İş hayatı ne kadar zor?

Dostum ben marketçilik yaptım ama bizim bölgede hırsız mı yoktu terbiyesiz mi yoktu. Ben o kadar çok bezdim ve yoruldum ki. Ama bana yararı şu oldu ne olursa olsun pes etmek yok.
Seni çok iyi anlıyorum. Ben de çalıştığım marketin tuvaletinde uyuşturucu kullanan birini yakalamıştım zaten muhit pis, e tabi haliyle markete gelen insanlar da muhite göre oluyor.

@244012 Şöyle söyleyeyim kardeşim sana. Öyle bir zaman geldik ki, öyle bir dönemdeyiz ki. İnsanlar artık paramı alıp bir an önce evime gideyim düşüncesinde. En basitinden kargo şubeleri, bankalar, internet servis sağlayıcıları, seyahat firmaları, iç cephe dış cephe v.s artık insana ve yapılan işe değer verme yok. Şu güne kadar her insan eşittir düşüncesindeydim lakin değil, her insan eşit değil. Kaliteli insan var, kalitesiz kanı değersiz insan var. Kimse işini düzgün yapmıyor artık o yüzden herkes sinirli. Eskiden bunlar azdı şahsen 2016'da çalışmak bugünden daha kolay, daha rahattı. İş yine zordu, özel sektör her zaman yorar. Lakin ortam kötü değildi. Eğer sende bu sistemin bir parçası olmak istiyorsan düzgün bir muhitten iş bakmaya bak. Yazılacak şey çok, kafamdakileri de anlatabilmiş değilim şuan.

Günlük işler değil de günde 8 saatlik 3 veya 2 vardiya şeklinde sigortalı çalışabileceğin işlere bak.

Üniversite sınavına az kaldı ve bu zamana kadar iş tecrübem olmadı. Sınavdan sonra yazın bile olsa bir işe girmeyi düşünüyorum. Mesela market fikri fena gelmiyor. İşlerdeki tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?
Hangi bölümü kazanmak istiyorsan o bölümle alakalı küçük büyük fark etmez bir işe gir, küçükte çekeceğin zorluğu görürsün ama insanlar iyi olur eğlenerek geçer ciddi bir kurum olmadığı için,
tam tersi kurumsal firmaya girersin herkes ketun olur iş kolayda olsa çekilmez olabilir, tabi ki bu söylediğimin tam tersi de olabilir, iş zor insanlar ketun, iş kolay insanlar güler yüzlü, o kısım nasip kısmet biraz, ama herhangi bir yere gir az veriyorlar deme iş öğreneceksen ustadan dayak yiyerek öğrenen çıraklara soracaksın, ben dayak yemedim ama makina arkasındaki yağları çok sildim CNC freze operatörü olmaya çalışıyordum, sonra öğrendik 8 yıl oldu kurslara gittik vs. tasarım programları öğrendik, bilmediğim bir program ama simgeleri ve terimleri aynı olan bir program kullandıkları için alınmamda etkili oldu, firmaya girdim 3 ay programı öğrendim şuanda 2 yıl oldu toplamda gayet memnun çalışıyorum. Şöyle bir şey var yaptığın işi severek yaparsan gerçekten severek yaparsan insanlar kötüde olsa onları yok sayıp işine odaklanabilirsin, sevmediğin bir bölümü de sakın okuma işkence olur. Şahsen ben lise mezunuyum işe erken atılıp tecrübeyle dezavantajımı kapatmak için uğraştım başardım sayılır da çalıştığım yerdeki neredeyse herkes üniv. mezunu ben hariç.

1-2 ay kadar özel sektörde kamera kurulum işi yaptım. Kısaca berbattı.
3 ay Markette Manav olarak çalıştım. Kısaca berbattı.
3 ay boyunca İnşatta çalıştım. Kısaca berbattı.
Ülkede bana göre özel sektörde çalıştığın her iş berbat. Devlet sektörünü göremedim. Umarım yakın zamanda orayı da test edeceğim.

1-2 ay kadar özel sektörde kamera kurulum işi yaptım. Kısaca berbattı.
3 ay Markette Manav olarak çalıştım. Kısaca berbattı.
3 ay boyunca İnşatta çalıştım. Kısaca berbattı.
Ülkede bana göre özel sektörde çalıştığın her iş berbat. Devlet sektörünü göremedim. Umarım yakın zamanda orayı da test edeceğim.
Hangi konularda berbat? Neler yaşadınız?

Hangi konularda berbat? Neler yaşadınız?
Açıkçası kamera işindeki müdürüm 30 40 yaşındaydı. 18 yaşındaki kızlara falan bakardı. Kendi 6 yaşındaki kızını zorla kapattırmıştı. AKP'liydi. 3 ay boyunca eziyet çektim ama tanıdık biri işe soktuğu için çok bir şey yapamadım.
İnşaat işi aldığın parayı haketmiyorsun. Çok kas gücü harcıyorsun. İnşaat işinde direkt olarak iş sahipleri para kazanır.
Market bunlar arasında en iyisiydi. Müdürüm çok iyiydi. Halden anlıyordu. Sonra müdür değişti yeni gelen müdür asker emeklisi olduğu için her şey çok sıkıydı. Oradaki deneyimimde o yüzden can sıktı.

Açıkçası kamera işindeki müdürüm 30 40 yaşındaydı. 18 yaşındaki kızlara falan bakardı. Kendi 6 yaşındaki kızını zorla kapattırmıştı. AKP'liydi. 3 ay boyunca eziyet çektim ama tanıdık biri işe soktuğu için çok bir şey yapamadım.
İnşaat işi aldığın parayı haketmiyorsun. Çok kas gücü harcıyorsun. İnşaat işinde direkt olarak iş sahipleri para kazanır.
Market bunlar arasında en iyisiydi. Müdürüm çok iyiydi. Halden anlıyordu. Sonra müdür değişti yeni gelen müdür asker emeklisi olduğu için her şey çok sıkıydı. Oradaki deneyimimde o yüzden can sıktı.
Bence sizin düşünce şekliniz o adamınkinden daha bozuk. Yaptığı şeyleri onaylamak değil amacım ama kimseyi bir partili diye yargılayamazsınız. Ayrıca adamın sağa sola bakması onun ayıbı senin işinle ne alakası varda berbat oluyor.

Bence sizin düşünce şekliniz o adamınkinden daha bozuk. Yaptığı şeyleri onaylamak değil amacım ama kimseyi bir partili diye yargılayamazsınız.
Yani müslümanım diye geçinip 18 yaşındaki kızın orasına burasına bakıp. AKP mitinglerinde osmanlı bayrağını öpmek bence yargılanmayı hakediyor. İstediğiniz şekilde düşünbilirsiniz. Orada yaşananları ben biliyorum siz değil. Burada hepsini anlatmıyorum.

Konsoloslukta çalışan bir tanıdığım var ve ben de gireceğim büyük ihtimal haftada 40 saat çalışıyorsun aldığın ücrette ortalamanın üstünde. Siz kendinizden yola çıkarak herkes için böyle diyemezsin🙂 İş hayatı tembellere zordur.
"Bir tanıdığım var" diyen herkes için kolaydır.
İş hayatının özeti torpil ve tanıdıktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı