iPhone SE 2022 satıp ekran kartı almak mantıklı mı?

hAllederiz

Kilopat
Merhaba. Şu an 6000 TL'ye yakın para ihtiyacım var. Babam da 3 ay önce SE 2022 aldı. Kullanmadı bana verdi. Sıfır telefon 1 tane çiziği hatası yok. Kfg var. Sizce satıp ekran kartı alıp 2. el bir telefon mu alsam?

Yani maaş alacağım 2-3 güne 7k. Ama ödemelerim var. Bütçe ayırabilirsem 3K diyebilirim.

Kredi de çekemiyorum notum düşük.

Bence günümüzde elinizdeki telefonu sıfırdan tekrar almak sistem toplamaktan daha zor hale geldi. Şu an sıfırları 10000-13000 arası. Eğer derseniz ki ben bunu satarım Android kullanmak bana ters değil beni götürür. 3-5K'ya bir tane Android alınır. Mantıklı. Ama imzanızda sisteminizin aşırı kötü olmadığını görüyorum. Sisteminiz böyleyken sağlam da bir telefonunuz olsun bence. IPhone'u satmayın derim. Ya da satıp ikinci elden temiz 7-8 bulabilirsiniz. Zaten boyut olarak da çoğu özellik olarak da sizi üzmez iPhone 7 ve 8.

Memnun değilim 5500XT'den. Outubeye Valorant ile ilgili içerik düşünüyorum. Kayıt da tatmin etmiyor ekran kartı. Ya telefonu vereceğim 2. el iPhone alacağım ya da biraz zaman :( @Batuhan Sönmez

Hocam AMD zaten kayıtta kimi tatmin etti ki. Bende GTX 1050 var 2 GB. Yağ gibi kayıt. OBS üzerinden alıyorum. İşte NVIDIA bu yüzden hep gözümde 3-0 ileride. NVENC olması yayıncılar ve kayıt alanlar için mükemmel. Ekran kartınızı satıp o fiyat düzeyinde güçlü bir NVIDIA bulursanız emin olun telefon satmanın boş düşünce olduğunu fark edeceksiniz.

Hocam AMD zaten kayıtta kimi tatmin etti ki. Bende GTX 1050 var 2 GB. Yağ gibi kayıt. OBS üzerinden alıyorum. İşte NVIDIA bu yüzden hep gözümde 3-0 ileride. NVENC olması yayıncılar ve kayıt alanlar için mükemmel. Ekran kartınızı satıp o fiyat düzeyinde güçlü bir NVIDIA bulursanız emin olun telefon satmanın boş düşünce olduğunu fark edeceksiniz.
Yani sonuç olarak ben olsam telefona dokunmam. Ekran kartımı makul piyasa değerine göre satarım. Gider o düzeyde deneyerek test yaptırarak bir NVIDIA kart alırım. Ha parasına göre belki bir tık fps kaybınız olur ama emin olun kafanız ve kayıtlarınız mis gibi olur.

Yani sonuç olarak ben olsam telefona dokunmam. Ekran kartımı makul piyasa değerine göre satarım. Gider o düzeyde deneyerek test yaptırarak bir NVIDIA kart alırım. Ha parasına göre belki bir tık fps kaybınız olur ama emin olun kafanız ve kayıtlarınız mis gibi olur.
Kral satamıyorum ki :D Piyasanın 300 400 altına da koydum gitmiyor. Eski işlemcim i5 11400F di. Onu sattım Ryzen 5 5600x e geçtim. Anakart da aldım haliyle. Eski anakartımın 1.5 yıl garantisi var mesela o da gitmiyor. Satılmıyor. Satılsa rahatlayacağım.

Kral satamıyorum ki :D piyasanın 300 400 altına da koydum gitmiyor. Eski işlemcim i5 11400F di. Onu sattım Ryzen 5 5600X e geçtim. Anakart da aldım haliyle. Eski anakartımın 1.5 yıl garantisi var mesela o da gitmiyor. Satılmıyor. Satılsa rahatlayacağım.

Reis ben aynı şekil ilan açıyor bekliyordum. Ama baktım olmuyor şu şekil yapıyorum artık hemen satılıyor. Dolap gardrops sahibinden Letgo. Bu sitelerin hepsine açıyorum ilanı. 2 günde 1 sil yükle yapıyorum. 1 hafta demeden satılıyor. 2 gündür 1050'yi ilana koyuyorum yazan çok. Çok olduğu içinde piyasa altına değil de istediğim fiyata satmayı bekliyorum artık. Bence 1 hafta da böyle dene. Aceleye getirirsen pişman olursun gibime geliyor.

Reis ben aynı şekil ilan açıyor bekliyordum. Ama baktım olmuyor şu şekil yapıyorum artık hemen satılıyor. Dolap gardrops sahibinden Letgo. Bu sitelerin hepsine açıyorum ilanı. 2 günde 1 sil yükle yapıyorum. 1 hafta demeden satılıyor. 2 gündür 1050'yi ilana koyuyorum yazan çok. Çok olduğu içinde piyasa altına değil de istediğim fiyata satmayı bekliyorum artık. Bence 1 hafta da böyle dene. Aceleye getirirsen pişman olursun gibime geliyor.
Valla kral kutular gözümün önünde gördükçe canımı sıkıyor. Yeni kart da almak istiyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Artık maaşımı yatırıp tütün falan içeceğim :D Karta anakart satılana kadar beklicez :D

Bu arada dolap da sahibinden (param güvende) bu gibi yerlerde ürünü alıyorlarmış. Farklı ürün geldi diyorlarmış. Bunun önüne nasıl geçilecek ? Mesela 1050TI gönderiyorsun sen bana. Ben içine GT 1030 koyup, dolap uygulamasından farklı ürün gönderdi diyorum. Sana GT 1030 u yolluyorum. Ya böyle bir şey ile karşılaşırsam ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı