INTEL Core i3 4130 sistem işimi görür mü ?

Sana kalmış bana göre 4gb yeterli.

Ben i3-4130 kullanıyorum. Pentium 4 gibi bir sistemden i3'e geçtiğinde performas artışını gördüğünde çok şaşıracaksın eminim. i3 oyunlar için yeterli bir işlemci eğer sistemi alırsan i7 almana gerek olmadığını farkedeceksindir.

İstediğin oyunları ve istediğin kadar chrome'dan sayfa açabilirsin hiçbir sorun olmaz. Yalnız ekran kartı almanı öneririm çünkü oyunları ekran kartı oynatır o yüzden bence SSD'yi çıkartıp ucuz yollu bir ekran kartı daha iyi olur. Mesela şu GT420 şimdilik işini görür. i3-4130 içinde entegre ekran kartı olarak HD 4400 var ama performası nasıl olur bilemiyorum. İstersen SSD ve ekran kartı alma önce HD 4400'ün performasını bir gör, eğer performası istediğin düzeyde çıkarsa SSD alırsın çıkmazsa ekran kartı alırsın.

ASUS GT420 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Normal ATX anakartlarla Micro ATX anakartlar arasında performans açısından fark yok. 4GB Ram şu an için yeterli, bende 4GB Ram kullanıyorum. Yalnız 2 tane 4GB Ram alır kullanırsan ramler çift kanallı çalışacağı için biraz daha performans artar ama ucuz yollu bir PC toplayacaksan 4GB Ram de işini görecektir.

Anakarat bütçeniz 250₺ civarında ise H87 almanı öneririm daha 300₺'ye yakın ise Z87.

Intel i5, Intel i3'den iyidir, gözle görülür derecede performans farkı olacaktır.

Anakart konusunda micro atx ile atx arasında bulunan tek fark boyut ve hızaşırtma kapasitesidir. Belirtmiş olduğum anakartı gönül rahatlığıyla alabilirsin, küçük ve ucuz olduğu kalitesiz ve stabilizasyonu olmayan bir şey olduğu anlamına gelmiyor ki MSI'ın tüm güncel anakartlarında Askerı Sınıf Bileşenler IV var, kutunun üzerinden bile gözüküyor.

Dahili ekran kartı var ve vga çıkışıda var o konuda bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Arkadaşlar hepinize mesajlarınız için teşekkür ederim, dün ceza almışım yorum yazamadım. Türkçe 'ye uygun olmayan bir şey yazmışım ne yazdıysam artık... Neyse...

Önerileriniz doğrultusunda şu şekilde yapmayı düşünüyorum ;

Anakart : VATAN COMPUTER - ASUS - H87-PLUS Intel H87 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

İşlemci : VATAN COMPUTER - INTEL - Core i3 4130 Soket 1150 3.4GHz 3MB Cache 22nm

Ekran kartı : VATAN COMPUTER - ASUS - GT420 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kart

Kasa : VATAN COMPUTER - XIGMATEK - ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX S

SSD : VATAN COMPUTER - SAMSUNG - 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD - Solid State Disk

RAM : VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram

Eğer kasa için 600w alma 500w yeter derseniz 500w olanla değiştirebilirim. Bir de orijinal Windows8 almayı düşünüyorum. Bu oem işi felan nasıl oluyor hiç bir bilgim yok o konuda :(

İşlemci en fazla 87Watt güç harcıyor, GT 420 ise 50Watt güç harcıyor, Anakart ve diğer bileşenler 150Watt güç harcasa toplamda 287 Watt güç tüketir sistemin en fazla. 500Watt fazla bile gelir bu sisteme.

Ben aşağıdaki imzamda yazdığım sistemi 460Watt'lık güç kaynağı ile kullanıyorum. Normalde eski 350Watt'lık güç kaynağını kullanacaktım ama kablosu kısa geldiği için anakarta bağlayamadım. O yüzden güç kaynağını da değiştirmek zorunda kaldım.

OEM işi yeni bir PC aldığında veriliyor sanırım
power-3.png

http://www.hwcompare.com/7245/geforce-gt-420-vs-geforce-gt-440-1-5gb/

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci en fazla 87Watt güç harcıyor, GT 420 ise 50Watt güç harcıyor, Anakart ve diğer bileşenler 150Watt güç harcasa toplamda 287 Watt güç tüketir sistemin en fazla. 500Watt fazla bile gelir bu sisteme.

Ben aşağıdaki imzamda yazdığım sistemi 460Watt'lık güç kaynağı ile kullanıyorum. Normalde eski 350Watt'lık güç kaynağını kullanacaktım ama kablosu kısa geldiği için anakarta bağlayamadım. O yüzden güç kaynağını da değiştirmek zorunda kaldım.

OEM işi yeni bir PC aldığında veriliyor sanırım
power-3.png

http://www.hwcompare.com/7245/geforce-gt-420-vs-geforce-gt-440-1-5gb/

Teşekkür ederim. O zaman 500w güç kaynağı bana yetecektir (12v sanırım 450w verecektir). İleride bu anakarta i7 işlemci düşünüyorum, o zaman ekran kartını da yükseltirim, yeni bir güç kaynağı alırım 750w değerinde diye düşünüyorum. Eğer bu şekilde parçalarda sorun yoksa yılbaşı indirimde vatandan almayı düşünüyorum...

- - - Güncellendi - - -

Başka yorumu olan var mı arkadaşlar ? Eğer yoksa bu şekilde satın alıyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı