İnsanlar nasıl var oldu?

Hocam o zaman öğretmen kavramıda boş, nasıl olsa öğretmenler de kitapta yazanı anlatmıyor mu?
Hocam şöyle düşünün, her din dersinde buna örnek verilmiştir Kuran'a namaz kılın diyor ancak nasıl kılınacağı yazmıyor. İşte bu noktada peygamber devreye giriyor.

Geçenlerde evrim teorisini öğrendim ve ateist oldum. Artık dinlerin kültürel evrimin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. YouTube'da evrim ile ilgili her videonun altına ilk insan Adem'dir evrim yalan vb. yazanlarla dolu. Sizce insan dünya'ya sonradan mı gelmiştir yoksa 4.5 milyar yılda bakterilerden mi evrilmiştir?

Öncelikle bakteriler nasıl kendi aralarında evrilsin, anlaşmaları lazım, düşünmeleri lazım, ama beyinleri yok, otomatik olarak yaratıcı kabul etmek zorundasın, çünkü kendi başına anlaşıp insan yapmaya karar verelim demezler, bu netice de inançınla ters düşersin, dinlere inançım yok halk uydurması falan diyorsun, öncelikle 1400 yıl önce hiçbir imkan yokken, kuranda evrenin her zaman genişlediği yazıyor, bilim adamları bunu 1930 da falan buluyor, bunu o yıllarda kimse bilemez, bulamaz, bunun gibi 300 tane var, insanlar geleceği bilemez ama kuran da gelecekle alakalı şeylerde yazılmıştır. Bu arada evrimin doğru dediği bazı şeyler yanlış olduğu ortaya çıktı zamanla insanlar neden bunu ciddiye almıyor, çünkü inanmak istemiyorlar, bende kimseyi dini sevdiremem herkesin dini kendine.

Umarım sadece evrim teorisi yüzünden ateist olmamışsındır. Neyse, konuya dönelim.

Hatırladığım kadarıyla iki büyük teori vardı. Ilki canlılığın uzaydan geldiğini söylüyordu. Ama bu tam olarak sorumuza cevap vermediğinden beni tatmin etmemişti. Buraya gelen canlılık nasıl oluşmuştu peki? Teorinin adını şimdi hatırlayamadım, kusura bakma.

Ikincisi Abiyogenez. Basitçe canlılığın, cansızlıktan geldiğini öne sürüyor. Aşağıdaki videoda daha detaylı bilgi var. Ama kesin bir bilgimiz yok hâlâ.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sen çok yanlış anlamışsın! Evrim öyle bir şey değil. Biz maymundan gelmedik. Sadece ortak atamız var diyor.

Biyologlar kuyruksuz maymun diyorlar, maymundan gelmedik maymunuz.

Umarım sadece evrim teorisi yüzünden ateist olmamışsındır. Neyse, konuya dönelim.

Hatırladığım kadarıyla iki büyük teori vardı. Ilki canlılığın uzaydan geldiğini söylüyordu. Ama bu tam olarak sorumuza cevap vermediğinden beni tatmin etmemişti. Buraya gelen canlılık nasıl oluşmuştu peki? Teorinin adını şimdi hatırlayamadım, kusura bakma.

Ikincisi abiyogenez. Basitçe canlılığın, cansızlıktan geldiğini öne sürüyor. Aşağıdaki videoda daha detaylı bilgi var. Ama kesin bir bilgimiz yok hâlâ.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ateist olmamın bir sürü sebebi var ama buraya yazarsam kavga çıkar büyük ihtimal 1 yıl ban yerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar bakterilerden evrimleşmedi. Biz ökaryotuz. Arkealar ve bakteriler başka üst âlemler. Onların da bizim gibi bir evrimsel rotası var ve bir noktada bu rota ile bizim rotamız ayrılıyor.

Evrimin yaklaşık 4 milyar yıl önce tek hücreli bir canlıdan başladığı ve bugün gördüğümüz bütün canlıların ortak atası olduğuna dair hipotezler var ama gerçekte kimse evrimin tam olarak nasıl ve nerede başladığını bilmiyor.

Evrim nedeniyle ateist olmak da çok saçma. Çok farklı konular. Ateizm felsefi bir konu. Evrim ise bilimsel bir konu. Yani tartışma alanları bile farklı. Ayrıca evrimi kabul eden agnostikler, deistler ya da teistler de var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı