IPS vs VA 144Hz

Bütçe
1600 1800
Haklısınız ama VA ile IPS arasında MS açısından o kadar yüksek bir değer oynamıyor gibi duruyor yani VA ile IPS arasında biri renkleri daha iyi veriyor diğerindeki özellikler gene var diğeri renkleri ona nazaran bir tık daha hafif ama MS si düşük çok ince bir konu.
Kontrastın yüksek olması kötü bir şey mi yani 3000:1 ile 1000:1 arasındaki fark ne pek bilmiyorum bu konuları.

Arkadaşım kim 1 milisaniyeyi fark ediyor gözünü seviyim.
 
Haklısın son bir şey daha soracağım 144Hz monitörde veya bağlantı tipinde herhangi bir uyumsuzluk durumu olamaz değil mi mesela i3 8100 ve 1050 Ti ekran kartım var anakartım MSI H310M 144Hz monitörlerde herhangi bir uyumsuzluk durumu var mı yoksa normal tak oyna mı mesela VA panelin bağlantı tipi Display Port diyor herhangi bir uyumsuzluk olma durumu yok değil mi monitörlerde.
 
Oyun için VA alınmasının sebebi ne peki yani sonuçda ikisi de 1ms ve 144Hz diğer bütün ayarları aynı bir farkları yok ama oyun için alacaksan herkes VA al diyor.

Hocam IPS panel renkleri daha canlı gösterdiği için doğal olarak gecikme süresi (ms) daha fazladır. VA panel renkleri IPS panel kadar canlı göstermez ve daha düşük gecikme süresiyle çalışır. TN panel ise sadece rekabetçi oyunlar için tasarlanmıştır, renkleri canlı göstermek gibi bir amaçla tasarlanmamıştır, gecikme süresini olabildiğine düşük tutmak için vardır. IPS ve VA paneller yazılım ile 1 Ms'e indirilir bu yüzden de ghosting yaşanabilir.
 
@burakthegodfather şimdi oturdu her şey teşekkürler peki bir monitörde ghosting olup olmadığını nereden kontrol edebilirim ve bu ghosting çok önemli bir şey mi yani hissedilcek düzeyde mi?

Hocam ben kendim VG24VQ kullanıcısıyım. Yani öyle bir şey hissetmedim ama tabii gözden göze de değişebilir.
 
Hocam şu ana kadar bir şeyden rahatsız olmadım. IPS'de alsanız rahatsız olmazsınız. Bir pişmanlık olacağını da sanmıyorum. ASUS sonuçta bir adı ve kalitesi var :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı