Hiç üretken olmamak insanı bir süre sonra gerçekten delirtiyor. Hiç bir şey yapamıyorsun ve yapmadığın için kendine kızıyorsun, kısır döngüye girmiş oluyorsun. Günler hep aynı geçiyor gibi görünüyor, bu da acayip derecede stres ve moral bozukluğuna sebep oluyor. Sana önerim bu kısır döngüyü bir yerden kırman. Önce küçük hobilerini, ilgi alanlarını istikrarlı bir şekilde yapmaya çalış, Beğendiğin bir konuda bir seri, bir tutorial vs. izliyorsan, "Her gün en az 2 bölün, 3 bölüm izleyeceğim" hedefini koyman lazım. Çaba göstermen lazım, baya bir çaba göstermen lazım. Hedef belirlesen daha da iyi olabilir diye düşünüyorum. Bence plan kurmak da, düzenli çalışmak da önemli, ama zor da olan işler. Dediğim gibi birden hayatını değiştirmene gerek yok, zaten değiştirebilmene imkan yok. Küçük adımlarla başla. Ama "Yapamıyorum" diye diye hiç bir şey yapmazsan, tabii ki yapamazsın.
Uzun lafın kısası, kendini zorlamadan hiç bir işe başlayamazsın, hayata hep karamsar bakarsan hiç mutlu olamazsın. Şu anda psikolojinin el verdiği küçük, ve istikrar gerektiren işlere başlamaya kendini zorla, yavaş yavaş başla, örneklerini de verdim zaten. Ama ben yine de uzmanlardan daha da fazla yardım almanı öneririm, sonuçta burada kaç tane psikolog var bilemeyiz. Umarım en kısa zamanda moralin yerine gelir.