İnsanlar neden kötü?

453476

Megapat
Makaleler
1
Arkadaşlar neden insanlar kötü? Bildiğimiz insanlar kötülük yapmak için yer arıyor. Siz yapmıyorsanız üstünüze alınmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi ve kötü baktığın açıya göre değişir.

Klasik cevabı verecek olursam: Topluma inandırıldığı gibi insanın fıtratında dinlere iman etmek falan yok. Doğadan geldin, hayvani güdülerin hala içinde bir yerlerde duruyor.

İnsanoğlu hep kendisi kazansın diye uğraşır başkası kazanamasın ya da yanımdaki kaybetsin ben kazanım diye uğraşır karakter meselesi tamamen. Karakter, yetişme ortamı, aile birçok etmen neden olabiliyor bu durumlara.

Arkadaşlar neden insanlar kötü? Bildiğimiz insanlar kötülük yapmak için yer arıyor. Siz yapmıyorsanız üstünüze alınmayın.

Sana kötülük yaptığında bazı pis duygularını tatmin ediyorlar seni ezik ve güçsüz görüyorlar ama asıl güçlü sensin onlar sadece duygularını tatmin edemeyip tek tatmini insanlara zarar vermekte gören aciz insanlardır.
Çünkü senin başına bir şey geldiğinde onların egosu tatmin oluyor.

Bu da dahil.

Aklıma anlamsızca bir Rus şarkı geldi. Bilmiyorum bunu düşünürsen kafayı yersin düşünme.

Kötülük, her perspektife yönelerek düşündüğümüzde öznel bir kavramdır aslına bakarsak.

Bir insanın, menfaatini göz etme yolunda işleyişe döktüğü eylemler; bir başka kişinin gerek yaşamına, gerekse yaşamında edindiği gayelere ve göz ettiği menfaatlerine zıt düşebilir veyahut da o kişinin etki alanındaki değerlere, direkt olmasının yanı sıra dolaylı olarak da olumsuz anlamda tabiri caizse işgal etme durumu teşkil edebilir.

Önceden bir mesajımda da anlatmaya çalışmıştım:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…