İmam hatip lisesinde okumak

İmam Hatip'ler neden küçümseniyor anlamıyorum. Bazıları sizin okulunuza bin basıyor.

Ama şunu da belirteyim ki sınava hazırlanırken diğer derslerle uğraşmak zorunda kalırsın, sallarsan da OBP düşer.
O yüzden Anadolu derim.

Ama dediğim gibi İmam Hatip'ler kötü demiyorum.
 
Merhaba. Ben bu sene LGS 2021 sınavına girdim ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunu kazandım. Okul hakkında çok fazla güzel yorum aldım fakat benim din ile pek aram yok. Din derslerinde zorluk çeker miyim? Kur'an-ı Kerim bilmesek orada öğretirler mi?
Ben bu seneyi imam hatipte okudum ve arapça bilmiyorsan gerçekten işin zor ben kur-an dersinden kaldım ve seneye sorumluluk vereceğim arapça vs bilmiyorum
 
Anadolu liselerinde bir sınıfta 40-45 kişi ders işliyor, okullarda yer yok ama hâlâ imam hatip yapıyorlar. Zorla imam hatipe göndermeye çalışıyorlar. Şahsen laik bir ülkede bu konsepte lise ve ortaokul olması saçma.
 
Bende imam hatipte sosyal bilimler okuyorum hocam. 6 yıl kuran kursu, ve ortaokulda imam hatip olmama rağmen bana bile zor. 10. Sınıf müfredatından itibaren yasin gibi uzun surelerin ezberi isteniyor. Benim okulumda fm öğretmenleri çok iyi olduğu için nakil almıyorum. Eğer FM öğretmenleri iyiyse gidebilirsiniz değilse normal Anadolu daha iyi. Ayrıca imam hatipler kaynak açısından baya destekleniyor sizinki öyle mi? Bizimki çok iyi manzaralı bir yerde özel okul mimarisinde.
 
Arapça altyapın yoksa aklından bile geçirme. Bu arada pek çok İHL çoğu fen lisesine bin basar. Emin ol %1 ile alan sınavlı İHL %40 ile gireceğin fen lisesinden iyidir. İHL mezunu mühendis tanıdığım var bikaç tane.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı