İngilizceyi Nasıl Öğrendiniz ?

Anomali

Kilopat
Katılım
14 Aralık 2014
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim gibi pek çok insan İngilizce bilmek ister ama çoğu sadece istemekle kalır.Ben istemekle kalmayıp bunu gerçekleştirmeyi planlıyorum. Fakat sorun şu ki nasıl gerçekleştirebileceğimi bilmiyorum. Bu yüzden sizin yardımınıza ihtiyacım var. İngilizceyi bilen,öğrenen arkadaşlara sorum; Nasıl başardınız ?
Kursa gidip ingilizce konuşabilen insanlarda tanıdım,üzerine birşey ekleyemeyen insanlarda tanıdım.Sizce kursa gitmeli miyim ?

Bana tecrübelerinizi ve neler yaparak İngilizceyi kavradığınızı paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Burada sana verilecek fikirlere öğrenmen neredeyse imkansız.
İngilizce öğrenmenin en kolay yolu Okul/Dersane olduğunu düşünüyorum.:)

İstikamet Okul/Dersane, uygun adım marş marş. :D
 
Kursa gitmek çok etkili olur. .Kendin de çalışman lazım. Sen çalışmadan olmaz. Yabancı film izle. Kendin basit cümleler kurmaya çalış. Sürekli pratik yap. İmkanın var ise birisi ile konuş.
 
Ben bu işe 7 yaşında ingilizce şarkıları söylemeye çalışarak başlamıştım. Baştan anlamsız anlamsız kelimeler kullandım sonra çoğu şarkıdan aşina olduğum kelimeleri öğretmenlere sordum. Kimi zaman harf harf çeviri yapmaya çalıştığım bile olmuştur :). Yani buradaki püf nokta istek. İstek olmazsa yapamazsın. Ben o şekilde ilerleyerek teleffuzumu çok geliştirdim. Okul sana neredeyse hiçbirşey katmaz. Sadece temel oluşturur. Gerisi senin çabana bakar. Eğer bunu gerçekten istiyorsan sürekli okumalı sürekli çeviri yapmaya çalışmalı ve en önemlisi telaffuzunu,konuşma ve anlama hızını geliştirmen gerek. Bunu kimi benim gibi dinleyerek yapar,kimi okuyarak. İşte orada yine tüm ipler senin elinde. Başarmanın yarısı istekli olmaktır. Yeniden kendimden örnek vermek gerekirse ben de şu an lise son sınıfım ve üniversitede de bu yolda ilerlemek istediğim için çalışıyorum. Şunu hiç unutma : '' İste,çalış,kazan. ''
 
Dostum İngilizce'yi sadece gramer yapısı öğrenip '' İngilizce biliyorum. '' diyemezsin bunu bilmeni isterim. O yüzden konuşarak pratik yapabileceğin bir arkadaşın falan olursa sen farketmeden zaten insanlarla günlük sohbetini falan yapmaya başlarsın bir süre sonra. :)
 
Ne yazık ki İngilizce öğrenmek Türkiye şartlarında daha doğrusu eğitim sisteminde imkansız kadar zor bir şey. Çok çaba gerektiriyor, emin ol ki kurs, okul, dershane, üniversitelerin hazırlık sınıfları bunların hepsi bir yerden sonra boş her şey senin İngilizce öğrenmek için ne yaptığına bağlı. Çünkü saydığım kurumlar ezbere gidiyor yani bugün oturup bir İngilizce film seyrettiğinde bakıyorsun adamlar o kadar da grammer kaygısı taşıyarak konuşmuyorlar onlarda da günlük bir dil var ama bizde şu tablo çizme işleri var ya tahtaya hani "he" olursa "s" takısı gelir, past simple olursa "-ed" gelir gibi ezber sistem öğrencilerin dil bilgisini kavramasını fakat iş anlamaya konuşmaya gelince gık diye tıkanmasına yol açıyor. O yüzden sen bol bol lyrics film izleyecek, lyrics müzik dinleyecek ve caddede sokakta yabancı görünce utanmadan sıkılmadan konuşacaksın. Yani bu "Are you cola?", "Are you dico?" gibi cümleler dahi olsa konuşup o özgüveni kazanacaksın. :) Sonrası bi şekilde gelecek zaten konuşabildiğini, anlayabildiğini zamanla farkedince bu iş sana daha keyifli gelmeye başlayacak belki farklı yabancı dillere bile yöneleceksin.
 
Gözünde büyütme sadece.
İngilizceyi öğrenmedim ama kendimi ilerletiyorum ve farkındayım ilerlediğimin. Yabancı sitelerdeki cümleleri bazen tercüme etmeden anlayabiliyorum.

Yaptığım şey.
Sözcük kartı var bende A'dan Z'ye gidiyor, bilgisayar masamın önüne koyuyorum sıra ile kelimeleri akılda kalacak şekilde tekrar ederek ve saçma sapan cümleler kurarak öğreniyorum. Zamanla bu öğrendiğim kelimeleri oyunlarda, filmlerde, müziklerde vs duyup tercümesini yapabildiğimi fark ettim dediğim gibi İngilizceyi giriş seviyesi bile bilmiyorum ama karınca boyu da olsa ilerletiyorum belirli bir seviye ilerleyince kursa gitmeyi düşünüyorum ama bunun için erken ileride.
 
Kendini oyunlara bırak onlar seni daha iyi geliştirecektir :) Oyunları oynarken zevk aliyorsun ve öğrenmek istiyorsun. Böylece cümleleri çevirir neyi nerede kullanacağını daha iyi bilir ve daha doğal bir cümle kurarsın oyunlarda öyle oluyor genelde çünkü :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı