iPhone 15 vs Samsung S23 Ultra

Bütçe
50.000 TL
Sana önerim ya iPhone 15'i alıp seneye Pro serisini zorlaman ya da biraz daha para biriktirip direkt 15 Pro'ya yönelmen. iOS'tan memnunsan oradan devam et derim. Zengin değilsen veya aldığın cihazı 4-5 sene kullanmıyorsan değer koruma mevzusu bu fiyatlara çıkınca önem arz ediyor.

Burada iPhone ile herhangi bir Samsung karşılaştırmasında hep öne sürülen Samsung oldu. Farklı bir şey bekleme. Zaten bu tarz hangi konu olsa direkt gözü kapalı Samsung öneriyorlar. Alırken f/p değil belki ama satarken karşılığını alırsın iPhone cihazlarda. Aynı şey Android için geçerli değil.
 
Son düzenleme:
2. el düşünmüyorum. Hem 2. el piyasasida yüksek 14 Pro'nun. Ama iPhone 15 ve S23u arasinda kamera, islemci vs cok fark var midir iki cihazida gormedigimden bilmiyorum epeyde 15 daha iyi gozukuyor ama dediginiz gibi S23u rakibi 14 Pro.

S23U'nın kamerasında en basiti telefoto var bu 15'te yok. Gece modunda portre çekimleri yapıyor olması, RAW formatında fotoğraflar ProRes formatında videolar çekebiliyor olması hatta 8K video da çekebiliyor. Bu saydıklarım düz 15'te yok. IPhone'un tek artısı çekilen fotoğraf ve videoların renkleri bir çıt daha doğal gösteriyor tabii bu göreceli benim kamera zevkime göre konuşuyorum iyi kötü kıyası değil. İşlemci olarak ikisi de gayet iyi uzun yıllar götürecek işlemciler ve güncelleme desteği de alacaklar. Yani sözün özü bu kıyas S23U'ya hakarettir. S23U almanız taraftarıyım.
 
13 Pro Max 27k üstüne mantikli midir?

2. el 87 pil sağlığı tertemiz arkadastan alacağım mantikli midir?

Mantıklıdır düz 15'ten de birçok özelliği iyidir. Sizin 12'yi iyi fiyata saymış. 13 Pro Max de çok güzel bir telefon. S23U daha iyi ama neticede iOS ekosisteminde kalmak isterseniz tercih edilmeli diyorum.
 
Samsung telefon değerini korumuyor demişsiniz ancak bunun arkasında Türkiye'ye yurt dışına göre yerel fiyatlandırma yapmasından dolayı ucuza alınıyor ve aradaki fark satarken çıkıyor yani Samsung telefon alırken kaar ettirir iPhone ise satarken, artık Samsung cihazlar için değerini korumuyor lafları ortadan kalksa memnun olacağım ama nafile...
 
50k bütçe derken aslinda 30k var 12'yi sayip dedim. S24u ya cikabilsem 15Pro'ya da 14 Pro alirdim.

Samsung modelleri Apple gibi değerini korumuyor. Bu da kafami karistiran noktalardan birisi.
Telefonların arasında kıyaslanabilir olan neredeyse her şeyde S23 Ultra çok daha kaliteli bir cihaz. Fakat bugün harcadığınız 50 bin liranın ilerideki dönüşü veya iOS tercihi kıyaslanarak karar verilebilecek şeyler değil, bunlar sizin için telefonların birebir karşılaştırmasından daha önemliyse seçim net olur zaten.

Burada kullanım şekliniz de önemli, özellikle amiral cihazlar için. Alır 1-2 yıl kullanır sonra değeri yüksekken değiştiririm diyorsanız iPhone, ömürlerinin sonuna kadar kullanırım diyorsanız Apple olmayan cihazların fiyat/performansı çok çok daha iyi. Yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi aslında Türkiye'de iPhone alırken ederinden çok daha fazla vermek durumundasınız. Yani satarken verdiğiniz hava parasının bir kısmını kurtarıyorsunuz denebilir, bu yanılsamaya neden oluyor. S24+ için takas kampanyasına falan da bakmanızı öneririm bu arada.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı