İnanılmaz ifadesinin ismi şaşkın veya vay be! Olsun

Seçiniz:

  • İnanılmaz olarak kalsın

  • Şaşkın olsun

  • Vay be! olsun


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bunun için de üzgün emojisi kullanılmıyor mu zaten? En azından ben öyle yapıyorum.
Ama saçma ki. Bir şeyi beğeniyorsun ''Beğeni'' tuşu var, beğenmiyorsun ''Beğenmedim'' tuşu yok. Üzgün atmak ile beğenmemek aynı anlam değil ki. ''Beğenmeme'' tuşu yok diye ''Üzgün'' atıyoruz, mecburen yani.
 
Ama saçma ki. Bir şeyi beğeniyorsun ''Beğeni'' tuşu var, beğenmiyorsun ''Beğenmedim'' tuşu yok. Üzgün atmak ile beğenmemek aynı anlam değil ki.
Aynı anlamda demedim zaten, o anlamda kullanılıyor dedim. Bu emoji kafa karıştıracak bir şeye de yol açmıyor. Örneğin biri kedim öldü dediyse, ona "Beğenmedim" anlamında kimse üzgün atmaz. Biri, sorunlu bir model önerirse ona, "Yazık ya çocuğa, kötü olmuş." anlamında da kimse üzgün atmaz. Amacı bariz belli oluyor.

Bir de, o emoji gelirse amacından dışarı çıkar. Üzgün ve kızgından daha çok suistimal edilir. Herkesin gerekçesi olur. Kullanım amacı ne? Beğenmediğini belirtmek. Neredeyse her mesaja bu nedenden "Beğenmedim" atanlar olacaktır. Diğer iki emojide de aynı şey geçerli fakat kullanım amacının farklı olması bahsettiğim durumu azaltır.
 
@MisakiTaro adlı arkadaşımız, eskiden her mesajıma ''inanılmaz'' ifadesi atıyordu. Atabilir normal, ama attıktan sonra hiçbir açıklama yapmaması insana hem huzursuzluk hem sinir veriyor. Yani yanlış bilgi verdiysem söyle. İlginç bir şeyse sorun yok. Ama sadece ifadeyi atıp kaçıyor.
Eminim ki bu mesaja da atacak.😖
 
Düzenleme: Yorumuma kalp atan sapıklar var ;_;
Sapık filan ayıp oluyor hocam.
😂
 

Geri
Yukarı