Isparta'da Kıyamet: Yollar Kapalı ve Elektrik Yok

Bir kar yağdı bir kar, yollar kapalı, 50 cm kar elektrik direkleri devrildi, elektrik yok, kaos. 2 gündür elektrik yok anlayacağınız. Mum ışığında ders çalışıyorum o derece. Şu an dışarısı da buz gibi kombi de çalışmıyor. 1 hafta elektrik olmayabilirmiş. Ama güzel fantastik bir hafta olacak👌
Aynısını tam olarak bundan 5 sene Konya'nın bir ilçesinde yaşadım. 2 metre kar yağışı olmuştu, yollar kapalı, elektrik direkleri devrilmiş, teller kopuk. Hayat felç olmuştu. Dışarda göz gözü görmüyor, kar fırtınası olmuştu. 3 gün dayandık, sonrasında evler çok soğuk olduğu için sobalı akrabalarımızın yanında kalmaya gitmiştik.

3 gün dayandık, sonrasında evler çok soğuk olduğu için sobalı akrabalarımızın yanında kalmaya gitmiştik.

Şu an onu da yapamıyoruz, daha yeni karantinadan çıktık ve kimseyi hasta etmemek içinde kimseye gitmiyoruz.

Salonun ortasında acayip bir alet ver, tüple çalışıyor onunla ısınmaya çalışıyoruz.

Şu an onu da yapamıyoruz, daha yeni karantinadan çıktık ve kimseyi hasta etmemek içinde kimseye gitmiyoruz.

Salonun ortasında acayip bir alet ver, tüple çalışıyor onunla ısınmaya çalışıyoruz.
Biz 3 gün boyunca evi orta sıcaklıklarda tutmaya başardık ancak 2. günü 3. güne bağlayan gece ve 3. gün akşamı çok ciddi bir soğuk baş göstermişti.

Isparta'da yaşıyorum, perşembe günü 15:00'dan 20:00'a kadar elektrik yoktu. Ayrıca ana yollar açık fakat ara yollar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu: "İlimizde 03.02.2022 tarihinde sabah saatleri itibaren başlayan yoğun kar yağışı ve akabinde meydana gelen kar birikintileri ile buzlanma olaylarının devam etmesi ve önümüzdeki haftanın hava koşulları da göz önünde bulundurularak 07.02.2022 tarihinden itibaren 5 gün süre ile anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulları ile birlikte rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerin yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitimin yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir."

Son düzenleme:
Şu an bizim eve de elektrik geldi, sanırsam bugün elektrik sorunu tamamen çözülecek gibi.

4 gün elektriğin olmaması yiyeceklerin bozulmasına sebep olsa da onun dışında büyük bir zararımız yok. Elektriğin gelmesine çok sevindik. Umarım bir daha böyle bir afet görmeyiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı