IPS, TN ve VA Panel Tercihi

Oyun için kesinlikle TN. Oyunlarda hareket etmeden dururum,etrafı izlerim dersen IPS ve VA alınabilir.
IPS ve VA panellerde masaüstünde bile fark edilecek kadar ghosting oluyor ayrıca color banding sorunları da var ve bunlar oyun deneyimini bozuyor.
TN yerine tercih edilebilecek IPS monitörler ise pahalı. Mesela Gigabyte Aorus AD27QD 27" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Fiyatı
Not: Bu monitör aslında 4ms
Henüz IPS paneller 1MS'ye ulaşamadı.
 
Normal bir kullanıcı için VA.

download.jpg
 
Profesyonel olarak oynuyorsan, dizi ve film izlemiyorsan TN panel al gitsin.

Henüz IPS paneller 1ms'e ulaşamadı.
LG'nin yeni 2K 144Hz 1ms (G2G) IPS monitörü var. Ayrıca yakın zamanda gelecek olan OLED panelli monitörler siyahtan beyaza 0.1ms tepkime süresine sahip olurken IPS gibi renkleri de çok güzel gösterecek.
 
TN panel kullanıyorum memnun değilim, hafif bir açı değişikliğinde görüntü bozuluyor her eğilip kalkışımda ekranı indirip kaldırıyorum.
 
Bu Monitörü almayı düşünüyorum. Dediğim gibi hiç anlamıyorum her panelin kendine ait bir özelliği var gibi E-Sporcu seviyesinde PUBG Oynuyorum bunu almam mantıklımı?
Zamanının çoğu oyunda geçiyorsa kesinlikle TN, normal kullanıcıysan internet,film,dizi,oyun karışıksa VA alabilirsin o da sağdan soldan bakınca renkler gitmesin diye. Renk ayarlarını yapınca hiç bir farkları kalmıyor önden bakınca, VA ve TN panel monitörlerim var kullandığım için biliyorum.
 
No sleep needed kafasında oyun oynuyorum Sabah uyanıp gece yatana kadar bu yüzden sanırım TN Panel bir monitör almam gerekiyor saolun
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı