İnternet kafe açmak için tavsiyeler

Umarım başarılı olursun. Açarsan ödüllü reklam amaçlı turnuva filan yap. Lol Rocket League Csgo vs herkesin oynayabildiği bir iki oyun seç. İyi başlangıç olur.
 
Arkadaşlar yaklaşık 300 bin nüfuslu bir yerde okuyorum ve adam akıllı internet kafe yok. Toplam 2 tane var onlar da çok eski ve kötü ortama sahip yani gidilecek bir yer değil ama ona rağmen doluyorlar. Bende şu an bir fen lisesinde okumaktayım ileride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ve yazılımdan ve bilgisayardan bayağı da anlıyorum. Sadece soru sormak istiyorum:

1) Kafe yeri hazır kirası 3K-3.5k arası, muhtemelen yeri iyi okullara yakın tuvalet ve mutfağı var 220 metre kare. Sizce yeri nasıl?
2) Disksiz sistem kurmayı düşünüyorum murkut diye bir şirket varmış onlarla yapmayı düşünüyorum önerir misiniz bir de onlar işin hangi kısımlarında yardımcı oluyor.
3) Reklamı çevrem ve çevremin çevresi geniş oradan + Instagram'da o konumdaki erkek 25-12 yaş arası kişiler için ve ilanlar yapıştırıp yapmayı düşünüyorum zaten gençler arasında keşke bir kafe açılsa diye muhabbet dönüyor.
4) Sistemi Intel i5 9400F ve GTX 1660 Ti + ASUS B450M anakart olarak düşündüm diğer parçalar ne olmalı veya sistem nasıl olmalı nelere dikkat etmeliyim.
5) 30 bilgisayar düşünüyorum 25 normal 5 VIP başlangıçta saati 2 2-3 ay sonra 3 olacak VIP'ler 4 olacak sizce nasıl?
6) Down sendromlu ablam var ne gibi faydalanabiliriz, ne gibi hakları var?
7) ınternette ve formda bayağı bir araştırdım pek bilgi bulamadım böyle bilgileri bulabileceğim bir yer var mı?
8) Kredi çekmeyi düşünüyoruz hibe alabilir miyiz? Bir de benim yaşım 18'i geçmedi. Babama faizsiz iş kurma kredisi çekebilir miyiz veya en iyi kredi çekme fırsatı hangisi?
Bildiğiniz kadar anlatın her türlü tavsiye ve bilgiye açığım internette pek bilgi yok gerekirse bir bütçe bana bilgi veren kişiye verebilirim.

Hocam bence sistemleri biraz fazla abartmışınız ben sizin yerinizde olsam işlemcileri ve ekran kartlarını daha düşük tutardım.
 
Benim önerim Intel sistem kullanın. Çünkü herkes oyun oynatacak render genelde yapılmayacak. Ben AMD sistem kullanıyorum, fakat bence Intel sistem kullanın. Hem daha uzun ömürlü olur.
İntel'in 10. nesil işlemcisi alınmayacaksa Ryzen almak daha mantıklı. Çünkü çoklu çekirdek performansı daha iyi ve daha çok çekirdek ve thread sayısı var. Günümüzde birçok oyun tek çekirdek performansına bakıyor ancak yeni çıkacak oyunların çoklu çekirdek performansına daha çok önem verdiğini görebilirsiniz.
 
Intel veya AMD çok fark etmez işlemci olarak. Sana göre hangisi hem maliyet hem de performans olarak uygunsa onu seçebilirsin. İkisi arasındaki farkı ortaya koyacak bir oyun oynanacağını zaten sanmıyorum.

Disksiz sistem mantıklı. Bunun için aşağıdaki yazıyı okuyabilirsin.


Ekran kartı olarak 1660 Ti biraz fazla sanki. Maliyet açısından da çok tutar. Halen çoğu oyunu 1650 rahat rahat oynatır ve 2-3 sene de gideri var diyebilirim.
 
Yanlış yönlendirmek istemem ama 2. el GTX 750 Ti'leri kullanan birini duymuştum, gayet iş yaptığını söylemişti. Tıklım tıklım dolu ve bildiğiniz üzere GTX 760'lar falan ucuza bulunabiliyor gayet iş görüyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı