İstediklerim olmuyor

@ewig hocam belki bir fikir çıkar ortaya diye düşündüm. Tedavi görüyorum zaten.

İrade gösteremiyorum. Ders, yazılım, iş ve daha nicesini yapamıyorum. Önceden sorumluluğum olan dersi bile yarım yamalak yapıyordum. 85 ortalamam var diye seviniyordum. Ta ki zor kitaplara bakana kadar. O zaman anladım ortalamanın altı bir öğrenci olduğumu. Şu an 20 yaşındayım ama uğraşmama rağmen işlerim rast gitmiyor.

Artık hayattan zevk almamaya başladım. Beni sevip, bana yardım edenler var. Ama onlar da derdimi anlamıyor.

İşe girdim para kazanmak için. Kimse ile sorunum yok fakat dayanamıyorum. İş yapamıyorum diye kendime hakaret ediyorum. O kadar ağır bir stres ki ne siz sorun ne de ben söyleyeyim...

Kafam attı artık. Ne yaparsam yapayım elime yüzüme bulaştırıyorum. Böyle olmasını ben de istemiyorum fakat olmuyor. Şu anda boş gezenin boş kalfasıyım. Mal mal dışarıda geziyorum. Dışarıda tek başıma çıkıp gitmesi iyi oluyor fakat yanımda gezen biri olmadığı için de bana koyuyor.

Uzun uzun düşündüm. Bende; irade problemi ve stres yönetimi" sıkıntısı var. Bunları çözebilsem rahat olacağım ama bir türlü çözemedim. Kendi tanıyı kendim koydum. Bana göre bunlar ama cevabını bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

Dine inanıyorsan namaz kılabilirsin.

Hiç üretken olmamak insanı bir süre sonra gerçekten delirtiyor. Hiç bir şey yapamıyorsun ve yapmadığın için kendine kızıyorsun, kısır döngüye girmiş oluyorsun. Günler hep aynı geçiyor gibi görünüyor, bu da acayip derecede stres ve moral bozukluğuna sebep oluyor. Sana önerim bu kısır döngüyü bir yerden kırman. Önce küçük hobilerini, ilgi alanlarını istikrarlı bir şekilde yapmaya çalış, Beğendiğin bir konuda bir seri, bir tutorial vs. izliyorsan, "Her gün en az 2 bölün, 3 bölüm izleyeceğim" hedefini koyman lazım. Çaba göstermen lazım, baya bir çaba göstermen lazım. Hedef belirlesen daha da iyi olabilir diye düşünüyorum. Bence plan kurmak da, düzenli çalışmak da önemli, ama zor da olan işler. Dediğim gibi birden hayatını değiştirmene gerek yok, zaten değiştirebilmene imkan yok. Küçük adımlarla başla. Ama "Yapamıyorum" diye diye hiç bir şey yapmazsan, tabii ki yapamazsın.

Uzun lafın kısası, kendini zorlamadan hiç bir işe başlayamazsın, hayata hep karamsar bakarsan hiç mutlu olamazsın. Şu anda psikolojinin el verdiği küçük, ve istikrar gerektiren işlere başlamaya kendini zorla, yavaş yavaş başla, örneklerini de verdim zaten. Ama ben yine de uzmanlardan daha da fazla yardım almanı öneririm, sonuçta burada kaç tane psikolog var bilemeyiz. Umarım en kısa zamanda moralin yerine gelir.

İrade gösteremiyorum. Ders, yazılım, iş ve daha nicesini yapamıyorum. Önceden sorumluluğum olan dersi bile yarım yamalak yapıyordum. 85 ortalamam var diye seviniyordum. Ta ki zor kitaplara bakana kadar. O zaman anladım ortalamanın altı bir öğrenci olduğumu. Şu an 20 yaşındayım ama uğraşmama rağmen işlerim rast gitmiyor.

Artık hayattan zevk almamaya başladım. Beni sevip, bana yardım edenler var. Ama onlar da derdimi anlamıyor.

İşe girdim para kazanmak için. Kimse ile sorunum yok fakat dayanamıyorum. İş yapamıyorum diye kendime hakaret ediyorum. O kadar ağır bir stres ki ne siz sorun ne de ben söyleyeyim...

Kafam attı artık. Ne yaparsam yapayım elime yüzüme bulaştırıyorum. Böyle olmasını ben de istemiyorum fakat olmuyor. Şu anda boş gezenin boş kalfasıyım. Mal mal dışarıda geziyorum. Dışarıda tek başıma çıkıp gitmesi iyi oluyor fakat yanımda gezen biri olmadığı için de bana koyuyor.

Uzun uzun düşündüm. Bende; irade problemi ve stres yönetimi" sıkıntısı var. Bunları çözebilsem rahat olacağım ama bir türlü çözemedim. Kendi tanıyı kendim koydum. Bana göre bunlar ama cevabını bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

Tükenmişlik sendromuna girmişsin. YouTube'dan detaylı bakabilirsin.

Öz güven ve umut eksikliğiniz var.
Bunun çözümü bu formda bence bulamazsınız, bir doktora gitmeniz lazım. (psikologa falan işte)
Ama tabii istediğiniz gibi çıkmayadabilir, ben gittiğim zaman hiçbir halta yaramadı doktor.
Zor ama bu dünyada yaşamanın en iyi yöntemi pozitif düşünmek, her şeye iyi bakmanız lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı