Intel CEO’su: “3nm Çiplerin Üretiminde Bir Gecikme Yok”

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel-Yari-iletken-wafer-cip-yonga-teknoloji.jpg

Intel CEO’su Pat Gelsinger, Intel 3 ve TSMC N3 (her ikisi de 3nm sınıfı) fabrikasyon teknolojileri kullanılarak üretilen ürünlerde gecikmeler yaşanacağını öne süren söylentilere değindi. Mavi takımın patronu, şu ana kadar duyurulan tüm 3nm projelerinin 2024 yılına yetişeceğini yeniden vurguladı. “Hem TSMC hem de dahili Intel 3 programlarımız Granite Rapids ve Sierra Forest ile 3nm […]

Devamı: Intel CEO’su: “3nm Çiplerin Üretiminde Bir Gecikme Yok”
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

EUV ile 1NM altı çok zor gözüküyor. Yeni teknoloji bulmadıkları sürece MCM ya da sadece mimari geliştirmeye çalışacaklar.

Zaten büyük ihtimal 0.5NM(belki 0,4 0,3) altına hiçbir zaman düşülemeyecek çünkü atomların boyutları 0.1nm olduğu için:D

EUV ile 1NM altı çok zor gözüküyor. Yeni teknoloji bulmadıkları sürece MCM ya da sadece mimari geliştirmeye çalışacaklar.

Zaten büyük ihtimal 0.5NM(belki 0,4 0,3) altına hiçbir zaman düşülemeyecek çünkü atomların boyutları 0.1nm olduğu için:D
Belki çift katmanlı yapılabilir. Atomlar sıkıştırılıyor mu, bilmiyorum ancak sıkıştırma yani bir nevi atomu olduğundan küçültme işlemi olursa önü çok açılır ama ileride PC gibi araçlara ihtiyacımız bile olmayabilir. Bir gözlük vasıtasıyla internette gezinebilir belki de oyunlarımızı orada oynayacağız.

Belki çift katmanlı yapılabilir. Atomlar sıkıştırılıyor mu, bilmiyorum ancak sıkıştırma yani bir nevi atomu olduğundan küçültme işlemi olursa önü çok açılır ama ileride PC gibi araçlara ihtiyacımız bile olmayabilir. Bir gözlük vasıtasıyla internette gezinebilir belki de oyunlarımızı orada oynayacağız.
Gözlükten ziyade bulut taban oyunlu sistemleri gelişirse iyi bir bilgisayar ihtiyacımız olmayabilir.

Ekran kartı için deseniz dediğiniz doğru hocam ama işlemciler her zaman lazım her zaman gelişmeli.
İşlemcilerin veya diğer bileşenlerin geliştirilmemesi gerekiyor gibi bir cümle söylemedim hocam. Sadece dediğim şey ileride oyun oynamak için iyi bir bilgisayara ihtiyacımız olmayacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı