İnsan bilmediklerinden hep korkar mı?

Soru açık ve basit. Neden insan anlayamadığı şeyden korkar? Yapay zeka, bilim, gelişim, ilerleme, robotsal üretim vs. daha tam olarak hayata geçmemesine rağmen insanoğlu bunlardan bu kadar korkuyor? İlk çağlarda şimşek çakmasını anlayamadığı için buna tanrı dedi bazı toplumlar. Çoğu yararlı şey aslında anlaşılamadığı için yıllarca zararlı sayıldı. Ya da anlamsız birçok şeye mana yüklendi yersizce. Bunlar hep korkudan mı? Bir yapay zekanın bir insanın işini daha iyi yapacağından dolayı bir korku mu?

Önemli Uyarı: Konuyu din veya siyasete çekip kavga çıkarmaya çalışana bütün yetkilerimi kullanırım(!) ona göre:)
İnsan anlayamadığı şeyden anlayamadığı için korkar 😆
 
İnsan anlayamadığı şeyden anlayamadığı için korkar 😆
Yabancılamaktan dolayı demek ki:)
@İbotibo1 galiba korkuyu yönetebiliyoruz fakat korkmayı engelleyemiyoruz. Yani dış görünüşte bir şey olmasa bile nabzın yükselmesi veya adrenalin pompalanması tamamen içgüdüsel bir durum. Ve bunun kontrolü yok anlaşılan.
 
Konuyu görmüşken Sabahattin Ali'nin kitabından alıntı yapayım:
“Dibinde bir ejderhanın yaşadığı bilinen kuyuya inecek bir kahraman bulmak, muhakkak ki, dibinde ne olduğu hiç bilinmeyen bir kuyuya inmek cesaretini gösterecek bir insan bulmaktan daha kolaydır.”

Evet insanoğlu bilinmezlikten korkar. Bugün ülkemizin durumuna binaen bile bununla ilgili birkaç şey söylenebilir ama siyaset, din gibi konulara girmek zorunda kalırım o yüzden bir şey demeyeyim.
 

Geri
Yukarı