İnternet ve darknet nedir?

Darknet server değil.
Öncelikle Deepweb ve Darkweb farklı şeyler. Bu bilgi cepte.
Deepweb: Arama motorları ile girilemeyen yerler.
Darkweb: Kan, dehşet, acı!

Ve Darkweb'in para birimi Bitcoin. 4-5 birim para ile malikane alınabiliyor. Vay be!

Sonra dolandırıcıların doğumhanesi. Bak bana 0,031 Bitcoin at, istediğin Instagram hesabını hackleyeyim. (bkz: Instagram'ı hackledi (!))

Pis bir yer darkweb. Ha bir de domainleri .onion uzantılı. Senin benim tarayıcılar girmez oraya, TOR lazım.
Mantıken bir ıp adresine giriyorsun buda bir server olduğunu onunda bir mağaza gibi olmasıdır.
 
İki katman derken Deep Web ve Dark Web. :)
Yine dediğime geliyor, bu katman dediğin şeylerin olayı tamamen güvenlik. Güvenli ağ vardır, güvensiz ağ vardır. Güvenli ağ senin rahatça erişim sağlayabildiğin yerlerdir, güvensiz ağ ise güvenli ağdan çıkış yaptığın andan itibaren başlar. Bu illa TOR browser ile olmak zorunda değildir, sertifikasız her site bir güvensiz ağdır. Yani Deepti darktı çok önemli değil, sorumluluk sana ait, güvenli mesafede mi kalmak istiyorsun yoksa açılmak mı istiyorsun ?
 
Bizim standart tarayıcılarla eriştiğimiz siteler internetin yaklaşık yüzde birini oluşturur. Yüzde doksan dokuzluk kısımsa Deep Web'dir. Thor gibi özel uygulama ve tarayıcılarla erişilebilir. İnternetin underground'ıdır. Silah satımı (tam otomatik), uyuşturucu satışı, insan eti satışı gibi ciddi illegal işlerin olduğu katmanların yanı sıra, yaptığınız basit bir hatayla birçok kişisel bilginizi çalabilecek korsanlar ve bu bilgilerin paylaşıldığı siteler de mevcuttur.

Darknet ise Deep webin içindeki bir katmandır. Erişilmesi en zor katmandı yanlış bilmiyorsam.
Hocam Thor değil Odin. (!) :D
 
Bazılarınız demiş katman olduğuna inanmıyorum demiş çok doğru. Çünkü hepsinin kendi bir alan adı var mesela .com değilde aes 256 şifreliye sahip özel bir ip olabalir. Yani şöyle bu dark net içinde bölümleri var ve bunlara özel ip şifreleme sayesinde giriliyor. Katman 8 de bir köşede unutulmuş büyük bir algoritma ve aşırı tehlikeli bir sistem olabilir.
Hayır. Dark Web tek bir sunucudan oluşmuyor.
Bende onu diyiyorum. Birden fazla ıp adresi var.
 
Ekran Alıntısı.PNG

Yaşıyorum. 😃
 

Geri
Yukarı