İnsanlardan Uzak Durma Yöntemleri

• Konuyu başlatan Cihat
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 5.004
Düzeltmeden geçemeyeceğim. Sanırım: "Çok tasvip etmemekle birlikte sorununu çıkışta halledebilirsin" demek istedin.

Tasnif: Bölümlemek, sınıflandırmak manalarına gelir.

Tasvip: Bir düşünce ya da davranışın doğru olduğunu belirtme, onama, uygun bulma manalarına gelir.

Aslında yorum yapacak olduğum bir konu olmamakla birlikte, alakayı sağlamak için de: Konu sahibi arkadaşa sınıf değiştirmesini, alıntısını yaptığım arkadaşa da zihniyetini değiştirmesini tavsiye ederim.

Öncelikle uyarınız için teşekkürler mobilden girdiğim için otomatik düzeltme olabiliyor yoksa ikisinin arasındaki farkı bilecek Zihniyetteyim. Ayrıca zihniyetimi değiştirmemi tavsiye etmişsiniz teşekkür tekrar uyarı için fakat cümle sonundaki ;) işaretini şaka yaptığım anlaşılsın diye koymuştum Demekki katı zihniyetler anlayamamış, tekrardan uyarılarınız için teşekkürler.

Tamam sakin agalar. :D

Ben sınıfta hep güler yüzlüyümdür, kimseye sinirlenmedim şu ana kadar. Fakat konuda da belirtildiği gibi belli başlı insanlarla takılıyorum diyebilirim. Yani şu sıralar arkadaşlarımın "Kimya" sını çözmeye çalışıyorum diyebilirim. Sen buraya içini dökecek kadar yazdıysan bir problem vardır demektir. Ki bu da büyük bir problem, peki niçin büyük?

Okulda en az 6-8 saatini geçiriyorsun ve hafta içi ana-babandan çok arkadaşlarınla görüşüyorsun. Alışmak zorundasın. Fakat günün büyük bir bölümünde görüştüğün insanlar sana eşek şakaları, ahlaksız ve terbiyeden nasibini alamamış kişilikte hareketler yapıyorsa ve bu derslerini de etkiliyorsa (ki en önemli nokta) bu sorun çözülmelidir.

Sorunun çözüm noktasında 4 seçenek karşına çıkar: ailen, arkadaşların, öğretmenlerin ve kendin. Önce kendine bak, bir akşam düşün... O gün ne yaptın ne ettin, birini incittin mi? Veya sana ne yapıldı. Daha sonra bu yaşadıklarından hoşnut değilsen ailenle paylaş. Ve çözüm olarak da öğretmen-arkadaşlarınla iletişim kurmayı dene. Muhakkak sorun çözülecektir. Hayatının akışını kesecek bir pürüz karşına çıktığında yıkmaktan korkma, seni yıkmalarına da izin verme. Burada sana kim ne yazarsa yazsın, iş sende biter. Senin tavrın, senin mizacın ve senin davranışların saniyeler sonra ne yapacağını sana bildirir...

Derslerimi etkilemiyor da derslerim zaten kötü :D Aslında kimseyle konuşmadığım için birilerini incitme ihtimalim de yok. Kimse benle konuşmadığı için incinmem de. Aslında böylesi daha iyi ama dediğim gibi imkanlar el vermiyor. Öğretmenlerin hepsi aynı değil tabi ki ama bir kısmının öğrencileri umursadıklarını bile düşünmüyorum.

Seninle aynı durumdayım hocam. Ben burslu olarak özel liseye gidiyorum. Tahmin edemeyeceğin kadar zengin p#çi varki kendimi zor tutuyorum. Ben kendimi karekter olarak sessiz görürüm. Fakat öyle bir sınıfa düştümki aklın hayalin durur. Yeri geldiğin bende küfür ederim. Fakat her şeye küfür eden bir sınıfın içindeyim. Özellikle bu Fethullahcıların okuluna gittimki hani namazdı falan düzgün çocuklar vardır diye. Hepsi hikaye, bildiğin islah yurdu. Millet çocuğunu adam olsun diye göndermiş. Benim hayatta en sevmediğim şey terbiyesizliğin şaka zannedilmesi. Bizim sınıftada aynen öyle bir durum var. Şu an lise 3 deyim. 3 senedir giidiyorum 1 gram alışamadım şu sınıfa. Sınıfta denemelerdi felan birinci oluyorum. Derslerim orta derecede fakat sınıfa göre birinciyim. Sınıf çıkmak istedim çıkarmadılar. Çünkü eğer bende gidersem sınıfta adam akıllı adam kalmayacak. Yav herkes birbirini eziyor. En zayıfından en ayısına kadar. Kavga felan çok yok ben yapılı olduğum için laf atmaktan başka bir şey yapamıyorlar. Bende onlara atıyorum öyle geçip gidiyor günler. Fakat ben bundan rahatsız oluyorum çünkü ben bu karakterde bir insan değilim. Yani senin anlayacağın o sınıftaki lanet yalnızlığı bende çekiyorum :)

Aslında dediğim gibi yanlızlık bir taraftan benim de hoşuma gidiyor ama nereye kadar böyle. Adamlar gülüyor ben gülemiyorum.

Arkadaşlar hiçbir şeye yaramaz diye düşünüyorum ben. Fazla arkadaşa sahip olmak hiçbir anlam ifade etmez; sadece fazla arkadaşınız olduğunda bulunduğunuz ortamlara daha fazla hükümünüz oluyor. Size hiçbir faydası da olmuyor açıkçası arkadaşların. "Arkadaşlarına tutun", "Arkadaşlarını bırakma" sözleri açıkçası yalandır diye düşünüyorum. Her zaman bir dert doğurur günümüz arkadaşları.. Hele ki okul ortamında belki de ilkokuldan beri gördüğünüz aynı yüzler sizi korkutacaktır. Onların hep fazla arkadaşı vardır; sizi dışlarlar. Yapacağınız en uygun davranış açık liseye geçmek. Sonuçta şu anki eğitim imkanı bulamayacaksınız, ama hergün o kişileri görmek daha mı iyi? Diplomaları önemsiyor herkes, benim şahsen umrumda değildi açık liseye geçtiğimde. Lisenin ne anlamı var ki? Sonuçta üniversite değil. Sınava çalışıp çalışmamak sizin kararınız, - en harika liseye gidip üniversiteye giremeyenler bile var -. Yanlızlık her zaman en iyisidir, insanlar tarafından dışlanmayı umursamayın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hiçbir şeye yaramaz diye düşünüyorum ben. Fazla arkadaşa sahip olmak hiçbir anlam ifade etmez; sadece fazla arkadaşınız olduğunda bulunduğunuz ortamlara daha fazla hükümünüz oluyor. Size hiçbir faydası da olmuyor açıkçası arkadaşların. "Arkadaşlarına tutun", "Arkadaşlarını bırakma" sözleri açıkçası yalandır diye düşünüyorum. Her zaman bir dert doğurur günümüz arkadaşları.. Hele ki okul ortamında belki de ilkokuldan beri gördüğünüz aynı yüzler sizi korkutacaktır. Onların hep fazla arkadaşı vardır; sizi dışlarlar. Yapacağınız en uygun davranış açık liseye geçmek. Sonuçta şu anki eğitim imkanı bulamayacaksınız, ama hergün o kişileri görmek daha mı iyi? Diplomaları önemsiyor herkes, benim şahsen umrumda değildi açık liseye geçtiğimde. Lisenin ne anlamı var ki? Sonuçta üniversite değil. Sınava çalışıp çalışmamak sizin kararınız, - en harika liseye gidip üniversiteye giremeyenler bile var -. Yanlızlık her zaman en iyisidir, insanlar tarafından dışlanmayı umursamayın...

Size katılmıyorum arkadaş yerine dost edinin deseniz daha mantıklı en gerekli zamanlarda bazen aileniz yerine dosta danışmanız gerekecek, okula gelirsek ben onada katılmıyorum düz lise mezunuyum ve şunu anladım ki okulda hiç bir şey öğrenmemişiz anadolu ve öğretmen liselerindeki hocalar herzaman daha iyidir. Çünkü öğretmenler de sınavla okullara gidiyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı