INTEL Core i3 4130 sistem işimi görür mü ?

İşlemci olarak intel düşünüyorsanız mert arkadaşımızın bana önerdiği karta bir göz atın bence güzel bir kart %30 indirimli fiyatı 243tl bütçenizede uyuyor.

VATAN COMPUTER - MSI - H87-G43 Intel H87 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

- - - Güncellendi - - -

Ram fazla değilmi arkadaşlar.
Arkadaş ileride i7 işlemci alabilirim dediği için ileriye dönük bir sistem toplamak istediğini düşünüyorum ve bu düşüncemde yanılmıyorsam 8gb ram bence fazla değil. Ama bu benim kişisel düşüncem daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Davut sende haklısın ama eğer oyun oynamıycaksa 4 gb ram yeterlidir bence. Gerçi 4 gb ram bazı oyunlar için bile yeterli olabiliyor. Örneğin max payne 3 crysis 3.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram fazla değilmi arkadaşlar.

Davut Aslanhan 'ın da dediği gibi ileriye yönelik olsun diye düşünmüştüm, eğer çok derseniz 4gb yapabilirim tabi.

İşlemci olarak intel düşünüyorsanız mert arkadaşımızın bana önerdiği karta bir göz atın bence güzel bir kart %30 indirimli fiyatı 243tl bütçenizede uyuyor.

VATAN COMPUTER - MSI - H87-G43 Intel H87 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

- - - Güncellendi - - -

Arkadaş ileride i7 işlemci alabilirim dediği için ileriye dönük bir sistem toplamak istediğini düşünüyorum ve bu düşüncemde yanılmıyorsam 8gb ram bence fazla değil. Ama bu benim kişisel düşüncem daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Hocam bu anakart da güzel sanırım, dahili ekran kartı var mı acaba bunda ? Bu arada monitorum vga (hdmi çıkış felan yok).

Arkadaşlar 1-2 hafta içerisinde yeni bir pc toplamayı düşünüyorum. Kullanım amacım; internet olacak. İşim gereği sürekli internet kullanıyorum yani pcyi kasacak tek şey; chromeda 8-10 tane açılmış yeni sekme olacak :D . Şuan kullandığım bilgisayar pentium 4, düşünün artık :D .Oyun pek oynamam en fazla FM14, FIFA14 ve PES14 bunlar olur.

Bir şeyler topladım bakalım sizler ne diyeceksiniz:

İşlemci : VATAN COMPUTER - INTEL - Core i3 4130 Soket 1150 3.4GHz 3MB Cache 22nm

Anakart : VATAN COMPUTER - ASUS - H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

Ram : VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram

Kasa : VATAN COMPUTER - XIGMATEK - ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX S

SSD : VATAN COMPUTER - SAMSUNG - 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD - Solid State Disk

vatan %25 indirimle
1.282,37 TL
Nasıl olmuş sizce? OC yapmayacağım. Sanırım bu anakart "k" sız i7 işlemci de destekliyor. 1-2 sene sonra i7 işlemci alırım diyorum.

Bir de sanırım bunda onboard ekran kartı da var. İlk başta ekran kartı almayım diyorum, dediğim gibi pek oyun oynamam, onu da sonra alayım diyorum.

Görüş ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Edit: Bu anakart micro atx. Normal atx kartlardan boyutu dışında ne farkı vardır bilgi verir misiniz, yoksa onu atx olan başka bir kartla mı değiştireyim?

Ben i3-4130 kullanıyorum. Pentium 4 gibi bir sistemden i3'e geçtiğinde performas artışını gördüğünde çok şaşıracaksın eminim. i3 oyunlar için yeterli bir işlemci eğer sistemi alırsan i7 almana gerek olmadığını farkedeceksindir.

İstediğin oyunları ve istediğin kadar chrome'dan sayfa açabilirsin hiçbir sorun olmaz. Yalnız ekran kartı almanı öneririm çünkü oyunları ekran kartı oynatır o yüzden bence SSD'yi çıkartıp ucuz yollu bir ekran kartı daha iyi olur. Mesela şu GT420 şimdilik işini görür. i3-4130 içinde entegre ekran kartı olarak HD 4400 var ama performası nasıl olur bilemiyorum. İstersen SSD ve ekran kartı alma önce HD 4400'ün performasını bir gör, eğer performası istediğin düzeyde çıkarsa SSD alırsın çıkmazsa ekran kartı alırsın.

ASUS GT420 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Normal ATX anakartlarla Micro ATX anakartlar arasında performans açısından fark yok. 4GB Ram şu an için yeterli, bende 4GB Ram kullanıyorum. Yalnız 2 tane 4GB Ram alır kullanırsan ramler çift kanallı çalışacağı için biraz daha performans artar ama ucuz yollu bir PC toplayacaksan 4GB Ram de işini görecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Sizce i5 mi almam gerekir, i3 yetmez mi dersiniz ? Bir de micro atx lerin normal atxlerden farkı nedir, boyutu dışında?

Teşekkür ederim, az çok ben de o şekilde düşünüyorum. i3 yeter gibi geliyor ama bilmiyorum tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir...
Intel i5, Intel i3'den iyidir, gözle görülür derecede performans farkı olacaktır.

Anakart konusunda micro atx ile atx arasında bulunan tek fark boyut ve hızaşırtma kapasitesidir. Belirtmiş olduğum anakartı gönül rahatlığıyla alabilirsin, küçük ve ucuz olduğu kalitesiz ve stabilizasyonu olmayan bir şey olduğu anlamına gelmiyor ki MSI'ın tüm güncel anakartlarında Askerı Sınıf Bileşenler IV var, kutunun üzerinden bile gözüküyor.

Davut Aslanhan 'ın da dediği gibi ileriye yönelik olsun diye düşünmüştüm, eğer çok derseniz 4gb yapabilirim tabi

Hocam bu anakart da güzel sanırım, dahili ekran kartı var mı acaba bunda ? Bu arada monitorum vga (hdmi çıkış felan yok).
Dahili ekran kartı var ve vga çıkışıda var o konuda bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı