Isınmadan spor yapmak tehlikeli mi?

670404

Picopat
Ege Fitness'ın ekipmansız vücut geliştirme videolarını izleyerek oradaki hareketleri yapıyorum. Hiç ısınmadan direkt videodaki hareketleri yapmaya başlıyorum bunun sakıncası olur mu? İnternette kas yırtığı falan yazıyordu biraz tedirgin oldum. Bu tarz ağır hareketleri yapmadan önce nasıl ısınmak gerekiyor?

Ege Fitness'ın ekipmansız vücut geliştirme videolarını izleyerek oradaki hareketleri yapıyorum. Hiç ısınmadan direkt videodaki hareketleri yapmaya başlıyorum bunun sakıncası olur mu? İnternette kas yırtığı falan yazıyordu biraz tedirgin oldum. Bu tarz ağır hareketleri yapmadan önce nasıl ısınmak gerekiyor?
Kas yırtığı için ağır çalışman lazım ama kramp olabilir; eklem ve tendon hasarı alabilirsin. Ben de zamanında yapmıştım ve şimdi biraz zorlanınca dizim yerinden çıkıp kitleniyor ve zorlamadan da açılmıyor.

Isınma için örnek bir video var mı? Bende spor salonuna gidiyorum 4 antrenman oldu, 15 dakika bisiklet yapıp ağırlığa geçiyorum.

Isınma için örnek bir video var mı? Bende spor salonuna gidiyorum 4 antrenman oldu, 15 dakika bisiklet yapıp ağırlığa geçiyorum.
İşte bunun yapılmaması gerek. İnternette bir sürü video var. Kollarını, belini, bacaklarını iyice ısıtıp antrenmana girmelisin.

Isınma için örnek bir video var mı?
Bence çok detaylı uzun uzun ısınmaya gerek yok. Sırt yapacaksın diyelim, dümenden gir barfiks çek, lat pulldowna hafif kilo tak onunla ısıt sırtını, kullanacağın kaslar ısınacak zaten. İtiş yapacaksan boş barla gir 10-12 tekrar. Sana daha bilimsel açıklama yapacaklar olacaktır, kendi görüşümü söylüyorum.

Omzun falan sakatlanınca anlarsın tehlikeli mi diye. Eklemlerinizi iyice ısıtın hocam sıkıntı yaşarsınız.

Ke-sin-lik-le. Henüz başına bir iş açmamışken antrenman öncesi ısınmayı alışkanlık edin. Antrenman sonrası soğuma egzersizleri de yaparsan on numara olur.

Isınma çalışması yapmadığımızda kaslarımız soğuk ve serttir, bu nedenle incinmeye ve burkulmaya daha fazla açıktır. Bu potansiyel tehlike, yukarıda belirtildiği gibi germe-esnetme çalışmaları ile hafifletilebilir.

Evet ısınmak gerekli. Bir harekette kitlenebilirsin.
Hocam ısınmayı tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Mesela göğüsü ne yaparak ısıtabilirim? Örnek hareket veya video gösterebilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı