iPhone vs Android

Hayatımda ilk defa iPhone aldım. Geçmişte tonla Android kullandım ve iyilerini kullandım. Ayrıca geçmişte çok fazla da Android'i savundum. Ama artık değil.

Neden iPhone'un pahalı olduğunu anladım. Burada gereksiz yere donanım kıyaslaması yapmayacağım. Kısaca kaliteyi ucuza alamazsınız. Bir daha Android cehennemine düşmem umarım.

Aynı aydınlanmayı herkesin yaşamasını isterim.

iPhone'dan Android'e geçtim. iPhone kamera açısından çok iyi bir telefon. Tabi düşük modellerde kamerası iyi değil o kadar. Benim için bu kadar. Kalan bütün özelliklerde ise Android diyorum. iPhone kullanırken fellik fellik priz arıyordum. İnsanların Android'e karşı önyargılı olma nedeni de eski Android telefonlardaki berbat kasma, yavaşlama sorunları. iPhone hala o zamanların ekmeğini yiyor.

Ek olarak Android kullanıcıları da bu dalga geçmede haklı. Zibilyon para bayıldığın telefonda pil göstergesi dahi yok. Fakat Apple ekosistemi kullanıcılarının pek çoğu bir ürüne para ödeyince 7/24 savunma ihtiyacı hissettiği için bunu dahi ''zaten pil göstergesine gerek yoktu'' diye savunabiliyorlar.

Android bir işletim sistemi iPhone ise akıllı telefon modeli.

iOS vs Android derseniz iOS derim fakat Android 5.0 ve öncesini hiçbirine değişmem.

Bu arada iPhone ile kapışabilecek tek telefon sadece Google Pixel ve Nokia'nın ürettiği telefonlardır şahsen.

iOS = Kısıtlı donanım ve kısıtlı yazılım ile birleştirilmiş olan uzun yıllar boyunca işletim sistemi güncellemesi sağlanabilen kapalı ve stabil bir işletim sistemi.
Android = Binbir çeşit donanım ve yazılım ile birleştirilmiş olan uzun yıllar boyunca uygulama desteği sağlanabilen özgür ve giriş seviyesi cihazlar ile karşılaştırılmadığında stabil bir işletim sistemi.

Yeni nesil iPhone cihazlarda pil yüzdesinin yazıyor olmasının bu kadar geç geliyor olması birçok kişi için şaşırtıcı bir durum.

Son düzenleme:
Ufak tefek detaylar yüzünden koca şirketi eleştirmek de ne bileyim. O şarj yüzdesini görmek senin için ne anlam ifade ediyor? Pil göstergesini gördüğünde de zaten şarja takıp takmayacağını anlamak mümkün. Yüzdelik olması gerekmiyor bunu anlamak için. iOS stabilitesi Android'de var mı bakalım, oturup biraz da bunu düşünün.

Ufak tefek detaylar yüzünden koca şirketi eleştirmek de ne bileyim. O şarj yüzdesini görmek senin için ne anlam ifade ediyor? Pil göstergesini gördüğünde de zaten şarja takıp takmayacağını anlamak mümkün. Yüzdelik olması gerekmiyor bunu anlamak için. iOS stabilitesi Android'de var mı bakalım, oturup biraz da bunu düşünün.

Hocam kısaca Android gariban dostu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı