Intel vs AMD

Rudeboy

Hectopat
Daha fazla  
AMD FX X8 8350 almayı düşünüyordum ama Technopat Sosyal'de konu açtım Intel işlemci alın FX alırsanız hata yapmış olursunuz dediler. AMD işlemcinin Intel işlemciye göre eksi yönleri nelerdir neden almayın diyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik detaylarını çok bilmiyorum ama yüzeysel olarak AMD çok ısınıyor ve çok güç tüketiyor. Bu da hem elektrik faturasını artırıyor hem de işlemcinin ömrünü azaltıyor. İşlemcilerde APU'lar hariç İntel'in tamamen önde olduğunu düşünüyorum. Ekran kartında ise durum değişiyor tabii...

AMD kötüdür İntel iyidir diye bir şey söz konusu değil AMD'nin mimarisi eski olduğundan şuan ki en güçlü işlemcisi bile i5 4690k dan daha iyi performans sağlayamıyor AMD bu sene çıkaracağı Zen mimarisi ile bu durumdan kurtulmaya çalışacak. Mimarisi eski olduğundan dolayı aşırı ısınıp aşırı güç çekmesinin sebebi budur şuan için İntel önermemizin sebebi bu fakat AMD daha iyi işlemciler çıkarırsa o klasman içerisinde AMD öneririz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı