İnsanlardaki gereksiz FPS algısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar, aslında herkes tarafından en az bir kere görülmüş ama hala anlaşılamamış bir konu var. Eğer 60 Hz bir monitör kullanıyorsanız oyunlarda aldığınız 60 FPS ve 12320 FPS arasında bir fark yok.

Çoğu kişiden hala aynı yorumları görüyorum, 60 Hz monitör kullanıp FPS çok düşük diyorlar aldıkları FPS değeri ise 70-80..

Neden yüksek ayarlarda v-sync (bal gibi teknoloji) açıp tadını çıkarmıyorsunuz o para saydığınız makineyle? Bunun yerine neden en düşük grafiklerde 4:3 ekranla 700 FPS alacağım diye uğraşıyorsunuz? Hadi tartışalım.

Rekabetçi oyun oynamıyorsanız 60 FPS'ten fazlası hiç önemli değil. Şahsen 50-60 FPS alıp Ultra'da oynuyorum çevrimdışı oyunları. CS, LoL gibi rekabetçi oyunları da Ultra'da oynuyorum çünkü kullandığım ekran 144 Hz ve Ultra'da 200 üstü FPS alıyor. Ama 144'e FPS kilidi açıyorum çünkü sabit değerde oynamak oyuncu açısından daha iyi. Arkadaşın dediği gibi 4:3 ekranda oynayan bir arkadaşım var CS'yi kafaların daha büyük olduğunu bu şekilde vurmanın daha kolay olduğunu iddia ediyor. Doğrudur veya değildir ama grafiği düşük. Ayrıca 4.3 ekranlar hiç bana göre değil mantıklı da değil zaten.
 
144 Hz'de 144-200 FPS farkını bile hissedebiliyorum, fazla emin konuşmayın.
Özellikle rekabetçi oyunlarda bu fark aşırı derece hissediliyor. Benim monitörüm 79 Hz ve sabit 79 Hz oynadığım zaman oyun kasar gibi olurken 200 FPS'te hiç böyle bir şey olmuyor.
 
60Hz monitörümle GTA V'de V-Sync'i kapattığımda 90 FPS ile daha akıcı ve daha az gecikmeli oyun deneyimi yaşadım. 60Hz bile olsa yüksek FPS her zaman avantajdır.

Şahsen çoklu oyuncu veya rekabetçi oyun oynamadığımdan 60Hz şu anlık benim için yeterli ki tek oyunculu oyunları manuel olarak RTSS ile 45'e ya da 50 FPS'ye sabitleyip oynuyorum.

Bazı insanlar örneğin GTX 1660Ti ve 60Hz monitör gördüklerinde ikisi hiç olmuş mu diyor, yakıştıramıyor falan. Kime göre neye göre? Kullanan kişinin ihtiyacını karşılıyorsa sıkıntı yok.

GTX 1660Ti ve 60Hz örneği ben oluyorum bu arada. :)
 
Arkadaşlar eğer hikayeli oyunlar için yani yüksek FPS almanın ekstra bir faydası olmayan ve asıl önemli olanın grafikler olduğu oyunlardan bahsediyorsanız tamam.


Fakat rekabetçi oyunlarda aldığınız her fazladan FPS bilgisayardaki giriş gecikmesini düşürür ve oyunun daha akıcı hissedilmesini sağlar. O yüzden 144FPS ile 145FPS'in bile teknik açıdan farkı var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı