Intel Arc A750 90 dereceyi görüyor

Kartınızda bir problem olma ihtimali olabilir. +25 mV OC ile kartta 70 derece üstünü görmüyorum. Benim kartım Intel'in olduğunu düşünürsek sizinki normal soğutma anlamında daha iyi iş çıkartması gerekiyor. Kasa hava sirkülasyonunuz nasıl?

Araştırmama göre Intel'in kendi çıkarttığı kartın sıcaklık değerleri bendeki Sparkle'a göre daha iyi, daha serin oluyormuş. Bu yüzden olabilir.

Kasamın pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Hava akışını tam anlamıyla sağlayamıyor gibi. Kasam masamın altında ve genişliği 50-60 Cm'lik bir bölme içerisinde duruyor sağı solu arkası kapalı bölmenin. Önden sadece açık yolu var :D

Kasam bu.

GoW bende rezalet. Attığım konu da görürsünüz hocam. DX9 oyunları da berbat performans veriyor. Daha Batman Arkham City oyununda 60FPS veremiyor, ha bire 35-50 arası. Biraz aklımı kurcaladı bu iş. Ben eski oyunları da oynayan birisiyim. Belki iade edip RX 6600 alabilirim.

Eski oyunlarda Intel'in optimizasyonu çok olmadığından sıkıntı yaşadığını okumuştum. Benim denediklerim hep yeni oyunlardı. RX 6600 daha garanti bir tercih. Intel'le aynı fiyata 2.El alabilirsin temiz bulursan. Ben 2.ele çok bulaşmak istemediğimden benim için bu kart iyi görünüyor (tabii arızalı değilse)

Araştırmama göre Intel'in kendi çıkarttığı kartın sıcaklık değerleri bendeki Sparkle'a göre daha iyi, daha serin oluyormuş. Bu yüzden olabilir.

Kasamın pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Hava akışını tam anlamıyla sağlayamıyor gibi. Kasam masamın altında ve genişliği 50-60 Cm'lik bir bölme içerisinde duruyor sağı solu arkası kapalı bölmenin. Önden sadece açık yolu var :D

Kasam bu.

Eski oyunlarda Intel'in optimizasyonu çok olmadığından sıkıntı yaşadığını okumuştum. Benim denediklerim hep yeni oyunlardı. RX 6600 daha garanti bir tercih. Intel'le aynı fiyata 2.El alabilirsin temiz bulursan. Ben 2.ele çok bulaşmak istemediğimden benim için bu kart iyi görünüyor (tabii arızalı değilse)

@bluerr

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki Arc A750 UV videosunu uygulayacağım ancak GPU MHz'sinde 2400'ü kullandı. Kendi kartıma baktığımda normalde 2400 MHz yazıyor, MSI Afterburner'dan unigine heaven yük testindeyken de 2400 MHz veriyor GPU. Ancak TechPowerUp'tan kartın değerlerine baktığımda 2400 MHz'yi çizip 2200 MHz yazmışlar. Bunu yazma sebepleri nedir? UV yaparken videodaki programa 2200 mü 2400 MHz mi girmem gerekiyor şimdi? @bluerr

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki Arc A750 UV videosunu uygulayacağım ancak GPU MHz'sinde 2400'ü kullandı. Kendi kartıma baktığımda normalde 2400 MHz yazıyor, MSI Afterburner'dan unigine heaven yük testindeyken de 2400 MHz veriyor GPU. Ancak TechPowerUp'tan kartın değerlerine baktığımda 2400 MHz'yi çizip 2200 MHz yazmışlar. Bunu yazma sebepleri nedir? UV yaparken videodaki programa 2200 mü 2400 MHz mi girmem gerekiyor şimdi? @bluerr

Undervoltlu bu model. Referans tasarım 2400MHz. Normalde referans ekran kartları en düşük MHz değerine sahip olur. Ekran kartı üreticileri reklam yapmak için referans tasarımın üstüne 30-50MHz ekleyerek OC adı altında satar. Mesela Gigabyte Gaming OC. Bu kart garip bir şekilde düşürülmüş. Referans tasarımdan 200MHz daha düşük.

Örnek. Galax 4070 ti süper boomstar (OC) model. %2 hız aşırtma yapılmış.
Desktop Screenshot 2024.10.21 - 19.52.03.60.png

Son düzenleme:
Undervoltlu bu model. Referans tasarım 2400MHz. Normalde referans ekran kartları en düşük MHz değerine sahip olur. Ekran kartı üreticileri reklam yapmak için referans tasarımın üstüne 30-50MHz ekleyerek OC adı altında satar. Mesela Gigabyte Gaming OC. Bu kart garip bir şekilde düşürülmüş. Referans tasarımdan 200MHz daha düşük.

Sitede yazan 200MHz düşük ama ben test ettiğimde yine 2400MHz çıkıyor. Yeni çıkan kartlarda mı UV yaptılar acaba? Ben şu an ne yapmalıyım? UV yapayım mı yapmayayım mı sizce? Yaparsam da hangi değeri baz almam lazım? Sitede yazan mı MSI Afterburner'ın stres testinde verdiği 2400 MHz'yi mi?

Sitede yazan 200MHz düşük ama ben test ettiğimde yine 2400MHz çıkıyor. Yeni çıkan kartlarda mı UV yaptılar acaba? Ben şu an ne yapmalıyım? UV yapayım mı yapmayayım mı sizce? Yaparsam da hangi değeri baz almam lazım? Sitede yazan mı MSI Afterburner'ın stres testinde verdiği 2400 MHz'yi mi?

Çıkması normal. Yine de undervoltlu bu model. Benim kartta 2670MHz gözüküyor ama 2830MHz'ye çıkıyor. Bu tüm kartlar için geçerli. Ne kadar serin o kadar hızı artıyor. Belli bir sınırı var tabi.

Çıkması normal. Yine de undervoltlu bu model. Benim kartta 2670MHz gözüküyor ama 2830MHz'ye çıkıyor. Bu tüm kartlar için geçerli. Ne kadar serin o kadar hızı artıyor. Belli bir sınırı var tabii.

Anladım teşekkürler. O zaman videodaki undervolt işlemini yapmayayım mı? Denesem bir zararı olur mu? Çünkü undervoltlu olsa da bir yerlerden kısmam gerekiyor yoksa 90 dereceye çıkıyor kart. Ya Intel Arc'ın panelinden Max GPU sıcaklığını düşüreceğim ya da videodakini deneyeceğim.

Anladım teşekkürler. O zaman videodaki undervolt işlemini yapmayayım mı? Denesem bir zararı olur mu? Çünkü undervoltlu olsa da bir yerlerden kısmam gerekiyor yoksa 90 dereceye çıkıyor kart. Ya Intel Arc'ın panelinden Max GPU sıcaklığını düşüreceğim ya da videodakini deneyeceğim.

Undervolt yapabilirsiniz. Zararı olmaz. Kendimde 4070 Ti Super'de undervoltlu kullanıyorum. 935mv 2655MHz benimki. Belleğede +1000 ekliyorum. Biraz fps kaybı oluyor ama benim için dert değil. Her oyunu ultrada oynayabiliyorum. İlerde overclock yaparım. Siz kendinize göre ayar yapmalısınız. Heaven benchmark ile FPS değerlerini ölçebilirsiniz. Bir yandan da stabilite testi yapmış olursunuz. En son bir de FurMark testi patlatırsınız tamamdır.

Undervolt yapabilirsiniz. Heaven benchmark ile FPS değerlerini ölçebilirsiniz. Bir yandan da stabilite testi yapmış olursunuz. En son bir de FurMark testi patlatırsınız tamamdır.

Sonuçlardan çok anlamıyorum açıkçası. Bu testleri yapıp buraya atsam müsait olduğunuzda inceleyebilir misiniz rica etsem?

Merhaba, geçen gün indirimden Intel Arc A750 sparkle ekran kartını aldım. Ancak kart alışık olduğum değerlerin çok üzerinde ısınıyor. 2K high veya Ultra ayarlarda açıyorum oyunları. 2-3 dk sonra sıcaklık değeri 85-90 dereceye çıkıyor. Fanları da çalışıyor gibi iyi (çok fazla ses çıkartıyorlar :D) diğer marka ekran kartları için 90 dereceyi görmek anormal bir durum ama Intel'de de durum bu şekilde mi acaba?

Kendi sitesinde 90 dereceye kadar sıkıntısız çalışır yazmışlar ama bilemedim. Bu kadar hızlı ısınması normal mi? Ayrıca hemen de soğuyor oyunu alta attıktan 5sn sonra 70 derecelere düşüyor ekran kartı.
Sizce kartım sorunlu mu yoksa Intel'in kartları mı bu şekilde çalışıyor? (oyun RDR2 2K çözünürlük Ultra ayarlarda)

Eki Görüntüle 2333835
Sparkle'nin 2 fanlı bu kartı soğutma babında berbat. Intel'in LE kartını kullanıyorum güç limiti açık OC ile 250W'da kullanıyorum maksimum ulaştığı derece 80, bu sıcaklıklar oldukça garip. Keşke Acer Bifrost ve Asrock'un 3 fanlı modellerini getirseler. Bu sıcaklıklar asla ama asla normal değil, birileri normal falan demiş ama değil. Buna normal demek de akıl işi mi bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı