iPhone 13'ten S23'e geçtikten sonra düşünceler

Merhaba arkadaşlar. Kişisel birkaç deneyimimi sizle paylaşmak istiyorum, bütçesi 30-40k bandında olan arkadaşların kafasındaki sorulara yanıt bulmak için. Ben yaklaşık 1 yıl önce iPhone 13 aldım. Evde babamda Samsung S23 vardı aklımda hep o cihaz bir yerlerınde kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde ona geçmek vesilesiyle iPhone 13'ümü sattım.

Babamın S23'ünü devraldım ve babama S24 satın aldım. Şimdi deneyimlerinden bahsedeceğim. Öncelikle uzun süre Apple fanboyluk yaptığım için çok pişmanım kesınlıkle aşırı yerinde bir karar almışım Android lobisine katılarak. Ekran, ekran olarak 60Hz'den 120 Hz geçince benim gibi yaşlı bir insan değilseniz devir atlıyorsunuz resmen. Hız olarak bir ekslık hissetmedim ama sanırım iPhone 13 düz model olduğu için soğutması yokmuş o yüzden oyunlarda vesaire ısınınca FPS aşırı drop yiyordu bunda öyle bir durumla karşılaşmadım. Evet sosyal medya olarak S23'te paylaşım yapınca görüntü kalitesi düşüyor bence influencer degilseniz o da pek onemlı degil ben sıradan bir kullanıcı oldugum icin cok etkilemedi beni ama genel kanaatim kesınlıkle S23 iPhone 13'ten kat kat üstün bir cihaz. Detaylı sorularınızı alabilirim. Teşekkürler.

S23 ve S24 arasında çok fark var mı hangisini tercih edersin S24'te ısınma sorunu olduğunu gördüm ikisinden birini alacağım tavsiyen var mı?

S23 ve S24 arasında çok fark var mı hangisini tercih edersin S24'te ısınma sorunu olduğunu gördüm ikisinden birini alacağım tavsiyen var mı?

Dostum benım nazarımda bütçe işi. performans olarak babamın gozune çarpan şu var, babam mühendis, projeleri vesaire daha hızlı yukluyor açıyor dedi.(s24 için)
Isınma ikisi de cok benzer deneyimledim.
Bütçen varsa S24 256 almanı öneririm çünkü 7 yıl guncelleme verecek. Ama bütçe derdim var dersen S23 asla seni yarı yolda bırakmaz.

Dostum benım nazarımda bütçe işi. Performans olarak babamın gozune çarpan şu var, babam mühendis, projeleri vesaire daha hızlı yukluyor açıyor dedi.(S24 için)
Isınma ikisi de cok benzer deneyimledim.
Bütçen varsa S24 256 almanı öneririm çünkü 7 yıl guncelleme verecek. Ama bütçe derdim var dersen S23 asla seni yarı yolda bırakmaz.

Bütçe ikisine de yetiyor iPhone 11'den geçeceğim ve bıktım telefondan artık perşembe günü almaya gideceğim o zaman S24.

Aynı ekran boyunu paylaştığı 24+ ile arasında çok minimal bir fark var, o kadar kaba değil. Performans noktasında bir eksiği olmayacak.

S24 FEnin S24 +dan performans olarak eksigi olmayacagini mi soyluyorsunuz.

AirPods Pro 2.nesil, iPad M4 işlemcili ve iPhone telefonum var. Bunlara alternatif Xiaomi telefon, Honor, Vivo ve Lenovo tablet, Oppo Air Pro kulaklığım var. Apple eko sistem ihtiyacım yok. PC olarak Windows ve Linux kullanıyorum. Diğer ürünlerde de Apple olmayan modelleri daha çok kullanıyorum. Özellikle fotoğraf çekmeyi seven biri olarak Vivo X100 ultrayı kullandıktan sonra, kolay kolay IPhone'a geçeceğimi sanmıyorum.

Genel olarak ekosistem karsilastirmasi icin soylemistim.

Hocam minimal bir fark dedigin cihazların ekranlarına bir bak istersen.
Screenshot_20241001_181318_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20241001_181307_Samsung Internet.jpg

Evet, minimal. 2-3 milimetreyi abartmaya gerek yok, kaba diyip kocaman bulduğunuz boyutlar S24+'tan minnak bir şey büyük, S21+ kadar, ki 2 yıl 21+ kullanıp 24+ geçmiş biri olarak rahatça diyebilirim ki kaba değil. Flat çerçeveden öyle hissettiriyor fotoğraflarda.

S24 FEnin S24 +dan performans olarak eksigi olmayacagini mi soyluyorsunuz.
+'tan değil, düzünden. +'ta QHD+ ekran ve 12 RAM var. Düzüyle kıyaslandığında ise sadece ekranı büyütülmüş hali gibi neredeyse, 2400 ve 2400e arasındaki fark yok, hatta e daha iyi sonuç verebiliyor. Pil ömrü de net bir şekilde daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı