Lejant
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- * Anakart: MSI B450M-A Pro Max AM4 DDR4 3466/OC mATX
* İşlemci: Ryzen 5 1600 AF Altı Çekirdek 3.20 GHz
* Ekran Kartı: XFX Radeon RX 5700 XT Double Dissipation RX-57XT82LD6 256 Bit GDDR6 8 GB VRAM
* Ram: Geil Evo Spear (2x8 GB) 3200 MHz CL16 GASB416GB3200C16BDC DDR4
* Soğutucu: Dark Freezer X90 DKCCX90 Kule Tipi
* Güç Kaynağı: Aerocool VX Plus AE-VXP500 500 W
* SSD: Kodak Sata3 SSD 512GB 550MB/s - 510MB/s
* Kasa: Vento VG07F
- Meslek
- Mechanical Engineering
İnsan doğası gereği bencildir; tüm eylemlerini özünde kendi çıkarına yöneltir. Yardım etme davranışı dahi, çoğu zaman kişinin kendini iyi hissetmesi veya suçluluk duygusundan kaçınması amacıyla gerçekleşir. Fedakârlık bile bir bencillik biçimi olarak değerlendirilebilir; çünkü bu tür davranışlar, dolaylı olarak bireyin değerleri ve inançlarıyla uyumlu olduğu için tatmin sağlar. Hayatını riske atmak ya da kendini tehlikeye sokmak gibi eylemler de, nihayetinde bireyin huzur veya tatmin duygusu elde etmesiyle anlam kazanır. Dolayısıyla kahramanlık, fedakârlık veya özgecilik gibi eylemler, özünde kişinin zihinsel ve duygusal tatminini artırmak için gerçekleştirilmektedir. Anne-çocuk ilişkisi de bu çerçevede değerlendirilebilir. Bir anne çocuğuna sevgiyle yaklaşır, onu korur ve ihtiyaçlarını karşılar; ancak bu davranışlar, annede tatmin, huzur veya kendini değerli hissetme duygusu yaratır. Böylece anne, çocuğuna yardım ederken aynı zamanda kendi duygusal ve psikolojik gereksinimlerini de karşılamış olur. Ayrıca, çocuğunun yetişkinlik döneminde kendisine destek olacağı beklentisi, bu davranışların sürekliliğini güçlendirir. “Ölüm anındaki huzur” veya “amacına ulaşma duygusu” gibi motivasyonlar dahi, bencil bir perspektifle açıklanabilir. Herhangi bir eylem, özünde bireyin kendi yararına gerçekleştirildiği argümanı ile yorumlanabilir.
Yanlışlanamaz olduğu için bilimsel yöntemle doğrulanamaz veya çürütülemez; bu nedenle bilimsel açıdan kabul görmez. Ancak, bilimsel test edilemezlik, bu iddianın gerçek olmadığı anlamına gelmez; aksine, onun epistemolojik olarak mutlak veya tartışmasız olabileceğini gösterir.
Fikirlerinizi dile getirdiniz. Bu, hem gerçek hayattaki felsefemi hem de romanımdaki karakterlerin tasvirini şekillendiren bir düşünce tarzı. Sizden alacağım geri dönüşleri değerlendirmek istiyorum.
Yanlışlanamaz olduğu için bilimsel yöntemle doğrulanamaz veya çürütülemez; bu nedenle bilimsel açıdan kabul görmez. Ancak, bilimsel test edilemezlik, bu iddianın gerçek olmadığı anlamına gelmez; aksine, onun epistemolojik olarak mutlak veya tartışmasız olabileceğini gösterir.
Fikirlerinizi dile getirdiniz. Bu, hem gerçek hayattaki felsefemi hem de romanımdaki karakterlerin tasvirini şekillendiren bir düşünce tarzı. Sizden alacağım geri dönüşleri değerlendirmek istiyorum.