İstanbul depremi icin hazirlik

MELIHGOKKAYA

Kilopat
Yer
Manhattan nyc
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yurt dışına git gel yapmaktayim ancak İstanbul da bagcilar 212 AVM cevresin de ki rezidansin birisin de kalmaktayim, gecen sene yasanan uzucu deprem felaketi sonrasin da cok daha karisik bir yer olan İstanbul da deprek ihtimalini yuksek oldugu zaman diliminde oldugumuz su gunler de ben de kendimce onlem almak istiyorum, 26. katta kalıyorum deprem durumun da elektriklerin kesilecegini varsayiyorum su vs zaten yukari cikmaz bu nedenle biraz su stoku ve kuru bakliyet, konserve turu seyleri stokladim, ancak binam da jeneratör var mi bilmiyorum elektrik hem isinmak hem de diger iletisim vs ihtiyaclar icin temel bir şey, bu durum da jeneratör alip almama konusun da ikilem de kaldim sorun parasinda da degil bir miktar yer kaplayacak ve deprem ihtimali disin da hiçbir isime yaramayacak gibi, ancak ihtimali degerlendirdigim de alayim diyorum sizlerin de yorumunu ve fikirlerini merak ettim teşekkür ederim.

Dostum ben Elazığlıyım. 2020 ve 2023 depremlerini yaşadım. Birincisi ve en önemlisi, oturduğunuz yerin depreme dayanıklı olması. Sizin oturduğunuz yer gökdelen sınıfı. Yani deprem yönetmeliği normal katlı binalardan farklı ve nispeten güvenilir.

Canınızı kurtardınız diyelim. Kendinizi sokağa attınız. Ya sonrası? Sokaklardan arabalar, ambulanslar geçemeyecek. Marketler yağmalanacak. Siz nasıl evdeki eşyalarınızla başka bir yere taşınacaksınız ya da hayatta kalmayı nasıl sürdüreceksiniz?

Benim tavsiyem, deprem riski az yerlere taşınmak. Deprem için gerekli enerjinin oluşması için bir süre gerek. Ankara gibi, depremi yeni atlatmış İzmir gibi yerler tercih edilebilir.

Cevabın için çok teşekkür ederim, keşke taşınabilsem ancak işte her şey İstanbul da, deprem anı ve sonrasın da ev de kalmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum, tabi ki riskli ancak İstanbul gibi bir yerde de sokağa çıkmak hiç bir şeyin yokken çok daha riskli gibi, ayrıca belirttiğin gibi kendim de bizzat inceleme fırsatım oldu binanın hep deprem yönetmeliği hem de sağlamlığı gerçekten iyi durum da.

İstanbul depremi hakkında Celal Şengör'ün bir konuşması vardı. Ortalığın kıyamet alanına döneceğiyle ilgili. Gerçekten İstanbul şehir planlaması konusunda sıkıntılı bir şehir. Sokakları dar, evleri bitişik. Bir sokakta ikişer bina yıkılsa, enkazın çoğunun sokağa doğru yıkıldığını düşünürsek sokaktan geçişler yardımların ulaşması çok büyük sorun olacak. Bu sebeple elden tek gelen mümkün oldukça depremde ne yapılacağını bilmek. Sakinliğini korumak. İstanbul depremi sadece insanları kaybetmekten, şehrin yıkılmasından ve tarihi eserlerin zarar görmesinden ibaret değil. Tüm ülkeyi ekonomik anlamda da etkileyecek bir sorun. Ekonominin çoğu İstanbul'dan geçmekte.

1703062366700.png

Gördüğünüz gibi, yani hemen hemen ekonomimizin %70'i buradan geçmekte.

İstanbul depremi hakkında Celal Şengör'ün bir konuşması vardı. Ortalığın kıyamet alanına döneceğiyle ilgili. Gerçekten İstanbul şehir planlaması konusunda sıkıntılı bir şehir. Sokakları dar, evleri bitişik. Bir sokakta ikişer bina yıkılsa, enkazın çoğunun sokağa doğru yıkıldığını düşünürsek sokaktan geçişler yardımların ulaşması çok büyük sorun olacak. Bu sebeple elden tek gelen mümkün oldukça depremde ne yapılacağını bilmek. Sakinliğini korumak. İstanbul depremi sadece insanları kaybetmekten, şehrin yıkılmasından ve tarihi eserlerin zarar görmesinden ibaret değil. Tüm ülkeyi ekonomik anlamda da etkileyecek bir sorun. Ekonominin çoğu İstanbul'dan geçmekte.

Eki Görüntüle 2058871

Gördüğünüz gibi, yani hemen hemen ekonomimizin %70'i buradan geçmekte.
Gerçekten dediğiniz gibi İstanbul’un her anlamda ülkeye katkısı tartışılmaz, yöneticiler, daha doğrusu iddia edenler bu güne kadar çok şey yapabilirdi ancak ben de görüyorum o dar sokaklar vs, karşılıklı binalar yıkılsa ne ulaşım ne de başka bir şey hiç bir şey kalmaz, öyle ki Türkiye’yi 3 de 2 oranda besleyen bir şehri neden önemsemiyorlar ciddi tartışılacak bir konu, bizim millet ve yetkililer bazı şeyleri yaşamadan anlamıyorlar ama iş işten geçince pek bir faydası yok , umarım bizler yanılırız da deprem vs olmaz, ama bilim ve tarih ortada, inkar etmek de cehalet olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı