Intel i7 6700K R9 280 Sistem Rise of the Tomb Raider Mavi Ekran Hatası

Lucie

Kilopat
Katılım
6 Ağustos 2015
Mesajlar
800
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, sistemim:
  • Intel i7 6700K
  • Kingston 16 GB HyperX Fury DDR4 2666 MHz
  • Sapphire R9 280 OC 3GB 384 Bit :/
Rise of the Tomb Raider'i aldım Steam'den, yeni daha bügün oynadım yani ilk bölümleri dağ vs. Bu ekran kartı ile High-Medium arası ayarlarda rahatlıkça oynanabildiğini duydum internetten, ona göre grafik yükseltmeleri yaparak oyuna başladım. GPU Sıcaklıgı 69'larda, fan hızı %70. :p Kasma yok, tüm over driver ayarlarım şöyleydi;
  • GPU Saati:970 MHZ
  • Bellek Saati:1350 MHz
  • Güç Denetimi nedir bilmiyorum. Tam ortada %0 idi.
Oyunu 22 dk falan oynadıktan sonra hoparlörden dıııt diye ses geldi ve oyun dondu, mavi ekran olarak; Kişisel bilgisayarınız bir sorun ile karşılaştı, tekrar başlatılacak gibi şeyler dedi. Hata kodunu unutum. Windows'tan ne yazıp da bakabilirim acaba? Sizce sorun ısınmayla alakalı mı kapanmış olabilir PC? Tabi overclock işinden tam anlamıyorum ve sizce bu oyun için AMD Radeon ayarlarından uygun olarak nasıl overclock yapabilirim? Lütfen yardım edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest testini yapın. Belleklerde sorun olabilir. Harddisk yeni mi eski mi, herhangi bir eziği var mı fiziksel olarak?

Harddiskte bir sorun yok. Zaten hdd ssd yeniler bügün driverları güncelledim.ve 15-20 dk oynadım bi sıkıntı olmadı bu modelin soğutması çok kötü yakında zaten Strix GTX 980 alıcam. yorumunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Belki de güç kaynağında sorun vardır. Yeni ekran kartını alıp aynı sorunu yaşarsanız üzülmeyin diye diyorum. Sorunun kaynağını bi bulun da.
 
Merhaba Seneler Geçti... O problemi ise Amd'nin Sitesinden Güncel driveri kurup halletim.
Yani; kutudan çıkan driver ile kurmuştum. 😅
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı