İsrail'e atılan füzeler imha edilirken

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam, Filistin'in Doğu Türkistan'da katledilen Türkler için "Kendi iç meseleleri, biz karışmamalıyız" derken iyi oluyor da, sonradan kendileri böyle bir şey yaşayınca herkesten yardım bekledikleri zaman...

Siyaset böyle kirli bir şey işte. Gerçi bunu bir sene önce bu forumda da birileri diyordu. Ben yine Doğu Türkistan'ı destekliyordum. Şimdi nasılsa bir Doğu Türkistan desteği artmış o kişilerde, güzel bir şey tabii. Ben yine ona karşı çıkmaya devam ediyorum. Aynı zamanda Filistin için de barış ve huzur diliyorum.

Asker çıkartma olayına falan gelince, hayalden başka bir şey değil bana göre. Türkiye, hiçbir devlet karışmıyorken oraya girerse kendi ayağına sıkar. Askeri anlamı falan geç, diplomatik olarak.

Şu an en etkili kullanılması gereken yol BM. O bölgede BM etkili olmalı belki. Tabii tüm bunları dedikten sonra aklıma şu geliyor. 30 sene önce Bosna'da da BM vardı, birileri yine birilerini katletti.

Bu savaş iki taraftan birisi tükenen kadar devam edecek arkadaşlar. Bu acı tablonun ardındaki daha da acı olan gerçek bu. :(
 
Müslümanlar ile yahudiler arasında bir savaş çıkacakmış. Kıyamet alametiymiş. Bu konuda haklı olabilirsiniz. Ama filistin değil islam kazanacak.

Bu konuda katılıyorum. Aynı fikirdeyiz, ilk defa. :)



Birkaç saat önce, İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya giriş yaptı hocam.

Filistin'in ele geçirdiği kentler de geri alındı.

Daha almadılar. Hala bir ümit var, ben son dakikaya kadar ümidimi kaybetmeyeceğim.
 
Birkaç saat önce, İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya giriş yaptı hocam.

Filistin'in ele geçirdiği kentler de geri alındı.
Kimi savunsam ne yapsam bilemedim. Bir taraftan linç yiyorum bir taraf destekliyor beni. Ne yapayım ben? Sırtıma silah alıp mı gideyim.
 
Fakat sonuç aynı, Filistin kazanacak. :)
Filistin, bir terör örgütünden medet umduğu sürece hiçbir şeyi kazanamaz. Meşruiyetinin kalan kısmını dün gece ne kadar kaybettiklerini, İsrail o saldırıların ardından Lod başta olmak üzere girip soykırım yapsa da alacağı tepkilerin ne kadar azaldığının farkında değilsin.

Terörle, savaşla, silahla çözüm olmaz. Bunun nefreti ve kini gelecekte mutlaka karşılığını verir. Siyasi olarak haklarını savunmak ve politikada lobilerden destek faaliyetleri almak zorundasın.

Güç, dün Filistin ve Arap tarafındaydı, İsrail mazlum milletti. Şimdi güç İsrail'in elinde, Filistin mazlum oldu. Yarın bu denge değişse yine karşıdakiyle yer değişecek. Bu neyin çözümü olacak? Politik destekte dün gece İsrail büyük avantaj yakaladı Lod'da sivil katliam yapmayıp geri çekildiği için. Filistin ise içinde barındırdığı terör örgütü yüzünden her geçen gün daha da zarar görüyor bu konuda.
 
İsrail'in arkasında Amerika var öncelikle. O 2 kenti de İsrail çok kolay bir şekilde geri alır.

Baya kolay alırmış :). Siren sesleri, sokağa çıkma yasağı. Okul tatil kararları. Gerçekten baya kolay şekilde geri aldılar.



İsrail şuan çoktu bitirmişti işini şuan filistin haksız duruma düşmesini sağladı

Evet, maalesef. Bugün sert şekilde vururlar zaten.
 
Satarken bana mı sordular?

''Arab Lawrence'ın gazına gelem, Batı ittifak devletlerinin topunu oynayam, Osmanlı'yı sırtından vuram, sonra torunları gelsin beni batı güçlerinden kurtarsın.''

Kendi bacağından asılan koyun bu değilse nedir?
 
İsrail'in arkasında Amerika var öncelikle. O 2 kenti de İsrail çok kolay bir şekilde geri alır.
Muhtemelen "meşru müdafaa" adı altında darmadağın edecekler, çok kan akacak gibi duruyor.
 
İyi iyi bir yerlerden başlamamız lazım, çok geç bile kaldık ülke olarak. Şanslı olduğumuz bir nokta askeri teknolojilerimiz toz toplamak yerine aktif kullanımda olduğu için her türlü savunma sanayi teknolojisinde geribildirim baya gerçekçi oluyordur diye düşünüyorum.

Tabii ki. Acı olabilir ama askeri teknolojiler için, o teknolojinin kullanılması büyük nimettir. En büyük atılımlar neden savaş esnasında oldu, e bu yüzden işte. :)
 
Baya kolay alırmış :). Siren sesleri, sokağa çıkma yasağı. Okul tatil kararları. Gerçekten baya kolay şekilde geri aldılar.
Halkının ölmesini istemediği için sokağa çıkma yasağı gelmiş olmasın?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı