İnancını tanımlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrı kendini gösterseydi inanç diye bir şey olur muydu sence? Her şey inanç'a bıraktı.
Eğer kendini gösterse bile günümüz şartları ile inanamam. Bizden çok daha gelişmiş bir ırk olmadığı ne malum?

Herkesin inançı farklı. Geride kalmadı. Tanrı var olup olmadığı hiç kimse bilemez.
Herkesin demeyelimde sistemin her bir komponentinin inancı farklı diyelim, sen nasıl putları, mitolojileri araştırdığında vay be insanlar nelere inanmış diyebiliyorsan zamanı gelir vay be millet İslama, Hiristiyanlığa, Yahudiliğe vb. şeylere nasıl inanmış dersin, sürekli insanları kontrol eden şeyler değişir, din, para, şu an ağırlıklı olarak para yönetiyor, dinlerin yerini yavaş yavaş ideolojiler almaya başladı hatta.

Eğer kendini gösterse bile günümüz şartları ile inanamam. Bizden çok daha gelişmiş bir ırk olmadığı ne malum?
Cevabınız bile ters her neyse. Tanrıyı görmedim inanmam diyorsun. Gösterse bile inanmam diyorsun ilginç.
Herkesin demeyelimde sistemin her bir komponentinin inancı farklı diyelim, sen nasıl putları, mitolojileri araştırdığında vay be insanlar nelere inanmış diyebiliyorsan zamanı gelir vay be millet İslama, Hiristiyanlığa, Yahudiliğe vb. şeylere nasıl inanmış dersin, sürekli insanları kontrol eden şeyler değişir, din, para, şu an ağırlıklı olarak para yönetiyor, dinlerin yerini yavaş yavaş ideolojiler almaya başladı hatta.
Hocam zaten İslam gerçek olduğunu düşünüyorum. Sadece bazı pislik insanlar bu hallere getirdi. Evrim kanıtlandı değil mi? Bunu Kuran Kerim'de bile yazıyordu. İnanmam diyordunuz sonra bilimler açıklandı değil mi?

Hocam zaten İslam gerçek olduğunu düşünüyorum. Sadece bazı pislik insanlar bu hallere getirdi. Evrim kanıtlandı değil mi? Bunu Kuran Kerim'de bile yazıyordu. İnanmam diyordunuz sonra bilimler açıklandı değil mi?
Yanlışın var kendimde Kur'an'ı okudum ve hiçbir yerde insanoğlunun bu kitap yazılmadan önce bilmediği bir şey yok, evrim hatta neredeyse geçmiyor bile.

Elhamdülillah Müslümanım.
İslâm dîni, Allah'ın, son peygamberi Hz. Muhammed (asm) vasıtasıyla bütün insanlara gönderdiği en son ve en mükemmel dindir. İslâm'ın gelmesiyle, diğer dinlerin hükmü sona ermiştir. İslâm dînini kabul eden kimseye Müslüman denir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız bile ters her neyse. Tanrıyı görmedim inanmam diyorsun. Gösterse bile inanmam diyorsun ilginç.
Görmeden inanmam nerede dedim? Tanrı gelse bana tanrı olduğunu kanıtlayamaz. Çünkü tüm kutsal kitaplara göre tanrının zekası mükemmel. Ama insanlar zeki varlıklar değil. Bu yüzden tanrı bize kendi üstün zekasına göre anlatsa biz anlamayacağız. Çünkü çok zeki. Bizim zekamıza inse bizden ne farkı kalacak? Tanrı olduğunu bizim zekamıza inerek kanıtlayamaz. İki koşulda da kanıtlayamaz kısaca. Bu yüzden Agnostiğim.
Kur'an da mikro evrim vardır. Makro evrim değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı