İnsanların köy hayatı merakı

Gönen'i bilirim. Kuzeyde bulunan bir ilçemizdir. Gittiğimi hatırlamıyorum, biz Balıkesir'in Ege bölgesinde yaşayan halkı olarak tatil için Ayvalık, Altınoluk gibi yerlere gidiyoruz. Gönen, Bandırma, Erdek gibi ilçelerine daha çok Marmara bölgesinde yaşayan Balıkesirliler gidiyor.
Hocam denizi kötüdür ama genel olarak merkezi güzeldir. Yazın beni orada bulabilirsiniz belki ama zor. Ayvalıktan çok bir yere gitmenizi öneririm. Discord verin size önereyim orayı. Çok kişi bilmesin kirletirler. Hemşeriyiz ne de olsa. Ben sizi hatırladım. Babaannem Gönenli benim. Yapacak çok şey yok ama parkı falan var işte güzel sessiz bir yer. Kaplıca için ideal.
 
Hocam denizi kötüdür ama genel olarak merkezi güzeldir. Yazın beni orada bulabilirsiniz belki ama zor. Ayvalıktan çok bir yere gitmenizi öneririm. Discord verin size önereyim orayı. Çok kişi bilmesin kirletirler.
Teşekkür ederim ama şuan Diyarbakır'da yaşıyorum :D. Balıkesir'e taşınma sürecim:
  • Babamın yarım yılı sayılır ve tercih yapabilirse 9 ay,
  • Babamın tercihi sayılmazsa 13 ay,
  • İstediğim 2 liseden birini kazanırsam 1.5 ay sürer.
 
Köy hayatı hiç de uzaktan görüldüğü kadar kolay değil. Emekli olduktan sonra belki zevkine bahçe işleriyle uğraşıp, köy kahvesinde vakit öldürebilirsin ama İstanbul gibi şehirlerden kalkıp, oralara gidip, geçineceğim diyorsan yüksek ihtimal bozguna uğrayıp tıpış tıpış şehre geri dönersin.

İstanbul yaşamından bıkmış ve her konuda köyü övebilecek kapasitede olan babam birkaç sene önce memlekette sadece basit bir bahçeyi düzenledi ve 2 gün aralıksız uyudu sanırım... :D Yine uzaktan akrabalardan biri köyde hem bakkal işletip, hem hayvancılık yapıp hem de tarımla uğraşarak ayda 10 bin falan zor kazanıyor. Bu adamın çay içmeye 5 dakikası yok ama, 7/24 çalışıyor. 10 bin para değil.

Kısacası şehir hayatının getirdiği bir rahatlığa (parasını verip her şeye kolayca ulaşabilme) sahipseniz hiç özenmeyin. Gidin Ege'den, Akdeniz'den güzel bir yazlık alın, yazları oraya gidin. Emekli olunca da köy aşkıyla yanıp tutuşuyorsanız hobi bahçeciliği + köy kahvesi + emekli maaşı ile geçinirsiniz...
 
Bu insanlar ne sanıyor köy hayatını? Evin bahçesine domates ekip geçinebileceklerini mi? 25+ yaş üstü insanların ağzında düşmez "ben köye taşınıp sakin bir hayat geçireceğim" köy hiç öyle bir yer değil. Stardew Valley oynamıyoruz gerçekten köyde yaşanmaz.
20 yıldır bodrumda yaşıyorum bu köy kafası sakın biryerler düşüncesi yüzünden 150k lık nüfus oldu 400 500k bravo böyle devam :D olan bize oluyor altyapı zaten yetersiz e şehir gün geçtikce kalabalıklaşıyor
 
Köy hayatında çalışmaya gitmiyor millet, bunu da ekleyeyim. Adam hayatı boyunca çalışmış durmuş, belli bir yaşı geçmiş; emekli de olmuş. Daha ne işi var bu adamın büyük şehirde? Geliyor ege kasabalarına, ekiyor domatesini biberini, herhangi bir beklentisi yok zevkine yapıyor. Giriyor istediği zaman denizine, yürüyüşünü yapıyor; temiz havasını soluyor. Bu adam ne yapsın İstanbul'da?
Ben yazlık yerde yaşıyorum. Millet gelip sırf doğa için buralara taşınıyorlar anlamıyorum.
Bu yaşlarda o doğayı anlayamazsın, millet neler yapıyor o doğaya çok az da olsa yakın olabilmek için. Ailem iyi ki Ankara'dan taşınmış Muğla'ya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı