Karınca duası gibi

Neyse ben iOs'a kötü demiyorum muhteşem bir işletim sistemi. [[ (+) lar olumlu özellikler (-) ler olumsuz özellikler ]]
(+) Arkadaşın dediği gibi insanı rahat bırakmıyor ama jb yaptırırsan telefon güme gider. En güvenilir sistem iOs'tur, virüs kapma olasılığı %0'dır.
(-) Oyunlara para vermek zorundasın kredi kartım vb. olmadığı için ve ailem karşı olduğu için APK indireceğim. Şimdi ki cihazım HTC Desire ve 2.2.2 Android'i var, APK kurulmuyor. Bu yüzden Z2 alacağım.
(+) GarageBand gibi dehşet bir uygulama sadece iOs'a özel.
(+) Tasarımı çok iyi özellikle yan kısımlarındaki yuvarlak dügmeler.
(-) iPod Touch 4.Nesil kullanıcısıyım iOs 7 güncellemesi gelmedi, bundan rahatsız değilim fakat bazı uygulamaları indiremiyorum.
(+) Sadece Facebook, Whatsapp, Twitter ve 1-2 mini oyun kullanıcıları için önerebileceğim tek telefon iPhone'dir. Ekranı bu uygulamalar için iyi seviyede.
(-) Oyun oynayacaksanız, (Küçük oyunlar değil MC5, GTA

A/VC/3, FIFA 14, Asphalt 8 ve daha ismini hatırlamadığım birsürü oyun) iOs'a karışmıyorum ama iPhone'de oynanmaz. iPad'larda oynanabilir ama onlar da 1920x1080 değil. Saçma bir ekranı var.
(-) Tekrar vurguluyorum adam sistem özelliklerine baktığında ve 1 GB'ı gördüğünde telefonu almaz sanırsam. Aynı fiyatta G3 var Z2 var hah der. Ama iOs'un RAM'a oranlı çalışması farklı mesele. 512 MB Ram bile olsa kasma az seviyede olur.
(-) Ekran 4'' dan kurtulmadığı sürece alınmaz (bence). 5'' a çıktığında ayrıntılı araştırılır. iPhone 6'nın da 5'' olacağını ''pek'' sanmıyorum.
(+) iPhone 5S alırsın 2000 TL'ye, 5 ay sonra 1800 TL'ye satarsın. iPhone 4S'i babam 2 sene önce aldı 2.000 TL'ye, şu anda 1.500 TL. Ama 2 sene önceki Samsung S3, 850 TL'ye bile var. Z2 alsan 2200 TL'ye, 1900 TL'den yukarı satman imkansız. Sony Garantili bile olsa.