iPhone 15 Pro Max alınır mı?

Ben şimdi alsam 3 5 ay sonra nakit gerektiğinde satarsam çok zarar eder miyim? Yoksa en iyisi altın veya dolarda mı beklesem parasıyla?
3-5 Ay sonra nakit gerekebileceği düşüncesine sahip birisinin böyle pahalı bir telefon almaması gerek.

Ben şimdi alsam 3 5 ay sonra nakit gerektiğinde satarsam çok zarar eder miyim? Yoksa en iyisi altın veya dolarda mı beklesem parasıyla?
3-5 ay sonra aldığın fiyata satamazsın. 3-5 ay boyunca altın sadece paranı korur. Dolar da öyle uçurum artması gerekir. 3-5 aylık hiçbir şey olmaz. Iphone da verdiğin parayı geri alamazsın. Iphone 14 pro 256 GB apple'a gidip aldım. 6 ay kullanabildim. 44.600'e aldım. 6 ay sonunda 50 bine sattım. 3-5 aylık hiçbir mantık ile ilerleme olamaz.

Banka hesabınızda, cihaz bozulduğunda yenisini alacak kadar paranız yoksa en azından yatırım olarak kesinlikle telefon almamalısınız.

Ayrıca 3-5 ay sonrasına kimse garanti veremez. Evet, ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor ama geçen yılki gibi "iPhone al 6 aya 2 katına sat" mantığının bu yıl sökeceğine kimse garanti veremez. Kaldı ki geçen ay içerisinde iPhone 14 serisini alan herkesin cihazı şu an değer kaybetti.

Telefon al-sat ürünü değildir. Araç piyasası bu yüzden bozuldu, bir de telefon piyasası çıkmasın başımıza...

Ya ne canim kardeslerim, bankada baska param da var baska gelirim de var. Benim sormak istedigim sey 3 ay 5 ay veya 1 yil sonra cok deger kaybi yasar miyim. Kimin neyi alip almamasi gerektiginin kararini birakin da ben vereyim cevabimi aldiktan sonra.

3-5 Ay sonra nakit gerekebileceği düşüncesine sahip birisinin böyle pahalı bir telefon almaması gerek.
Gerekirse araba almak icin gerekir. Neyi alip almamam gerektigini sen mi belirliyorsun? Sordugum soruya cevabin yoksa yorumun da olmasin kardesim

Benim sormak istedigim şey 3 ay 5 ay veya 1 yil sonra cok deger kaybi yasar miyim?

1694948174861.png

Bak bakalım yaşıyor mu? Ama şunu da söylemem de fayda var. Sadece Apple değil her şeyin fiyatı zaten durmadan artıyor. İleride tabii ki bu fiyata alamazsın. O yüzden şu an alınmasını öneririm yeni bir zam gelmeden.

Aldıktan 3-5 ay sonra satamazsınız. Pil sağlığı 3-5 ay içerisinde muhtemelen %99-98 falan olur. Ondan sonra satmaya kalktığınızda sıfır fiyatının bir iki bin altı koyarsınız. Ama ilanı gören adam "Üstüne 2k daha koyarım sıfırını alırım." diyecek ve bu yüzden satılmayacak.

@Jaeger

Aldıktan 3-5 ay sonra satamazsınız. Pil sağlığı 3-5 ay içerisinde muhtemelen %99-98 falan olur. Ondan sonra satmaya kalktığınızda sıfır fiyatının bir iki bin altı koyarsınız. Ama ilanı gören adam "Üstüne 2k daha koyarım sıfırını alırım." diyecek ve bu yüzden satılmayacak.

@Jaeger
Zaten gerekirse diye farazi soruyorum. Yani tabi ki aynı fiyata satmak veya yatırım yapmak amacım değil. Öyle olsa güvenip beğendiğim şirketlerden hisse alır geçerim zaten. 3 5bin lira düşüş yaşayacaksa çok önemli olmaz benim için.

Ya ne canim kardeslerim, bankada baska param da var baska gelirim de var. Benim sormak istedigim sey 3 ay 5 ay veya 1 yil sonra cok deger kaybi yasar miyim. Kimin neyi alip almamasi gerektiginin kararini birakin da ben vereyim cevabimi aldiktan sonra.

Şöyle cevap vereyim. Önce
Yazarsanız, insanlar doğal olarak maddiyatı dert ettiğinizi düşünür. Yatırım aracı ile kıyaslarsanız, insanlar bütün bütçenizi bu telefona aktardığınızı düşünür. Kimse size fakir edebiyatı yapmıyor, ekonomi dersi vermiyor. Allah daha çok versin.

Size "al" yada "alma" da demiyoruz. Kendi bakış açımıza göre fikir beyan ediyoruz. Zaten bir forum'da gönderi/yorum yapma mantığı da budur.

Şu sorunuza gelirsek;
Zaten gerekirse diye farazi soruyorum. Yani tabi ki aynı fiyata satmak veya yatırım yapmak amacım değil. Öyle olsa güvenip beğendiğim şirketlerden hisse alır geçerim zaten. 3 5bin lira düşüş yaşayacaksa çok önemli olmaz benim için.

Şahsen ben sıfır fiyatı 76999TL olan bir cihazın 6 ay kullanılmış 2. eline (fiyatların sabit kaldığı durum için konuşuyorum) maks 65-70 bin verirdim (yani %10-15 aşağıdan fiyat beklerdim). Cebimde 70000TL nakit varken niye gidip 2. el alayım ki? 7 bin kredi çeker sıfırını alırım.

Yani %10-15 arası değer kaybı bekleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı