İnternet üzerinden hiç dolandırıldınız mı?

Okuldan geldim bir anda babam elime telefon tutuşturdu kadınla konuşmaya başladım. Kadın sana mesaj yollayacağım evet diye cevap ver dedi. 6 defa vermem gerekiyormuş. Mesajı da babam okutmadı hızlıca evet yazdırdı 6 defa. 100 TL mobil ödeme yapmak için evet yazmışım farkında olmadan 600 TL kaptırmıştım.
 
Bunun pek bilgi ile alakası yok hocam, karşıdaki insanın karakteri ile alakalı bir durum. Başımdan geçen olayı anlatayım. 1 yıl kadar önce masaüstü PC toplamaya karar verdim ve elimde fazla para yoktu(2K kadar) şans eseri 100 TL'ye içi dolu bir kasa buldum ve içinden AM3+ bir anakart çıktı ve onun üzerine sistemi dizmeye başladım(neredeyse her şey ikinci el). Sıra ekran kartına geldiğinde 600-700 TL bütçem vardı ve o zamanlar o fiyata 4 GB RX550 alabiliyordum ama sonradan ikinci el daha yüksek bir ekran kartı almak aklıma geldi. İlk bulduğum ekran kartı GTX1050 Ti olmuştu. Konuşup anlaştık 700 TL'ye alacaktım kartı kart il dışında bu arada. Önce 200 TL sonra kalanı gönderecektim kartı kontrol ettikten sonra. Ama tabii o kart hiçbir zaman elime gelmedi.

+Peki ben daha önce hiç böyle alışveriş yapmış mıydım?
-Evet defalarca ve ondan sonrada o şekilde alışveriş yaptım.
+Peki sonuç olarak ne oldu?
-Para yalan oldu efendim fakat 1 hafta sonra 2 katı daha güçlü olan RX570'i elden 600 TL'ye alabildim.
+Yani iyi mi bitti kötü mü?
-Benim açımdan hem bir ders oldu hem daha iyi bir ekran kartı almış oldum yani kötünün iyisi oldu.
 
Dostum dediğim adam la tavuk döner gömdükten sonra ben elimi yıkamaya gittiğimde masada unuttuğum telefonun kılıfının içindeki karttan telefonunun NFC' si ile 5 TL çekmişti.
Ve o günden sonra bir daha da hiç kimseye güvenmedim.
 
En yakın arkadaşıma RAM satıyordum güvendim her gün buluşuyorduk zaten. 20 TL'yi verdi yanında o vardı 100 TL'yi sözde 1 hafta sonra verecekti. Ne gelen ne giden oldu. Bende annesinin numarasını bulup konuştum parçayı geri aldım.
 

Geri
Yukarı