İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok sorgulamayın, dinden çıkarsınız. 😉

Böyle saçmalıklara inanıp dogma bir şekilde yaşayacağıma kafamı kullanırım, düşünüp gerçeği bulurum.

Bunu söylemekten tebdili davranın haşa dinden çıkarsınız sorgulamayan insan müslüman olamaz. Çünkü sorgulamak ve okumak gerekir tıpkı resulümüz ve rabimizin ilk emri olan oku ayetinde belirtildiği gibi yanlış bilgi vermekten sakınınız çünkü diliniz ahirette sizden de şikayetçi olacaktır.

Ben Allah'a ve kurana inanıyorum. Müslümanlık mış ateistlik miş anlamam.
Oradaki hoca diyor bu şuradaki hoca diyor bu değil şu. Ağızı olan konuşuyor. Elhamdülillah müslümanım ama din adamlarının konuştuğu müslümanlıklardan bahsetmiyorum. Kuran da geçen müslümanlıkdan bahsediyorum.
Kuran'ı okudunuz mu?

Nerede o somut kanıt söylesene, söyle duyur bunu tüm insanlara ki herkes müslüman olsun, ama yok değil mi?
Bence bir şeyin istediği kadar somut kanıtı olsun eğer bir insan inanmak veya inanmamak istiyorsa kanıtların pek de bir anlamı yok. Düz dünyacıları bilirsiniz, eminim aralarından bazılarını tutup uzay aracına koyup 'al sana dünya yuvarlak mı düz mü' deseniz; eğer gerçekten dünyanın düz olduğuna inanmak istiyorsa 'bu gösterdiğiniz aldatmacadır' gibisinden cümleler kurar ve işin içinden kendince sıyrılır.

Saygısız birşey yazdığımı düşünmüyorum ayriyeten farklı bir soru daha yazmak istiyorum. Müslümanlığın gayesi cennete gitmek değil midir? Savaşlarda ülkesini savunurken ölen bir insanın cennet ile ödüllendirileceğini söylüyor. Peki iki müslüman ülke savaşırsa ne olur?
Şehitlik kavramının çeşitleri vardır yani sadece savaşta ölenler dinen şehit sayılmaz. Ben size bir örnek vereyim herhangi bir kişi malını bir hırsızdan korurken ölürse dinen şehit sayılabilir.

Bence bir şeyin istediği kadar somut kanıtı olsun eğer bir insan inanmak veya inanmamak istiyorsa kanıtların pek de bir anlamı yok. Düz dünyacıları bilirsiniz, eminim aralarından bazılarını tutup uzay aracına koyup 'al sana dünya yuvarlak mı düz mü' deseniz; eğer gerçekten dünyanın düz olduğuna inanmak istiyorsa 'bu gösterdiğiniz aldatmacadır' gibisinden cümleler kurar ve işin içinden kendince sıyrılır.
Öyle.

Bunun bir adım sonrası ise bütün dinleri sorgulamak. Sonrasında tüm inananların tek doğru olduğunu iddia ettikleri yüzlerce farklı din, binlerce farklı tanrı gerçeğini fark ettikten sonra hepsiyle dalga geçmeye başlıyorsun. :D
En güzel cümle bu bence dinlerle ilgili.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı