iPhone 12 şarj nasıl edilmeli?

• Konuyu başlatan 10MG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 1.677
Ben 14 Pro'yu yüzde 20 ile 100 arasında bazen 90'a kadar şarj eder çıkarım 3 ay oldu alalı hala %100deyim şükür batarya iyi gider gibi ama 1.yıldan sonra ne yaparsan yap hızlı düşüyor diyorlarmış.

Hala anlamadınız mı? Adamlar psikolojini rahatlatmak için pil sağlığını yüksek gösteriyor. 1 yıl sonra 90'ın altına düşer pil sağlığı, neden bir anda düşüyor sizce? 3 ay kullanılan pil sence aynı kalabilir mi? Azıcık düşünün ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ilk alışta şarjı tamamen bitirin, sonra %100 alana kadar şarjda bekletin. Ben telefon aldığımda Media Markt'taki satıcı böyle önermişti.
sadece ilk alışta değil aslında ayda 1 kere falan tümden bataryayı bitirmenin lityum iyon pillere faydası olduğunu söyleyenler var ve zaten öyle hücreleri hemen eskitmiyorsun öyle yaparak ama genelde tabi 20de takmak lazım zaten telefon uyarıyı veriyor her telefonda aynı olmalı bence bu

sadece ilk alışta değil aslında ayda 1 kere falan tümden bataryayı bitirmenin lityum iyon pillere faydası olduğunu söyleyenler var ve zaten öyle hücreleri hemen eskitmiyorsun öyle yaparak ama genelde tabi 20de takmak lazım zaten telefon uyarıyı veriyor her telefonda aynı olmalı bence bu
Çok bilgim yok aslında, ama bence bu kadar kasmamak lazım.

Hala anlamadınız mı? Adamlar psikolojini rahatlatmak için pil sağlığını yüksek gösteriyor. 1 yıl sonra 90'ın altına düşer pil sağlığı, neden bir anda düşüyor sizce? 3 ay kullanılan pil sence aynı kalabilir mi? Azıcık düşünün ya.
hocam tamam, şimdi siz peki ne öneriyorsunuz? konu başlığındaki kişiler önerileri yaptı. Siz?

Hocam mesela, %20 %80 şarj takma çıkarma ile %1 iken takıp %100 ile çıkarma arasındaki fark nasıl oluyor pil ömrünü nasıl etkiliyor bir türlü kafa yorup anlayamadığım bir durum olduğu için soruyorum.
Hocam %100 doldurmak lityum iyon pil bataryalara zarar verir çünkü bu enerjiyi içinde tutar ve o enerji orada sıkıştığı için aşındırır fakat %80 falansa enerji, gazlar gibi istediği şekilde hareket edebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı