iPhone 13'ten S23'e geçtikten sonra düşünceler

Eki Görüntüle 2320629
Eki Görüntüle 2320630
Evet, minimal. 2-3 milimetreyi abartmaya gerek yok, kaba diyip kocaman bulduğunuz boyutlar S24+'tan minnak bir şey büyük, S21+ kadar, ki 2 yıl 21+ kullanıp 24+ geçmiş biri olarak rahatça diyebilirim ki kaba değil. Flat çerçeveden öyle hissettiriyor fotoğraflarda.

+'tan değil, düzünden. +'ta QHD+ ekran ve 12 RAM var. Düzüyle kıyaslandığında ise sadece ekranı büyütülmüş hali gibi neredeyse, 2400 ve 2400e arasındaki fark yok, hatta e daha iyi sonuç verebiliyor. Pil ömrü de net bir şekilde daha iyi olacaktır.
ben ekran çözünürlüğünden bahsediyorum.

Eki Görüntüle 2320629
Eki Görüntüle 2320630
Evet, minimal. 2-3 milimetreyi abartmaya gerek yok, kaba deyip kocaman bulduğunuz boyutlar S24+'tan minnak bir şey büyük, S21+ kadar, ki 2 yıl 21+ kullanıp 24+ geçmiş biri olarak rahatça diyebilirim ki kaba değil. Flat çerçeveden öyle hissettiriyor fotoğraflarda.

+'Tan değil, düzünden. +'ta QHD+ ekran ve 12 RAM var. Düzüyle kıyaslandığında ise sadece ekranı büyütülmüş hali gibi neredeyse, 2400 ve 2400e arasındaki fark yok, hatta e daha iyi sonuç verebiliyor. Pil ömrü de net bir şekilde daha iyi olacaktır.

Exynos 2400 Snapdragon gen2'nin bayağı fazla önünde iken Exynos 2400e Snapdragon 8 gen 2 dengi bile değil. 8gen 1'den bir tık daha iyi o kadar. Kesinlikle aradaki fark biraz denemeyecek kadar devasa. Üstelik Exynos 2400e stabillik olarak da 2400 modeline kıyasla daha çok ısınıyor ve şarj çekiyor.

Exynos 2400 Snapdragon gen2'nin bayağı fazla önünde iken Exynos 2400e Snapdragon 8 gen 2 dengi bile değil. 8gen 1'den bir tık daha iyi o kadar. Kesinlikle aradaki fark biraz denemeyecek kadar devasa. Üstelik Exynos 2400e stabillik olarak da 2400 modeline kıyasla daha çok ısınıyor ve şarj çekiyor.
Bunları sadece tek çekirdekteki 100MHz mi yapıyor :D
Geekbench ve AnTuTu'daki performans farkları en yüksek senaryoda bile %5 falan, X4 çekirdeğinin 3.21-3.11 farkı haricinde tamamen ikiz iki CPU'dan bahsediyoruz. 7500F 100MHz kısınca 5500'ün gerisine düşmüyor sonuçta.
Pre production sızıntı değerleri yanıltıcı, şu anda erken eline ulaşanların skorları genel ulaştığım sonuç olarak 6600-6700'lerde, zaten 24+ da 6900 falan alıyor. Bu değer S8G2'li S23 Ultra için 5 küsür binlerde.

Bunları sadece tek çekirdekteki 100MHz mi yapıyor :D
Geekbench ve AnTuTu'daki performans farkları en yüksek senaryoda bile %5 falan, X4 çekirdeğinin 3.21-3.11 farkı haricinde tamamen ikiz iki CPU'dan bahsediyoruz. 7500F 100MHz kısınca 5500'ün gerisine düşmüyor sonuçta.
Pre production sızıntı değerleri yanıltıcı, şu anda erken eline ulaşanların skorları genel ulaştığım sonuç olarak 6600-6700'lerde, zaten 24+ da 6900 falan alıyor. Bu değer S8G2'li S23 Ultra için 5 küsur binlerde.

Eğer detay ve teknik terimlere çok girmeden açıklayacaksak durum ekteki gibi. Üstelik olay sadece 100MHz'den ibaret değil. Kendim S24FE için kullanan tanıdıklarla beraber bile bizzat test yaptım ve S24 FE S24e kıyasla 1 S24+a kıyasla 2-3 derece daha sıcak çalışıyor. Zaten verim konusundan bahsetmeme bile gerek yoktur. Olayı sadece 100MHz'den ibaret sanarsak markanın söz oyunlarına düşmüş oluruz.

Dosya Ekleri

• 20241001_185721.jpg
    20241001_185721.jpg
    59,6 KB · Görüntüleme: 23
  • 20241001_185734.jpg
    20241001_185734.jpg
    77,8 KB · Görüntüleme: 26
Nanoreview'i baz almazdım yerinde olsam, 2-3 aya UB gibi yasaklanma potansiyeli olan yanıltıcı bir site.
24 FE kullanan tanıdığın nasıl var bu arada :D Sanki ufaktan daha satışa bile açılmamış bir telefon falan, ya Samsung depo çalışanısın ya da minik bir durum var ortada :) Depo çalışanı olup marka söz oyunu desen işin gider, o zaman diğer seçenek gibi sanki.

Son düzenleme:
NanoReview'i baz almazdım yerinde olsam, 2-3 aya UB gibi yasaklanma potansiyeli olan yanıltıcı bir site.
24 FE kullanan tanıdığın nasıl var bu arada :D Sanki ufaktan daha satışa bile açılmamış bir telefon falan, ya Samsung depo çalışanısın ya da minik bir durum var ortada :) Depo çalışanı olup marka söz oyunu desen işin gider, o zaman diğer seçenek gibi sanki.

Yurt dışında satılıyor ki zaten Türkiyedede satıldığından haberin yok mu?
Yabancı forumlardan arkadaş edinmek kolay.
Üstelik baz aldığım yer değil nanorewiev. Az çok bir fikir oluşsun diye. Yine zaten ben Exynos 2400e çöp, kötü, alınmaz demiyorum ama Exynos 2400'de kullanmış biri olarak, evet S23 FE kadar ciddi olmasa da bir S23 feye yakın şikayetler ile jarşı karşıya kalacağız 2 3 aya. Samsung FE serisi işini cidden yapmak için yapıyor gibi. S24 FE alınacağına kesinlikle S23 çok daha mantıklı. Hatta eğer bir ekonomik patlak daha olmadığı sürece 2 3 aya bu cihazın fiyatı 24-25bin seviyelerini görür. Ancak o zaman fiyatındaki en iyisi, alınır denilir.

Yurt dışında satılıyor ki zaten Türkiyedede satıldığından haberin yok mu?
O sırada Samsung'da bile daha listelenmeyen telefon. Global marketlere iniş tarihi 3 Ekim telefonun, Hepsiburada gibi yerlerde de teslimat hangisine baksam 5-7 Ekim gözüküyor.
Neyse biz yerine S23 öneririz (!)
Genelde iyi konuşursun ama bu konuda sevemedim seni Gucuk'cum 💔

Telefon pre production yazılımından bi' çıksın asıl haline gelecektir.

O sırada Samsung'da bile daha listelenmeyen telefon. Global marketlere iniş tarihi 3 Ekim telefonun, Hepsiburada gibi yerlerde de teslimat hangisine baksam 5-7 Ekim gözüküyor.
Neyse biz yerine S23 öneririz (!)
Genelde iyi konuşursun ama bu konuda sevemedim seni Gucuk'C'um 💔

Telefon pre production yazılımından bi' çıksın asıl haline gelecektir.

Birçok inceleme mevcut, inceleyebilirsin. Üstelik Exynos 2400 bile normalden 2 derece daha sıcak çalışırken bunun için ısınma kaçınılmaz duruyor. Yine de senin fikrin. Sadece 5-6 ay sonra şikayetler gelecek bir cihaz gibi duruyor benim için.

Hayırlı olsun hocam çok doğru karar vermişsin. Çağ atladığını düşünüyorum. Apple’ın düz modelleri zaten aldığın özellik verdiğin para bakımından Pro serilerinden bile pahalı. Düz seri amiral gemilerinde Samsung rakipsiz. Bu arada şu an iPhone 13’ü satıp S24 aldın ama bir sonraki telefon değiştirdiğinde S23’ü satıp anca iPhone 12 alabileceksin o günün parasıyla😄
Telefon gibi en şahsi özel bilgilerin an be an kaydedildiği bir cihazın satılmasını mantıklı bulmuyorum ben. Disk var içinde, haberiniz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı