İlk kez teklif ettim ve reddedildim

ibrahimkekec

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhaba. 27 yaşında bir gencim. İş yerine yaklaşık 9-10 aydır aynı serviste gidip geldiğim bir kız var. Ara sıra kızın bana baktığını görüyordum, sonra "Yok be oğlum, sana niye baksın." deyip geçiyordum. Bunun gibi bazı denk gelmeler sonucu en sonunda kızın da bana ilgisi olduğunu düşünmeye başladım. Bu akşam cesaretimi topladım, akşam servisten kendi mahallemde inmeyip onun ineceği yeri bekledim ve onunla birlikte indim.

Müsait bir sokak arasında "Vaktin varsa 5 dakika konuşabilir miyiz?" dedim. O da "Bir yere gidiyordum acelem vardı ama buyur." diye cevap verdi.
Öncelikle kıza "Gönlün dolu mu, konuştuğun biri var mı?" diye sordum. Olmadığını söyleyince iyice cesaret buldum. O esnada kıza gönlümü açtım. Öyle gönül eğlendirecek biri olmadığımı, ciddi düşündüğümü söyledim. Bana "Senle alakalı bir şey değil ama ben şimdilik ilişki düşünmüyorum. Allah karşına en iyisini çıkarsın." dedi.

Şimdi bakıyorum, kızın yaşı gelmiş. Evlenme çağında. Kariyerine odaklanıyor falan diyeceğim, ikimiz de güzel maaşlı bir işte çalışıyoruz. Daha neye odaklanacak?
Öyle film yıldızı gibi kesinlikle değilim ama çok tipsiz de sayılmam, orta karar boyu posu yerinde sesi düzgün biriyim işte. Ama beni beğenmediği için kalbimi kırmamak adına mı öyle söyledi acaba?

Kız tarafından reddedildiğim için artık aynı servise binmeye cesaret edemem. Servisin WhatsApp grubuna bir süre servisi kullanmayacağımı yazdım. İşe metro ile gidip geleceğim. Kafam dumanlı, ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Senle alakalı bir şey değil ama ben şimdilik ilişki düşünmüyorum
Klasik kız yalanı.
Ama beni beğenmediği için kalbimi kırmamak adına mı öyle söyledi
Tam olarak cevap bu. Reddetmek yerine böyle diyorlar.
Keşke açılmak yerine ufak ufak sohbetler etseydiniz aynı servisteymişsiniz ne güzel. Ufak ufak selamlaşmalarla başlar ilerletirdiniz ha baktınız karşı taraftan ilgi yok direkt ilgiyi keserdiniz yolunuza devam ederdiniz. Sağlık olsun ne diyelim.

Açıkçası bu iyi özelliklerine rağmen utangaçsan hiçbir anlamı kalmıyor. 27 yaşına kadar da ilk defa kızla konuştuysan sosyal açıdan kötüsündür ve utangaçsındır yani. Açılmanin kötü olmasından bahsetmiyorum zaten kadın kabul etse garip olurdu.

Aramızda 7-8 yaş var ama bir yorum yapmak istiyorum. Yalnızca bakışmalara bir anlam yükleyerek açıldınız ve ondan sonra "Yaşımız geldi, ben de fena değilim yani." düşüncesi ile sitem mi ediyorsunuz?
Bu bana çok saçma geliyor. Madem hoşlandınız, niçin sohbet etmediniz? Niçin en azından bir ay boyunca samimi olmaya çalışmadınız? Belki bu süreçte bir yerlerde oturup bir şeyler içerdiniz, daha samimi olup sinemaya/tiyatroya giderdiniz, ne bileyim bir yerde yürüyüş yapardınız, sahile giderdiniz vs. Ancak siz laps diye "İlişkin var mı, bana ne dersin?" diye atlayınca "E boştayım, sen de fena değilsin, hadi Allah bize kolaylık versin" demesini mi bekliyordunuz? Bir insan tanımadığı biri ile neden bir ilişki düşünsün ki zaten?

Başlıkta yazdığınız bilgilerden ziyâde başka bilgiler de varsa bilemem. Sizin belirttikleriniz çerçevesinde abla bence çok doğru bir hareket sergilemiş. Kendi ablam olsa ve sizi kabul etse kavga ederdim. "Tanımadığın bir herifi, iki bakışma için nasıl kabul edersin?" derdim.
Ha ama diyorsanız ki "Kardeşim ben tanıyordum, baya da konuşuyorduk" o zaman kusura bakmayın. Dediğim gibi ben yazılanlar kadarını biliyorum ve onu eleştiriyorum.

Merhaba. 27 yaşında bir gencim. İş yerine yaklaşık 9-10 aydır aynı serviste gidip geldiğim bir kız var. Ara sıra kızın bana baktığını görüyordum, sonra "Yok be oğlum, sana niye baksın." deyip geçiyordum. Bunun gibi bazı denk gelmeler sonucu en sonunda kızın da bana ilgisi olduğunu düşünmeye başladım. Bu akşam cesaretimi topladım, akşam servisten kendi mahallemde inmeyip onun ineceği yeri bekledim ve onunla birlikte indim.

Müsait bir sokak arasında "Vaktin varsa 5 dakika konuşabilir miyiz?" dedim. O da "Bir yere gidiyordum acelem vardı ama buyur." diye cevap verdi.
Öncelikle kıza "Gönlün dolu mu, konuştuğun biri var mı?" diye sordum. Olmadığını söyleyince iyice cesaret buldum. O esnada kıza gönlümü açtım. Öyle gönül eğlendirecek biri olmadığımı, ciddi düşündüğümü söyledim. Bana "Senle alakalı bir şey değil ama ben şimdilik ilişki düşünmüyorum. Allah karşına en iyisini çıkarsın." dedi.

Şimdi bakıyorum, kızın yaşı gelmiş. Evlenme çağında. Kariyerine odaklanıyor falan diyeceğim, ikimiz de güzel maaşlı bir işte çalışıyoruz. Daha neye odaklanacak?
Öyle film yıldızı gibi kesinlikle değilim ama çok tipsiz de sayılmam, orta karar boyu posu yerinde sesi düzgün biriyim işte. Ama beni beğenmediği için kalbimi kırmamak adına mı öyle söyledi acaba?

Kız tarafından reddedildiğim için artık aynı servise binmeye cesaret edemem. Servisin WhatsApp grubuna bir süre servisi kullanmayacağımı yazdım. İşe metro ile gidip geleceğim. Kafam dumanlı, ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Şu anda ilişki düşünmüyorum duyduğum en rezalet yalan. Seni beğenmemiş. Olabilir onun güzellik algısına uymamış olabilirsin. Bu senin çirkin olduğun anlamına gelmez. Hayatına devam et. Bu servise binmeme durumu seni zorluyorsa da servise binmeye devam et. Kötü veya utanılacak bir şey yapmadın neden kaçıyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı