebekleri sevmesinden daha güzel görünen bir şey yok bu hayatta.

İyi akşamlar. Kasım ayında baba olmuştum fakat ailem ikinci çocuk için baskı yapıyor. Bebeğimiz daha 2,5 aylık ama ailem ikisi bir arada büyüsün diyor. Olmaz diyorum karşı çıkıyorum, elimden geldiğince eşimi ailemle görüştürmüyorum bir şey deyip üzmesinler diye...Ne yapacağım bilmiyorum :( :( Akıl verin lütfen ne yapayım ben eşime belli etmemeye çalıştıkça olmuyor. Haliyle bir şeyler olduğunu görüyor. Eşimle de bazen tartışıyoruz "bir şey var benden saklıyorsun, beni mi aldatıyorsun" diyor. İkinci çocuk mevzusunu açsam biliyorum kafaya takacak mutsuz olacak iki dere arasında kaldım...Ne yapmalıyım?
Kesinlikle ya en az 2 çocuk olsun yada hiç olmasın. Benim kardeşim yok ve şuan sıkıntıdan kafayı yiyeceğim. :(

İyi akşamlar. Kasım ayında baba olmuştum fakat ailem ikinci çocuk için baskı yapıyor. Bebeğimiz daha 2,5 aylık ama ailem ikisi bir arada büyüsün diyor. Olmaz diyorum karşı çıkıyorum, elimden geldiğince eşimi ailemle görüştürmüyorum bir şey deyip üzmesinler diye...Ne yapacağım bilmiyorum :( :( Akıl verin lütfen ne yapayım ben eşime belli etmemeye çalıştıkça olmuyor. Haliyle bir şeyler olduğunu görüyor. Eşimle de bazen tartışıyoruz "bir şey var benden saklıyorsun, beni mi aldatıyorsun" diyor. İkinci çocuk mevzusunu açsam biliyorum kafaya takacak mutsuz olacak iki dere arasında kaldım...Ne yapmalıyım?
Hocam sahiden masrafları onlar mı karşılayacaklar sanki. Ailenizle kesin bir konuşma yapın bence ekonominin ne olduğu belli. Zaten malum pandemi dönemi doğum, hastahane karmaşasına girmenizi istemezler herhalde sizi seviyorsa aileniz. Ayrıca sizi de çok yorar iki bebek. Çare ailenize her şeyi izah edip sizin özelinizle ilgili olan konunun daha fazla açılmamasını istemek. Burdan söylemek kolay tabi ama umarım çare bulursunuz. Bebeğiniz de hayırlı uğurlu olsun, kutlarım.
Bir de ek yapmak isterim. Biraz kadın doğasına dair araştırmalar yaparak da ailenize izah edebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam 1-2 sene gibi bir süre gerekiyor vücudun toparlanması için. Ard arda olmasının sağlıklı olmadığını biliyorum. Siz yine de kesinleştirip ailenizle paylaşırsanız iyi olur.

Sizin aileniz onların değil. Tabi ki onlar sizin aileniz, kararları önemli. Fakat o kadarda değil. Eşinize durumu anlatın. Üstelik yaş farkı gayette normal bir durum. Kız kardeşimle aramda 8 yaş var ve iletişim konusunda vs burda dendiği gibi bir sıkıntı oluşmadı. Aksine o benden 8 yaş küçük olduğu için benim ondan 8 yıl büyük olmamı sevdiğini söylüyor. Ayrımcılık yapılmadığı sürece isterseniz arada 10 yıl fark olsun kimse bir şey diyemez. Hayatınızı kendiniz ve ailenizin rahatı için yaşayın, büyüklerinizin keyfi için değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı